РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000844382<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Skril Yu. 
Analytical review of biotechnological problem of Ukrainian hard cheeses = Аналіз технологічного процесу виробництва твердих та напівтвердих сирів в ЄС та Україні : (a review) / Yu. Skril, O. Shved, Z. Hubrii, O. Vichko, T. Kupka // Biotechnologia Acta. - 2023. - 16, № 3. - С. 5-23. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.

Проведено аналітичний огляд технологічного процесу виробництва різноманітних твердих і напівтвердих сирів в ЄС та Україні, а також вітчизняних рецептур ферментних сирів для виробництва на крафтових сироварнях та у домашніх умовах. Здійснено аналіз умов ключових стадій виробництва, зокрема сквашування, коагуляція та дозрівання. Досліджено склад та тип молочнокислих бактерій у заквасках для ферментних сирів, а також ферментів для ферментолізу та коагуляції казеїну молока. Показано, що перспективи оптимізації розроблення нових видів твердих та напівтвердих сирів в Україні переважно пов'язані з регулюванням часу та температури сквашування, варіння та дозрівання сирів, а також розширенням біорізноманіття первинного та вторинного мікробіому заквасок для покращання смаку та аромату готового до вживання продукту. Мета дослідження - проаналізувати ферментаційний процес та рецептури виробництва твердих сирів в Україні з основними світовими зразками, порівняти склад та тип молочнокислих бактерій у промислових та крафтових заквасках, також типи ферментів для ферментолізу та коагуляції казеїну молока щодо оптимізації виробництв для покращання смаку та аромату готового до вживання продукту. Методичний аналіз й абстрактно-логічний метод для узагальнення критеріїв оцінки біотехнологічного процесу різноманітних твердих і напівтвердих вітчизняних сирів зі світовими зразками за рекомедаціями, вимогами та стандартами з опрацюванням патентів, технічних умов їх виробництва в ЄС та Україні; ДСТУ 6003 (Сири Тверді); рецепти сирів компанії New England Cheesemaking Supply Company за авторством Джима Валласа. Одержані дані опрацьовано з використанням методів статистичного аналізу, систематизації, порівняння та узагальнення інформації. У даному дослідженні розглянуто докумендацію та проаналізовано дані стандартів, положень, вимог та рекомедації щодо біотехнології твердих і напівтвердих сирів, проведено аналіз ринку твердих сирів та особливостей ферментаційного процесу їх виробництва з визначенням критичних точок і ключових стадій виробництва з використанням промислових депонованих продуцентів сквашування та ферментів білкової коагуляції та біорізноманіття молочнокислих бактерій у заквасках для ферментованих сирів на світових виробництвах, з оціненнням можливостей перспективи розроблення нових та удосконалення біотехнології українських доброякісних та безпечних твердих сирів для здорового харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського