Драган О.І. Організаційно-економічна реструктуризація підприємств м'ясної промисловості при переході до ринкової економіки: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / О.І. Драган ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2001. — 20 с. — укp.
Досліджено організаційно-економічну реструктуризацію підприємств м'ясної промисловості шляхом трансформації організаційної структури та вдосконалення внутрішньовиробничого госпрозрахунку. Наведено методику формування "бізнес-одиниць" на базі виробничих підрозділів на підставі корекції організаційної структури підприємства. Висвітлено показники для визначення ефективності використання сировини та матеріальних ресурсів у виробничих підрозділах і показники щодо групування підприємств і виробничих підрозділів у м'ясній промисловості. Запропоновано зміни з метою удосконалення чинної Інструкції зі статистики чисельності працівників, зайнятих у народному господарстві України під час визначення чисельності промислово-виробничого персоналу "бізнес-одиниць" і підприємств м'ясної промисловості для оптимального розрахунку продуктивності праці.