Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (58)Книжкові видання та компакт-диски (55)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Шеремет О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
1.

Шеремет О.І. 
Вдосконалення автоматизованої електромеханічної системи для віброобробки металевих деталей: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.09.03 / О.І. Шеремет ; Донец. нац. техн. ун-т. — Донецьк, 2005. — 19 с.: рис. — укp.

Розкрито взаємозв'язок між формою вібродії та ефективністю віброобробки металевих деталей (МД), який дозволяє визначити відношення коефіцієнта динамічності віброобробки до енергії, спожитої в процесі періодичної механічної дії будь-якої форми. Одержано залежності роботи, що виконується електромеханічною системою (ЕМС) під час віброобробки МД, від частотного спектра сигналу вібродії, для визначення енергетично оптимального спектральний складу сигналу віброобробки для деталі, яка має великий набір резонансних частот. На підставі теорії електромеханічних аналогій розроблено математичну модель ЕМС для віброобробки МД, з метою встановлення взаємозв'язку між механічними та електричними параметрами вдосконаленої системи.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: К581-5-05 +
Шифр НБУВ: РА336575

Рубрики:

      
2.

Шеремет О.Б. 
Особливості реабілітації хворих старших вікових груп з остеохондрозом шийного відділу хребта: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.21 / О.Б. Шеремет ; Укр. НДІ травматології та ортопедії. — К., 2000. — 20 с. — укp.

Вивчено особливості комплексної реабілітації хворих на остеохондроз шийного відділу хребта середнього та літнього віку з використанням двох комплексів лікувальної гімнастики: ізометричної та бадуаньцзин. Розроблено схему диференційованого підходу до призначення вивчених комплексів залежно від віку пацієнтів, стану мозкового кровообігу (за даними реоенцефалографії), функціонального стану вегетативної нервової системи (за даними спектрального аналізу варіабельності серцевого ритму, варіаційної пульсометрії та активної ортостатичної проби). Рекомендовано одноразове застосування комплексу з реєстрацією мозкового кровообігу методом реоенцефалографії та тонусу вегетативної нервової системи методом спектрального аналізу варіабельності серцевого ритму. Виявлено, що у хворих з клінічними проявами остеохондрозу шийного відділу хребта ортостатичні порушення кровообігу зустрічаються частіше, ніж у пацієнтів з патологією поперекового відділу хребта. Застосування комплексу ізометричних вправ і гімнастики бадуаньцзин призвело до нормалізації гемодинамічного забезпечення під час активної ортостатичної проби. Завдяки диференційованому підходу до застосування лікувальної гімнастики відзначено покращання стану хворих, продовження строків ремісії, підвищено якість життя хворих середнього та літнього віку з остеохондрозом шийного відділу хребта.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.250.401-5
Шифр НБУВ: РА311774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Шеремет О.С. 
Правове регулювання організації і діяльності повних товариств: Автореф. дис... канд. юрид. наук: 12.00.04 / О.С. Шеремет ; НАН України. Ін-т екон.-прав. дослідж. — Донецьк, 2006. — 20 с. — укp.

Визначено юридичну природу повного товариства, обгрунтовано напрямки розвитку законодавства про нові товариства. Визначено правову природу засновницького договору. Удосконалено законодавче визначення поняття повного товариства як виду господарського товариства. Виділено види повного товариства. Аргументовано необхідність закріплення загального принципу диспозитивного регулювання внутрішніх відносин у повних товариствах. Удосконалено правове регулювання змісту засновницького порядку управління таким товариством. Розглянуто питання стосовно правового режиму майна, прав, обов'язків і відповідальності учасників повного товариства. Обгрунтовано пропозиції щодо удосконалення законодавства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х839(4УКР)901.412 +
Шифр НБУВ: РА344788

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Шеремет О.А. 
Розробка технології виготовлення спеціального взуття з використанням нових вогнезахисних клейових сполук для кріплення низу: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.19.06 / О.А. Шеремет ; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. — К., 2005. — 19 с. — укp.

На підставі результатів теоретичних та експериментальних досліджень розроблено нову клейову композицію (КК) з підвищеними теплостійкими властивостями та технологію її використання. Створено математичну модель визначення сполук КК. Встановлено залежність міцності КК від вмісту триокису сурми та від температури шляхом створення інтерполяційного багаточлена Лагранжа. Запропоновано фізичну та хімічну гіпотези, засновані на підвищенні тамператури та структуроутворенні. Проведено дослідження щодо визначення оптимальних режимів та удосконалення технологічного процесу з застосуванням НВЧ-енергії. На підставі використання методу послідовного симплекс-планування для пошуку оптимуму визначено оптимальні режими склеювання з застосуванням НВЧ-енергії. Встановлено вимоги щодо виготовлення КК з підвищеними термічними властивостями та відповідних технологічних процесів. Розроблено технологічний процес складання заготовок та спеціального взуття з застосуванням НВЧ-енергії. Основні результати наукового дослідження впроваджено у виробництво на взуттєвих підприємствах ВАТ "Кияни", ТОВ "Зенкіс", "Вегас", ПП "Еліта стиль", "Сокальський" та навчальний процес Київського національного університету технологій і дизайну.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: М555.1-39 + М557.1 + Н96 н605.3 +
Шифр НБУВ: РА339493

Рубрики:

      
5.

Шеремет О.І. 
Статистичний підхід у теорії колективних процесів руйнування твердотільних середовищ: Автореф. дис... канд. фіз.-мат. наук: 01.04.02 / О.І. Шеремет ; НАН України. Ін-т монокристалів. — Х., 2001. — 19 с. — укp.

Досліджено процеси руйнування, що відбуваються в твердотільному середовищі, на базі імовірнісного моделювання в термінах феноменологічних параметрів. Розглянуто процеси руйнування з колективною самоузгодженою поведінкою різних фрагментів середовища. Розв'язано одновимірну імовірнісно-геометричну задачу самоузгодженої фрагментації з одночасовим дробленням фрагментів. Отримано розподіл розмірів фрагментів. Визначено статистику тривалості часу руйнування, що відбувається за перколяційним сценарієм, під час моделювання збурень середовища дихотомічним процесом і сумішшю дробових шумів з різними параметрами. Охарактеризовано модель флуктуаційного утворення зародків тріщин у твердому тілі. Обчислено границю текучості як функцію від геометричних розмірів тіла. Проаналізовано статистичну модель Гнеденко - Молчанова електропробою полімерних ізоляційних плівок та досліджено на багатовершинність розподіл імовірностей для випадкової пробійної напруги.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.104в647,022
Шифр НБУВ: РА314588 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
6.

Шеремет О.О. 
Удосконалення організаційно-економічного механізму діяльності акціонерних товариств харчової промисловості України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / О.О. Шеремет ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2001. — 20 с. — укp.

Висвітлено питання розробки науково-методичного забезпечення для удосконалення організаційно-економічного механізму діяльності акціонерних товариств харчової промисловості. Наведено практичні рекомендації щодо підвищення ефективності його функціонування за умов розвитку ринкових відносин. Розвинено теоретико-методологічну базу та розглянуто методичні аспекти формування, функціонування й удосконалення організаційно-економічного механізму діяльності акціонерних товариств. Проаналізовано фінансово-господарську діяльність підприємств харчової промисловості. Досліджено процес формування їх акціонерного капіталу, запропоновано шляхи удосконалення його структури. Обгрунтовано необхідність удосконалення організаційно-економічного механізму діяльності акціонерних товариств харчової промисловості, зокрема, шляхом формування системи ефективних власників, удосконалення галузевого середовища акціонерних товариств і корпоративних відносин, а також розвитку інтеграційних процесів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7
Шифр НБУВ: РА315097 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Шеремет О. О. 
Забезпечення та реалізація ринкових стратегій у харчовій промисловості: теорія і методологія. / О. О. Шеремет. — Б.м., 2020 — укp.

Дослідження присвячене розробці та обґрунтуванню теоретико- методологічних положень та практичних рекомендацій щодо забезпечення та реалізація ринкових стратегій у харчовій промисловості в умовах посилених інтеграційних процесів. У роботі здійснено концептуальне вирішення та наукове обґрунтування теоретико-методологічного базису, методичних положень та рекомендацій щодо забезпечення та реалізації ринкових стратегій у харчовій промисловості. Дослідження спрямоване на вирішення актуальних наукових проблем, пов'язаних із забезпеченням та реалізацією ринкових стратегій у харчовій промисловості через концепти еволюційної парадигми стратегічного управління у національного макроекономічного середовища. Запропоновано методологію забезпечення та формування конкурентно-орієнтовної ринкової стратегії у харчовій промисловості. Розроблено концептуальну модель застосування платформи форсайт у забезпеченні та реалізації ринкових стратегій у харчовій промисловості. Запропоновано науково-методичне забезпечення процесу моделювання стратегічних цілей розвитку суб'єктів харчової промисловості у макроекономічномусередовищі.Сформовано концептуальну основу предметної спрямованості стратегічного процесу у харчовій промисловості, у якій за рахунок адаптивної та мультикативної моделі динамічного ряду забезпечується моделювання внутрішньогалузевого соціально-економічного зростання та внутрішньогалузевих соціально-економічних циклів. Запропоновані підходи до формування механізму управління ринковою стратегією у харчовій промисловості. Візуалізовано концептуальну основу та підходи щодо формування стратегічних пріоритетів у харчовій промисловості. Розроблено систему стратегічного контролінгу в процесі забезпечення та реалізації ринкових стратегій у харчовій промисловості. Удосконалено конфігурацію управлінських технологій відтворення оптимальної ринкової стратегії у харчовій промисловості, яка забезпечує зміцнення конкурентно-орієнтовної позиції суб'єктів харчової промисловості на основі вертикальної внутрішньогалузевої інтеграції та синергетичного ефекту. Сформовані засади інституційного регулювання та управління конкурентоспроможністю харчової промисловості.^UThe research is devoted to the development and substantiation of theoretical and methodological principles and practical recommendations for the provision and implementation of market strategies in the food industry under conditions of enhanced integration processes.The conceptual solution and scientific substantiation of the theoretical andmethodological basis, methodological provisions and recommendations on providing and implementing market strategies in the food industry, which will ensure an increase of competitiveness and innovative-investment attractiveness of the branch taking into account the multicomponent component, are developed in the work. The research is aimed at solving topical scientific problems related to providing and implementing market strategies in the food industry through the concepts of the evolutionary paradigm of strategic management in the national macroeconomic environment. The methodology of providing and forming of a competitive-oriented market strategy in the food industry is proposed, which envisages a complex of basic decisions, functional actions, system intra-industry processes, and principles. The conceptual model of the foresight platform usage in providing and implementing market strategies in the food industry has been developed, which allows visualizing the probable tendency of functioning and development of the food industry entities with the orientation to parametric integration of tools of fundamental and practical orientation. The scientific and methodological support of the process of modeling the strategic goals of food industry development in the macroeconomic environment is proposed, which considers the mission, strategic orientations and functional strategies taking into account the criterion component. The conceptual basis of the objective orientation of the strategic process in the food industry has been formed, in which, due to the adaptive and multivariate model of the dynamic series, modeling of intra-industry socio-economic growth and intra-industry socio-economic cycles is provided.Approaches to the formation of the market strategy management mechanism in the food industry are offered. The conceptual framework and approaches for forming strategic priorities in the food industry are visualized. A system of strategic control in the process of providing and implementing market strategies in the food industry has been developed, which is intended for information and analytical support of the management system based on integrated assistance, in order to clarify the state of the process of providing and implementing market strategies in the food industry and to make effective strategic decisions. The configuration of management technologies for the reproduction of the optimal market strategy in the food industry has been improved, which ensures the strengthening of the competitive position of the food industry entities on the basis of vertical intra-industry integration and synergistic effect. The theoretical and methodological principles of the choice of market strategies in the food industry are investigated. The substantiation of the strategic orientation determinants for the foodindustry entities in the market environment, which provide instrumental support for the strategic management system, is offered. The principles of institutional regulation and management of food industry competitiveness are formed.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського