Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Наукова електронна бібліотека (4)Реферативна база даних (33)Книжкові видання та компакт-диски (60)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=БІЛЕНЬКА$<.>+<.>A=ОЛЬГ$<.>+<.>A=МИКОЛАЇВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Біленька О.М. 
Вихідний матеріал для створення сортів цибулі ріпчастої і цибулі шалоту, адаптованих до умов Лісостепу України: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.05 / О.М. Біленька ; Ін-т рослинництва ім. В.Я.Юр'єва УААН. — Х., 2009. — 20 с. — укp.

За умов Лісостепу України встановлено закономірності мінливості основних цінних господарських ознак цибулі ріпчастої та цибулі шалоту. Виділено генетичні джерела для селекції цибулі ріпчастої за ознаками скороспілості, урожайності, лежкості, стійкості проти пероноспорозу, адаптивності, а цибулі шалот за ознаками скороспілості, урожайності цибулин і зелених листків, біохімічного складу цибулин і зелених листків, адаптивності. Визначено кореляцію між вмістом біохімічних показників у цибулинах і зелених листках цибулі шалоту. У результаті селекційної роботи створено два сорти цибулі ріпчастої - Мавка (салатного використання) та Любчик (універсального використання) і три сорти цибулі шалоту - Забава, Сюрприз і Ліра. Усі сорти занесено до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.52-31 +
Шифр НБУВ: РА369144

Рубрики:

      
2.

Біленька О.Б. 
Спектроскопія радіаційно стійких нелінійно-оптичних кристалів: Автореф. дис... канд. фіз.-мат. наук: 01.04.10 / О.Б. Біленька ; Львів. держ. ун-т ім. І.Франка. — Л., 1999. — 16 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В374.7,022

Рубрики:

      
3.

Біленька В.І. 
Створення дисперсних систем на основі фосфатидів рослинних олій та їх колоїдно-хімічні властивості: автореф. дис... канд. хім. наук: 02.00.11 / В.І. Біленька ; НАН України. Ін-т біоколоїд. хімії ім. Ф.Д.Овчаренка. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Створено дисперсні системи на основі фосфатидів рослинних олій та встановлено колоїдно-хімічні важелі керування їх властивостями. Досліджено технологічну схему процесу очистки та рафінації соняшникової та ріпакової олій, визначено шляхи утворення, склад і колоїдно-хімічні властивості побічних продуктів - фузу, гідрофузу, кофосу. Уточнено уявлення про двошарову структуру фосфатидів у водних і вуглеводневих середовищах. Одержано дисперсні системи з регульованими структурно-реологічними й антикорозійними властивостями, густиною та стійкістю. Наведено рекомендації щодо їх використання як ефективних технологічних систем для буріння, очистки привибійної зони, глушіння й освоєння свердловин за умов аномальних пластових тисків.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Г66-4 + Л782.120.9 +
Шифр НБУВ: РА357657

Рубрики:

      
4.

Голінська Я. А. 
Розробка технології овочевих десертів на основі білих коренів. / Я. А. Голінська. — Б.м., 2019 — укp.

Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню і розробці технології десертів на основі білих коренів.У роботі наведено аналіз сучасних тенденцій з виробництва солодких страв на основі сировини рослинного походження, визначено основні шляхи удосконалення та розширення асортименту «здорових» десертів. Розглянуто практичний досвід виробництва солодких страв. Доведено перспективність використання коріння селери та пастернаку у якості сировини для виробництва десертів у закладах ресторанного господарства. Обґрунтовано доцільність розроблення і використання пряно-ароматичної рослинної сировини, а саме білих коренів, проведено комплексні дослідження сировини у сортовому розрізі і на підставі теоретичних та експериментальних досліджень розроблено технології комплексної переробки коріння селери та пастернаку; технології десертів в асортименті^UThe dissertation is devoted to the scientific substantiation and development of technology of desserts based on white roots.The paper analyzes the current trends in the production of sweet foods based on raw materials of vegetable origin, identifies the main ways to improve and expand the range of "healthy" desserts. Practical experience of sweet food production is considered.Prospects for using celery and parsnip roots as raw material for dessert production in restaurant establishments have been proved. The expediency of development and use of spicy-aromatic vegetable raw materials, namely white roots, substantiated the complex research of raw materials in the section by section and based on theoretical and experimental studies, developed technologies for complex processing of celery and parsnip roots; technology of desserts in the range.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського