Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (17)Книжкові видання та компакт-диски (36)
Пошуковий запит: (<.>U=Л824-3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Борщевська Л.А. 
Використання побічних продуктів переробки сої в технології виробництва комбікормів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.02 / Л.А. Борщевська ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2002. — 16 с. — укp.

Вперше визначено повний хімічний склад і поживність окари, а також фізико-технологічні та теплофізичні властивості сухої окари. Розроблено раціональні режими сушіння вологої окари та режими зберігання окари різних видів. Запропоновано нову технологію зберігання та використання окари у сухому та замороженому вигляді. Значну увагу приділено рецептам і раціонам кормів для годівлі сільськогосподарських тварин і птиці з введенням сухої, свіжої та розмороженої окари. Запропоновано технологічну лінію підготовки та введення окари у виробничий процес виготовлення комбікормів і раціонів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л824-37
Шифр НБУВ: РА320948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Супрун-Крестова О.Ю. 
Технологія кормових добавок з використанням нетрадиційної сировини: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.02 / О.Ю. Супрун-Крестова ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Науково обгрунтовано доцільність застосування нетрадиційної сировини (відходів переробки шавлії, кропу, м'яти, ісопу, лофанту) як компонентів для виробництва кормових домішок і комбікормів. Визначено технологічні властивості та хімічний склад відходів переробки зазнчених ефіроолійних культур. Встановлено зміни вмісту антипоживних речовин у процесі екструзійної обробки нативного насіння сої. Показано доцільність виробництва екструдованих кормових сумішей на основі зернової сировини (ячменю, кукурудзи, пшениці) та насіння сої. Досліджено вплив екструзійної обробки на технологічні властивості та хімічний склад кормових зернових сумішей. Запропоновано технологію виробництва кормових домішок з використанням нетрадиційної сировини: відходів переробки шавлії, кропу, м'яти, ісопу, лофанту. Вивчено зміни якості екструдованих кормових сумішей у процесі зберігання. Розроблено нормативно-технічну документацію на одержану екструдовану кормосуміш. Розраховано очікуваний економічний ефект від використання нових рецептів комбікормів з введенням до їх складу екструдованих кормових сумішей.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.183 + Л824-3 +
Шифр НБУВ: РА340004

Рубрики:

      
3.

Євтушенко О.О. 
Удосконалення технології виробництва комбікормів з використанням ефіроолійної сировини: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О.О. Євтушенко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 20 с. — укp.

З метою підвищення ефективності комбікормової продукції науково обгрунтовано доцільність застосування нетрадиційної сировини (анісу, кмину, коріандру, кропу, фенхелю та м'яти). Удосконалено технологію виробництва комбікормів на основі нетрадиційної рослинної сировини з лікарськими властивостями. Встановлено органолептичні, фізико-технологічні та хімічні властивості ефіроолійної сировини. Досліджено гранулометричний склад неподрібненої сировини та висівок. Обгрунтовано доцільність подрібнення нетрадиційної сировини з використанням зернових млинів. Визначено ефективність використання електродисоційованих водних розчинів. Проаналізовано вплив різних факторів на технологічний процес гранулювання висівок. Розкрито особливості сушіння сирої листової сировини, визначено перспективність її використання у процесі гранулювання. Вивчено протимікробну дію ефіроолійної сировини та мікробіологічні показники висівок гранульованих. Удосконалено технологію виробництва комбікормів із використанням ефіроолійної сировини. Розроблено нормативну документацію на висівки гранульовані збагачені. Розраховано оптимізовані рецепти комбікормів та їх відповідну ціну.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3 +
Шифр НБУВ: РА367699

Рубрики:

      
4.

Давиденко Т.М. 
Удосконалення технології підготовки зернової сировини при виробництві комбікормів: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Т.М. Давиденко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 19 с. — укp.

Обгрунтовано спосіб підвищення кормової цінності зерна для годівлі сільськогосподарських тварин, який передбачає використання дріжджованого зерна пшениці, що зволожує зернову суміш перед екструдуванням без використання води, і дозволяє уникнути сушіння дріжджованого зерна та знизити питомі витрати електроенергії на виробництво повноцінних комбікормів для сільськогосподарських тварин. Вивчено особливості зміни кількості дріжджових клітин у процесі дріжджування, що впливає на нагромадження протеїну, та досліджено нагромадження волютину у дріжджових клітинах як джерела білкових сполук під час дріжджування. Проведено зоотехнічну оцінку зерна підвищеної кормової цінності на базі ВАТ "Агрофірми Дністровська", с. Теплиця Арцизького району Одещини. Встановлено, що середньодобові прирости маси поросят у контрольній групі склали 532 г/добу, а в дослідній групі - 621 г/добу, що на 16,7 % більше, ніж у контрольній, питомі витрати комбікормів контрольної групи склали 2,95 кг/кг, а в дослідній групі - 2,81 кг/кг, що на 4,7 % менше, ніж у контрольній групі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-3 +
Шифр НБУВ: РА367673

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського