Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (5)Реферативна база даних (89)Книжкові видання та компакт-диски (114)Журнали та продовжувані видання (13)
Пошуковий запит: (<.>A=ГОЛУБК$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Голубко В.Є. 
Військове будівництво в Україні періоду Центральної Ради: Автореф. дис... д-ра іст. наук: 07.00.01 / В.Є. Голубко ; Ін-т українознав. ім. І.Крип'якевича НАН України. — Л., 1998. — 32 с. — укp.

У дисертації досліджується військовий український національно-визвольний рух та будівництво Збройних Сил України після повалення самодержавства в Росії до першої чверті 1918 р. Аналізується політика Центральної Ради, уряду УНР, українських партій та їх чільних діячів щодо ролі національних Збройних Сил у державному будівництві України, у захисті її суверенитету, етапи військового будівництва та створення регулярних Збройних Сил України.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)611-32

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Голубка Я.В. 
Облік та аудит фінансових інвестицій: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / Я.В. Голубка ; Терноп. нац. екон. ун-т. — Т., 2006. — 20 с. — укp.

Здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано нове розв'язання наукової проблеми удосконалення оцінки, бухгалтерського обліку й аудиту корпоративних і боргових фінансових інвестицій. Розкрито зміст поняття фінансових інвестицій, обгрунтовано необхідність їх поділу за терміном утримання (поточні, довгострокові), в аспекті власності (корпоративні, боргові) та з метою оподаткування. Розроблено форми первинної документації для відокремленого обліку корпоративних і боргових фінансових інвестицій, програмні модулі на базі 1С:Підприємства. Запропоновано внесення змін до діючого плану рахунків, реєстрів бухалтерського обліку, показників фінансової звітності. Розроблено рекомендації щодо кореспонденції рахунків з обліку фінансових інвестицій з використанням рахунків розрахункового типу. Доведено, що аудит фінансових інвестицій доцільно класифікувати залежно від завдань, які ставляться замовником: як складової фінансової звітності та як аудит фінансових інвестицій під час виконання завдань спеціального призначення. Визначено мету, завдання, об'єкти, джерела, нормативно-правову базу, умови складання договорів, аудиторські процедури щодо даних напрямів аудиту фінансових інвестицій. Встановлено обмежувальні фактори щодо об'єднання капіталів у консолідованій звітності, які повинні враховуватись аудитором.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)20-149.34 +
Шифр НБУВ: РА348273

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Біланич Л. В. 
Державне регулювання соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу / Л. В. Біланич. — Б.м., 2020 — укp.

Дисертацію присвячено обґрунтування теоретико-методичних засад державного регулювання соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу.Визначено методологічні аспекти наукових досліджень соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу. Охарактеризовано теоретичні основи соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу. Досліджено правову базу розвитку соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу та феномени сучасного соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу. Визначено методи державного регулювання і підтримки соціального підприємництва в Україні та зроблений аналіз розвитку соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу, відповідно визначено місце соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу за умов ринкової економікиОхарактеризовано основні моделі та напрями розвитку соціального підприємництва та міжнародний досвід його державного регулювання, на основі чого розроблено концепцію вдосконалення державного регулювання соціальним підприємництвом та соціально-відповідальним бізнесом і рекомендації щодо формування державної політики підтримки соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу. Запропонований науковий підхід до оцінювання ефективності вдосконалення державного регулювання соціального підприємництва та соціально-відповідального бізнесу.^UThe dissertation is devoted to the substantiation of theoretical and methodological foundations of state regulation of social entrepreneurship and socially responsible business.Methodological aspects of scientific researches of social entrepreneurship and socially responsible business are defined. The theoretical foundations of social entrepreneurship and socially responsible business are characterized. The legal basis for the development of social entrepreneurship and socially responsible business and the phenomenon of modern social entrepreneurship and socially responsible business are investigated.The methods of state regulation and support of social entrepreneurship in Ukraine are determined and the analysis of the development of social entrepreneurship and socially responsible business is made, the place of social entrepreneurship and socially responsible business in the market economy is determined accordingly.The basic models and directions of development of social entrepreneurship and international experience of its state regulation are characterized, on the basis of which the concept of improvement of state regulation of social entrepreneurship and socially responsible business is developed, as well as recommendations for forming the state policy of support of social entrepreneurship and socially responsible business. The paper also proposes a scientific approach to assessing the effectiveness of improving state regulation of social entrepreneurship and socially responsible business.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
4.

Голубков П. С. 
Розробка роботизованого комплексу для виробництва пельменів спеціальних форм / П. С. Голубков. — Б.м., 2021 — укp.

Дисертацію присвячено розробці системи автоматичного керування процесом виробництва пельменів спеціальних форм.Як відомо, у всякому виробництві існує безперервність, що перетворює його в відтворенні. При цьому відбувається поділ на споживану і нагромаджувану частини, на відшкодування витрачених засобів виробництва. Перерахуємо фактори, в слідстві зміни яких, буде досягнута економія фінансових витрат. 1 - в даний час на виробничих лініях виробництва напівфабрикатів і пельменної продукції основне завдання по контролю готової продукції виконується з високим відсотком людськогофактора. 2 - технологічний процес виробництва складається з розморожування фаршу перед ліпленням, а після отримання продукту повторного його заморожування, що тягне за собою додаткові фінансові витрати. 3 - поточна форма напівфабрикатів пельменної продукції є традиційною. Вкажемо на два фактори, які з метою ефективності системиможна змінити. Перший фактор несе в собі зміну форми продукції в бік ускладнення, як фактора, що виключає підробку. Другий фактор несе в собі завдання поліпшення складського зберігання, більш компактної продукції і транспортування. Об'єднавши перераховані вище фактори, ми можемо створити нову пельменну продукцію особливої форми. І лінію повиробництву продукції, що не вимагає вторинного розморожування інгредієнтів, а також скоротити людський фактор. Встановивши на лінію контролю систему розпізнавання готової продукції, яка не тільки сортує продукцію на браковану і нормальну, а також визначає і аналізує дефект браку і керує самим виробництвом. Оптимальною і складно реалізованоюформою пельменної продукції буде пельмень строгої кубічної форми. Така форма в достатній мірі: 1 - буде являтися захистом від підробки товару виробника. 2 – дозволить сировину (м'ясо), що надходить обробляти (зробити фарш), і зберігати в замороженому вигляді інгредієнти (фаршеві кубики). 3 - дасть можливість працювати з сировиною, не піддаючи її повному розморожуванні і подальшому повторному заморожуванню. 4 - отримання продукції із заданою формою, так само несе в собі скорочення енергетичних витрат при складуванні і транспортуванні продукції. 5 - мінімізувати людський фактор при виробництві продукції. В цілому, для отримання готових виробів напівфабрикатів може забезпечуватися за рахунок досить простих САК, що реалізують тільки функції регулювання, тобто стабілізації режимних змінних процесу на їхзаданих значеннях. Ці функції регулювання реалізуються на основі найпростіших типових алгоритмів, як правило, ПІД – алгоритмів регулювання. Таке можливо тільки завдяки тому, що рецептура готових напівфабрикатів і характеристики сировини та інгредієнтів не змінюються. Це обумовлює дві найважливіших для управління процесом обставини. 1 - ценезмінність знайдених на етапі спеціальних досліджень оптимальних режимів виробництва продукції. У слідстві чого відсутня необхідність в ході процесу реалізовувати такі функції керування, як оптимізацію і адаптацію. 2 - відсутність збурень по сировині, тобто відсутність режимних змінних процесу, наслідки яких необхідно компенсувати САК при реалізації функції регулювання. Обурення, які зберігаються, пов'язані з коливаннями температури навколишнього середовища і швидкістю роботи пневматики, згідно із заданими алгоритмами. Інтенсивності цих збурень є досить низькими, і завдання по їх стабілізації є досить простим.^UThe dissertation is devoted to the development of a system of automatic control of the process of production of dumplings of special forms. As it is known, in every production there is continuity, which turns it into reproduction. Wherein, there is a division into consumed and accumulated parts, for compensation of the expended means of production. Let's list the factors, savings in financial expenses can be achieved by changing them. 1 – currently, for the production of manufacture goods and raviolithe main task that is controlling finished products, with a high percentage of the human factor; 2 - the technological process of production consists of defrosting minced meat before modeling, and re-freezing it after receiving the product, that entails additional financial costs. 3 - current form of ravioli manufactures is traditional. Let's point out two factors those can be changed to perform effectiveness of the system. The first factor is changing form of the product in the direction of complication excluding counterfeiting. The second factor is improving warehousing, performing density and transportation. Combining the above factors, we can create a new ravioli of a special form. And the technologycal process for the products production in which the secondary defrosting of ingredients is not required. The optimal and difficult to implement form of ravioli is cubic form. Thisform: 1 - will be a protection against a fake product manufacturer. 2 - allows incoming raw materials (meat) to process (produce minced meat), and to store frozen ingredients (minced cubes). 3 - will give the opportunity to work with raw materials, without subjecting them to full defrosting and further re-freezing. 4 - receiving products with a given shape, also carries a reduction in energy costs during storage and transportation of products. 5 - minimize human factors in production. In general, to obtain finished products of manufactures, it can be provided by fairly simple ACSs that implement only the regulation functions, i.e.stabilization of process variables of the process at their given values. These control functions are implemented on the basis of the simplest typical algorithms, as a rule, PID control algorithms. This is only possible due to the fact that the recipe of finished semi-finished products and the characteristics of raw materials and ingredients are not changed. This causes the two most important circumstances for managing the process. 1 – unchanging of found at the stage of special studies of the optimal modes of production. As a result, there is no need to implement control functions during the process such as optimization and adaptation. 2 – the lack of disturbances in raw materials, i.e. the lack of operational process variables, the consequences of which are necessary to be compensated by ACS when implementing the regulation function. Disturbances those persist are associated with fluctuations in ambient of pneumatic operation, according to specified algorithms. The intensities of these disturbances are rather low, and the task of stabilizing them is fairly simple. However, when working with raw materials and ingredients of plant and animal origin (biopolymers), in particular minced meat and dough, the situation is completely different. It is characterized by the following factors: 1 - the recipe of products and their composition change due to the presentation of increasingly high requirements to products: increased nutritional value, cost reduction, expansion of the resource base, enrichment with vitamins and additives. 2 - the characteristics of the original product, even within the same recipe, always differ from each other (the composition of the dough and the composition of minced meat) and, therefore, during the process they can change significantly. Thus, in comparison with other technological processes of producing manufactures, the ravioli production has fundamental features that must be taken into account when developing automatic control systems claiming energy efficiency.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського