Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Реферативна база даних (59)Книжкові видання та компакт-диски (52)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=ГАВРЮШЕНК$<.>+<.>A=ЛИДИ$<.>+<.>A=КОРНЕЕВН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Гаврюшенко Д.А. 
Вплив обмеженості системи та радіаційного опромінення на властивості рідин і рідинних систем: автореф. дис... д-ра фіз.-мат. наук: 01.04.14 / Д.А. Гаврюшенко ; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. — К., 2008. — 36 с. — укp.

Досліджено вплив просторової обмеженості та радіаційного опромінення на термодинамічну поведінку рівноважних і нерівноважних властивостей рідинних систем. Узагальнено теорію обмежених неоднорідних рідин, яка дозволяє враховувати кореляційні властивості таких систем для випадку бінарного розчину. Обгрунтовано можливість проведення обчислення просторового розподілу концентрації бінарної рідинної системи у широкому інтервалі зміни термодинамічних параметрів. На базі фундаментальних положень статистичної фізики та рівноважної термодинаміки у межах гратчастої моделі розроблено загальний підхід, який дозволяє визначити енергію міжмолекулярної взаємодії адсорбованих молекул і критичну температуру двовимірного фазового переходу на поверхні адсорбенту шляхом виявлення стрибка концентраційної залежності коефіцієнта адсорбції. Для температур однорідного розчину, які значно перевищують критичну температуру двовимірного фазового переходу, встановлено зв'язок між концентраційною залежністю коефіцієнта адсорбції й активністю бінарного розчину. Запропоновано підхід, який дозволяє визначити параметри міжмолекулярної взаємодії у випадку одношарової адсорбції на циліндричну поверхню. Виявлено зсув параметрів точок фазових переходів першого роду для рідинних систем під опроміненням та описано зміну розчинності в таких системах. На підставі загальних принципів термодинаміки нерівноважних процесів сформульовано рівняння дифузії, які коректно враховують концентраційну залежність її коефіцієнта. Запропоновано спосіб виробництва ентропії для розчинів різних типів у процесах полегшеної стаціонарної дифузії. Розроблено термодинамічну теорію стаціонарного процесу полегшеної дифузії в обмежених системах, яка дозволяє враховувати існуючі звортні хімічні реакції шляхом розгляду відповідних коефіцієнтів активності розчину. Для дифузійного процесу випаровування краплини запропоновано підхід, який дозволяє обчислити виробництво ентропії як функцію градієнта концентрації речовини. Показано, що в околі критичної точки рідина-пара вздовж кривої співіснування температурна поведінка дельта-поправки Толмена описується скейлінговим законом, встановлено значення відповідного критичного індексу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В361,022 + В365,022 +
Шифр НБУВ: РА362268

Рубрики:

      
2.

Гаврюшенко В. В. 
Психологічні особливості міжособистісної взаємодії офіцерів у проблемних ситуаціях: автореф. дис. ... канд. психол. наук : 19.00.09 / В. В. Гаврюшенко ; Нац. акад. Держ. прикордон. служби України ім. Б. Хмельницького. — Хмельницький, 2011. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Вперше розроблено концептуальну модель міжособистісної взаємодії офіцерів у проблемних ситуаціях, емпіричним шляхом виявлено психологічні особливості спонукального, когнітивного та регулятивного компонентів цієї взаємодії. Удосконалено психологічний інструментарій, який дозволяє здійснювати діагностику внутрішньоособистісної конфліктності, спрямованості мотивації особистості офіцера у проблемних ситуаціях та обирати адекватні стратегії поведінки. Розширено психологічні уявлення про феномен конфліктологічної стійкості офіцерів як різновид їх психологічної стійкості та наукові уявлення про психологічні принципи та механізми гармонізації міжособистісної взаємодії офіцерів у проблемних ситуаціях. Визначено основні напрями діяльності військового психолога з гармонізації досліджуваної взаємодії.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю954.04 + Ц4(4УКР)243.11:Ю9
Шифр НБУВ: РА384765 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

      
3.

Гаврюшенко К. О. 
Нові модифіковані жири для кондитерських виробів. Технологія, властивості, використання / К. О. Гаврюшенко. — Б.м., 2021 — укp.

Об'єкт дослідження – технологія нових модифікованих жирів для кондитерських виробів. Предмет дослідження – технологічні параметри процесу етерифікації та амонолізу; фізико-хімічні, мікробіологічні, біохімічні властивості нових модифікованих жирів. Дисертаційну роботу присвячено вирішенню актуальної проблеми – створенню для кондитерської промисловості модифікованих жирів, які позитивно впливають на здоров'я людини і можуть вироблятися з вітчизняної сировини.В дисертаційній роботі висвітлено принципово новий підхід до здорового харчування людини, що ґрунтується на зміні форми похідних жирних кислот, які надходять до раціону, зі складних ефірів трьохатомного спирту – гліцерину на ефіри одноатомного спирту – етанолу. Такий підхід дозволяє створювати нові модифіковані жири з вибірковим набором безпечних та корисних для людини жирних кислот. При цьому покращуються технологічні властивості, що пред'являються до модифікованих жирів, зокрема в кондитерській промисловості.Розроблено удосконалену технологію, а також теоретично та експериментально обґрунтовано доцільність використання у складі кондитерських виробів новихмодифікованих жирів – етилових ефірів стеаринової кислоти та натрієвої солі рициноілгліцину, досліджено їх властивості та запропоновано шляхи використання.^UThe object of research – the technology of new modified fats for confectionery. The subject of research – technological parameters of the esterification and amonolysis process; physicochemical, microbiological, biochemical properties of new modified fats. The dissertation is devoted to solving a topical problem - the creation of modified fats for the confectionery industry, which have a positive effect on human health and can be produced from domestic raw materials.The dissertation covers a fundamentally new approach to healthy human nutrition, based on changing the form of derivatives of fatty acids that enter the diet, from esters of trihydric alcohol - glycerin to esters of monohydric alcohol - ethanol. This approach allows you to create new modified fats with a selective set of safe and useful fatty acids. This improves the technological properties of modified fats, particularly in the confectionery industry.Advanced technology has been developed, as well as theoretically and experimentally substantiated the feasibility of using new modified fats in confectionery products - ethyl esters of stearic acid and sodium salt of ricinoylglycine, their properties have been studied and ways of use have been proposed.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського