РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000840705<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Zghurska O. 
Ensuring food security at the household level: Socio-economic diagnostics = Забезпечення продовольчої безпеки на рівні домогосподарств: соціально-економічна діагностика / O. Zghurska, A. Tashchenko, O. Dyma, S. Kubiv, Ie. Bazhenkov, Yu. Safonov // Фінанс.-кредит. діяльність: проблеми теорії та практики : зб. наук. пр.. - 2023. - Вип. 2. - С. 287-299. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.

Мета роботи - дослідження актуальних проблем продовольчого забезпечення України на регіональному рівні шляхом діагностики сучасного стану продовольчої безпеки на основі здійсненого опитування відповідних респондентів із метою підвищення рівня соціально-економічного розвитку країни в довгостроковій перспективі. У ході дослідження були опитані домогосподарства Київської області за такими основними критеріями: фізичні та економічні умови, наявність їжі, пропозиція та доступ до споживання їжі для оцінки стану продовольчої безпеки домогосподарств шляхом розрахунку розміру вибірки, деталей про цільову сукупність, її розмір, дисперсію, допустиму похибку та бажаний рівень достовірності емпіричних оцінок важливих змінних. Вивчено мінімальну дієтичну енергетичну потребу (МДЕП) і поріг, який показує мінімальну кількість енергії, необхідної гіпотетичній середній людині в популяційній групі для забезпечення здорового способу життя й активної участі в соціально прийнятних рівнях діяльності. Досліджено стан харчової безпеки харчових продуктів за споживанням білків, вуглеводів і жирів. Результати дослідження засвідчили, що майже половина респондентів указують умови життя як "просто адекватні", у той час коли менша частина - "менш ніж адекватні". Ці результати важливі з точки зору продовольчої безпеки, як адекватне споживання їжі; доступність і сталість є основними компонентами продовольчої безпеки та вказують на стан і рівень якості життя. Доведено, що на сучасному етапі розвитку національної економіки розвиток людського капіталу відіграє важливу роль у досягненні довгострокових цілей продовольчої безпеки. Встановлено, що для досягнення сталої продовольчої безпеки на національному рівні важливо покращити стан здоров'я населення та змінити існуючі моделі споживання продуктів харчування в країні, зокрема в домогосподарствах. Цього можна досягти шляхом популяризації безпечних і здорових харчових звичок, підвищення рівня освіти в царині харчових систем і технологій, полегшення доступу до інформаційних ресурсів і для цільових споживачів, і для виробників продовольства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982-995 + У049(4УКР)60-982

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73250 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського