Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (13)Книжкові видання та компакт-диски (10)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Седікова І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Седікова І. О. 
Формування організаційних структур управління зернопереробних підприємств на засадах логістики: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / І. О. Седікова ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. — Х., 2010. — 18 с. — укp.

Досліджено теоретичні та методичні питання формування організаційних структур управління зернопереробних підприємств на засадах логістики. Основну увагу приділено методичному забезпеченню оцінювання ефективності формування та функціонування організаційних структур управління зернопереробних підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.5
Шифр НБУВ: РА376633 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Дурбалова Н. І. 
Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємств хлібопекарської галузі / Н. І. Дурбалова. — Б.м., 2021 — укp.

В умовах жорсткої конкуренції та бурхливого розвитку інноваційних технологій задля підвищення прибутковості та ефективності діяльності в підприємств харчової промисловості необхідний науковий підхід щодо стратегічного управління інноваційним розвитком виробництва. Метою стратегічного управління інноваційними процесами на підприємстві є дослідження наукових теоретичних основ, методологічних положень в галузі розробки та реалізації інноваційних стратегій на всіх стадіях життєвого циклу товарів, робіт, послуг. Успішна інноваційна діяльність будь-якого підприємства залежить від чітко сформульованої місії, поставленої мети, аналізу внутрішнього і зовнішнього середовища, визначених стратегій і контролю за ходом їх реалізації, що дозволяють визначити резерви більш ефективного використання всіх наявних ресурсів, підвищити конкурентоспроможність, поліпшити фінансові результати суб'єктів господарювання. Саме хлібопекарська галузь, яка виробляє найбільш затребуваний продукт харчування, потерпає від недостатнього розвитку інноваційного забезпечення, що вимагає особливої уваги.Наукова новизна одержаних результатів дослідження полягає в обґрунтуванні теоретико-методичних аспектів і розробці практичних рекомендацій з формування механізмів стратегічного управління інноваційним розвитком підприємств хлібопекарської галузі.^UIn the conditions of fierce competition and rapid development of innovative technologies in order to increase the profitability and efficiency of the food industry, a scientific approach to the strategic management of innovative development of production is needed. The purpose of strategic management of innovation processes at the enterprise is to study the scientific theoretical foundations, methodological provisions in the development and implementation of innovation strategies at all stages of the life cycle of goods, works and services. Successful innovation of any enterprise depends on a clearly defined mission, goal, analysis of internal and external environment, defined strategies and control over their implementation, to identify reserves for more efficient use of all available resources, increase competitiveness, improve financial results management projects. It is the bakery industry that produces the most popular food products that suffers from the insufficient development of innovative support, which requires special attention.The scientific novelty of the obtained research results lies in the substantiation of theoretical and methodological aspects and the development of practical recommendations for the formation of mechanisms for strategic management of innovative development of enterprises in the bakery industry.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
3.

Асауленко Н. В. 
Механізми управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинності: автореферат дис. ... д.філософ : 073 / Н. В. Асауленко. — Б.м., 2023 — укp.

Механізми управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинностіДисертаційна робота на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 07 – «Управління та адміністрування» за спеціальністю 073 Менеджмент. – Одеський національний технологічний університет. – Одеса, 2023.Дисертація присвячена поглибленню теоретико-методичних засад і розробці практичних рекомендацій щодо формування механізму управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинності.Об’єктом дослідження є процеси формування механізму управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинності.Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні аспекти щодо формування механізму управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинності.Наукова новизна одержаних результатів полягає у розвитку науково-методичних підходів, розробка практичних рекомендацій щодо механізму управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинності, який фокусується на цифровій трансформації, методах оптимізації бізнес-процесів у сучасних умовах господарювання.У першому розділі «Концептуальні аспекти управління інноваційною діяльністю підприємств» проведено артикуляцію основних понять «інновація», «механізм», «технології», проаналізовано сучасні механізми управління інноваційними технологіями на підприємствах індустрії гостинності, досліджено міжнародний досвід впровадження принципів сталого розвитку на підприємствах індустрії гостинності.У другому розділі «Умови розвитку індустрії гостинності: традиційний та інноваційний підходи», досліджено міжнародні тренди та українські реалії розвитку інноваційних технології підприємств гостинності, окреслено проблеми розвитку індустрії гостинності в період воєнного стану в Україні, проаналізовано вплив інноваційних технологій на розвиток підприємств індустрії гостинності.У третьому розділі «Перспективні напрями розвитку інноваційних технологій в індустрії гостинності» запропоновано концепцію формування системи інформаційної підтримки розвитку бізнес-процесів підприємства, удосконалено механізми впровадження систем інформатизації підприємствам ресторанного бізнесу, запропоновано методику визначення пріоритетних напрямів цифровізації підприємств індустрії гостинності.^UMechanisms of management of innovative technologies at enterprises of the hospitality industry. Dissertation for the degree of Doctor of Philosophy in the field of knowledge 07 – «Management and administration» in the specialty 073 «Management». – Odessa National Technological University. Odessa, 2023.The dissertation is devoted to the deepening of the theoretical and methodological foundations and the development of practical recommendations for the formation of the management mechanism of innovative technologies at enterprises of the hospitality industry.The object of the study is the processes of forming the mechanism of management of innovative technologies at enterprises of the hospitality industry.The subject of the study is theoretical, methodological and practical aspects of the formation of the management mechanism of innovative technologies at enterprises of the hospitality industry.The scientific novelty of the obtained results lies in the development of scientific and methodological approaches, the development of practical recommendations for the mechanism of management of innovative technologies at enterprises of the hospitality industry, which focuses on digital transformation, methods of optimizing business processes in modern business conditions.In the first chapter, «Conceptual aspects of management of innovative activity of enterprises», the main concepts of «innovation», «mechanism», «technology» were articulated, modern management mechanisms of innovative technologies at enterprises of the hospitality industry were analyzed, and the international experience of implementing the principles of sustainable development at enterprises of the hospitality industry was studied.In the second chapter, «Conditions for the development of the hospitality industry: traditional and innovative approaches», international trends and Ukrainian realities of the development of innovative technologies of hospitality enterprises are studied, the problems of the development of the hospitality industry during the period of martial law in Ukraine are outlined, the impact of innovative technologies on the development of hospitality industry enterprises is analyzed.In the third chapter «Promising directions for the development of innovative technologies in the hospitality industry», the concept of forming a system of information support for the development of the business processes of the enterprise is proposed, the mechanisms for introducing information systems to enterprises of the restaurant business are improved, and the method of determining the priority directions of digitization of the enterprises of the hospitality industry is proposed.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського