Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Реферативна база даних (41)Книжкові видання та компакт-диски (38)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=КОТВИЦЬК$<.>+<.>A=АЛЬБЕРТ$<.>+<.>A=ТАДУЕШЕВИЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
1.

Котвицький 
Вплив гравітації на порушення симетрії у калібрувальних теоріях поля: Автореф. дис... канд. фіз.- мат. наук: 01.04.02 / Альберт Тадуешевич Котвицький ; НАН України; Науково- технологічний концерн "Інститут монокристалів". — Х., 2000. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В313.33,022 + В315.6,022
Шифр НБУВ: РА311165

Рубрики:

      
2.

Котвицька Н.М. 
Організаційно-економічні засади ефективної агропродовольчої політики в Україні: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.03 / Н.М. Котвицька ; Ін-т законодавства ВР України. — К., 2009. — 18 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи вирішення актуальних і важливих для економіки країни наукових і практичних завдань щодо створення організаційно-економічного механізму забезпечення ефективної агропродовольчої політики держави. На підставі застосування системного підходу, ідей і методів економічної теорії, економіко-математичного моделювання, сучасних рішень ІТ-індустрії одержано теоретичні та практичні результати, впровадження яких дозволяє суттєво поліпшити показники забезпечення продовольчої безпеки (ПБ) держави. Розроблено математичні моделі та методи оптимізації у процесі управління організаційно-економічним механізмом забезпечення ефективної продовольчої політики в Україні. Визначено склад, зміст, структуру показників, індикаторів, критеріїв системи продовольчої незалежності й ПБ і відповідних порогових значень. Розроблено заходи щодо оптимізації системи індикаторів продовольчої незалежності та ПБ. Розроблено інформаційні моделі взаємопов'язаних показників і факторів ПБ на основі аналізу стану продовольчих ринків України. Створено методику визначення основних індикаторів ПБ. Розглянуто основні напрями щодо утворення узгодженої агропродовольчої політики держав Співдружності, яка дозволить забезпечити динамічний розвиток усіх сфер АПК, підвищення його конкурентоспроможності та досягнення на цій основі ПБ кожної країни-учасниці СНД і Співдружності в цілому. Розглянуто питання щодо впровадження системи Міждержавних інформаційно-маркетингових центрів у сфері АПК.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982 +
Шифр НБУВ: РА363540

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Альбертини 
Правове регулювання громадянства в європейських державах (порівняльний аналіз): Автореф. дис... канд. юрид. наук: 12.00.02 / Ламара Михайлівна Альбертини ; Київський ун-т ім. Тараса Шевченка. — К., 1999. — 18 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х809(4)31 + Х999.80
Шифр НБУВ: РА314660

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

      
4.

Котвицький І. В. 
Оцінювання якості спотворених мовних та музичних сигналів / І. В. Котвицький. — Б.м., 2020 — укp.

Дисертаційна робота присвячена об'єктивізації та автоматизації оцінювання якості мовних та музичних сигналів, спотворених в комунікаційних каналах. Особливу увагу приділено аналізу таких об'єктивних показників якості акустичних сигналів як сегментне відношення сигнал-шум SSNR, лог-спектральні спотворення LSD, барк-спектральні спотворення BSD, перцептуальна оцінка якості мовного сигналу PESQ та перцептуальна оцінка якості музичного сигналу PEAQ. Побудовано карти відповідності між суб'єктивною мірою якості DMOS та об'єктивними мірами для ситуацій лінійного та нелінійного спотворення сигналів, що робить можливим калібрування відповідних програмно-апаратних систем об'єктивного оцінювання якості акустичних сигналів. Вперше запропоновано об'єктивні міри ступеня кліпування мовних та музичних сигналів у вигляди ексцесу та його функціональних перетворень. Знайшло подальший розвиток положення межі застосування об'єктивних оцінок якості мови замість суб'єктивних оцінок розбірливості зашумленої мови. Вдосконалено технологію автоматизації суб'єктивного оцінювання розбірливості мови артикуляційним методом, працездатність якої перевірено за допомогою розробленого прототипу автоматизованої системи артикуляційних випробувань. Знайшло подальший розвиток зіставлення, шляхом об'єктивного та суб'єктивного оцінювання якості звуку, алгоритмів обробки музичних сигналів в багатомікрофонних масивах.^UThe thesis is devoted to the objectification and automation of evaluation of the quality of speech and music signals distorted in communication channels. Particular attention is paid to the analysis of the objective measures of the quality of speech and music signals. They are segmental signal-to-noise ratio SSNR, log-spectral distortion LSD, bar-spectral distortion BSD, perceptual assessment of the speech quality PESQ and perceptual evaluation of the music quality PEAQ. The matching maps between subjective DMOS quality measure and objective SSNR, LSD, BSD and PEAQ measures for situations of linear and non-linear signal distortion has been proposed. The dependences of subjective quality indicators on clipping of speech and musical signals on the value of their clipping provide the necessary basis for further calibration of objective measures of the clipping degree. At the same time, objective measures of the clipping value of speech and musical signals has been proposed. The limits of the use of objective speech quality assessments instead of subjective noisy speech intelligibility have been clarified, which can greatly simplify the procedure for objectively assessing speech intelligibility. The technology of automation of subjective assessment of speech intelligibility by the articulation method has been improved and its efficiency was tested by means of the developed prototype of the automated system of articulation testing. The results of comparison, by objective and subjective assessment of sound quality, of signals processing algorithms in the multi-microphone arrays are refined.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
5.

Котвицька Н. М. 
Інноваційно–інвестиційні детермінанти розвитку агропродовольчої сфери економіки: теорія, методологія, практика: автореферат дис. ... д. е. н. : 08.00.03 / Н. М. Котвицька. — Б.м., 2023 — укp.

Дисертація присвячена формуванню теоретико–методологічних засад та розроблення прикладного інструментарію стратегічного управляння розвитком агропродовольчої сфери економіки з урахуванням впливу системоутворюючих інноваційно–інвестиційних детермінант у контексті національної агропродовольчої політики. Сформульовані концептуальні положення сценарного підходу до формування моделі інноваційно–інвестиційного розвитку агропродовольчої сфери, визначені і деталізовані можливі сценарії розвитку (інерційний та інноваційний) і сформовано логічну схему вибору моделі інноваційно–інвестиційного розвитку агропродовольчої сфери (відтворювальна, адаптивна, інноваційна). Обґрунтовано концептуальну модель організаційної взаємодії господарюючих суб’єктів та державних інституцій з метою забезпечення інноваційно–інвестиційного розвитку агропродовольчої сфери та сільських територій, центральною ланкою якої є мережевий координаційний центр. Розроблено механізми адаптації малих форм господарювання агропродовольчої сфери до інноваційно–інвестиційного розвитку, які дають можливість подолати їх слабкі сторони та недоліки, перетворити їх у переваги шляхом формування інноваційних інтегрованих об'єднань комбінованого типу (вертикально–горизонтальних) за одночасної підтримки з боку держави, як каталізатора прогресивних зрушень. Удосконалено методологічні принципи формування системи показників інноваційного потенціалу із урахуванням специфіки агропродовольчої сфери. Розроблено методичний підхід до управлення інноваційно–інвестиційним потенціалом агропродовольчої сфери, що включає стратегічну (що базується на оцінювання інтегрального показника) і тактичну (базується на визначенні пріоритетних параметрів) складові. Запропоновано методику розрахунку інтегрального показника інноваційного потенціалу суб’єктів агропродовольчої сфери, на основі системи часткових індикаторів із використанням ентропійного методу, що дозволяє обґрунтовувати стратегічні та тактичні управлінські рішення у сфері інноваційного розвитку. Удосконалено методичні засади оцінки економічної ефективності інноваційних агропродовольчих кластерів в умовах невизначеності і ризику, які доповнено граничними обмеженнями оціночних індикаторів, що враховують особливості їх діяльності. Уточнено поняття агропродовольчої інноваційної системи, як сукупності бізнес–суб’єктів, формальних й неформальних інститутів, взаємодія яких спрямована на забезпечення ефективності інноваційного процесу; виявлено недоліки існуючої моделі формування інноваційних систем «згори–вниз».Визначено зміст поняття «інноваційний потенціал агропродовольчої сфери», що виражає приховану здатність, сформовану на стику науково–технічного прогресу та соціального розвитку, втілену у оптимальному поєднанні внутрішніх й зовнішніх чинників та ресурсів інноваційного розвитку та спроможності до реалізації інновацій. Розроблено інтеграційний механізм формування системи інноваційно–інвестиційного розвитку агропродовольчої сфери на засадах формування мережі інноваційних агропродовольчих кластерів, постійного планомірного нарощування їх стратегічного інноваційного потенціалу, оптимізації використання всіх видів ресурсів, що дає можливість забезпечити баланс галузевого розвитку, усунути диспропорції у економічній системі агропродовольчої сфери. Запропоновано механізми реалізації потенціалу органічного сільгоспвиробництва на базі малого агробізнесу, зокрема: визначено провідні сектори, які доцільно перевести на органічний шлях; розроблено механізм розвитку органічного молочного тваринництва на основі здійснення модернізації виробництва шляхом створення спеціалізованих молочних ферм та переробних комплексів, на засадах комплексного запровадження інноваційних технології та досягнень селекції. Обґрунтовано комплекс заходів державної підтримки інноваційно–інвестиційного розвитку агропродовольчої сфери.^UThe dissertation is devoted to the formation of theoretical and methodological foundations and development of applied tools for strategic management of the development of the agro–food sector of the economy, taking into account the influence of system–forming innovation and investment determinants in the context of national agro–food policy. The conceptual provisions of the scenario approach to the formation of a model of innovation and investment development of the agro–food sector are formulated, possible development scenarios (inertial and innovative) are identified and detailed, and a logical scheme for choosing a model of innovation and investment development of the agro–food sector (reproductive, adaptive, innovative) is formed. A conceptual model of organizational interaction between economic entities and state institutions to ensure the innovation and investment development of the agri–food sector and rural areas is substantiated, the central link of which is a network coordination center. The mechanisms of adaptation of small forms of agro–food sector management to innovation and investment development are developed, which make it possible to overcome their weaknesses and shortcomings, turn them into advantages by forming innovative integrated associations of a combined type (vertical–horizontal) with simultaneous support from the state as a catalyst for progressive changes. The methodological principles of forming a system of indicators of innovation potential are improved. A methodological approach to managing the innovation and investment potential of the agri–food sector has been developed, which includes strategic (based on the evaluation of the integral indicator) and tactical (based on the definition of priority parameters) components. A methodology for calculating the integral indicator of the innovation potential of agri–food entities, based on a system of partial indicators using the entropy method, is proposed, which allows to substantiate strategic and tactical management decisions in the field of innovation development. The methodological foundations for assessing the economic efficiency of innovative agri–food clusters under conditions of uncertainty and risk have been improved, which are supplemented by the limitations of evaluation indicators that take into account the specifics of their activities. The concept of an agri–food innovation system as a set of business entities, formal and informal institutions, whose interaction is aimed at ensuring the efficiency of the innovation process, is clarified; the shortcomings of the existing model of formation of innovation systems "from the top down" are identified.The content of the concept of "innovative potential of the agro–food sector" is defined, which expresses the latent ability formed at the intersection of scientific and technological progress and social development, embodied in the optimal combination of internal and external factors and resources of innovative development and the ability to implement innovations. An integration mechanism for the formation of a system of innovation and investment development of the agro–food sector has been developed on the basis of forming a network of innovative agro–food clusters, continuous systematic increase of their strategic innovation potential, optimization of the use of all types of resources, which makes it possible to ensure a balance of sectoral development, eliminate imbalances in the economic system of the agro–food sector. Mechanisms for realizing the potential of organic agricultural production on the basis of small agribusiness are proposed, in particular: the leading sectors that should be transferred to the organic path are identified; a mechanism for the development of organic dairy farming on the basis of modernization of production through the creation of specialized dairy farms and processing complexes, on the basis of the integrated introduction of innovative technologies and breeding achievements, is developed.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського