Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (62)Книжкові видання та компакт-диски (43)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.71-55$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
1.

Маказан Є.В. 
Інвестиційно-інноваційна діяльність підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Є.В. Маказан ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 19 с. — укp.

Удосконалено методичні підходи щодо прогнозування розвитку підприємств харчової промисловості з урахуванням особливостей їх інвестиційно-інноваційної діяльності, обгрунтовано необхідність її здійснення за ринкових умов господарювання. Визначено економічну сутність інвестиційно-інноваційної діяльностії за умов розвитку ринкових відносин. Досліджено передумови розробки методичних підходів щодо прогнозування івестиційно-інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Удосконалено класифікацію інвестицій, інновацій і грошового потоку. Виділено основні тенденції зміни інвестиційно-інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Запропоновано економіко-математичну факторну модель впливу інвестиційної діяльності на ефективність виробництва підприємств харчової промисловості з урахуванням зміни ресурсів та інвестицій, що дозволяє підприємствам планувати та розраховувати обсяги виробництва. Наведено рекомендації щодо використання нової моделі для моделювання розвитку підприємства за умов здійснення інвестиційно-інноваційної діяльності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 + У9(4УКР)306.71-56 +
Шифр НБУВ: РА357520

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Пуліна Т.В. 
Реінжиніринг як інструмент інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств харчової промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Т.В. Пуліна ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 20 с. — укp.

Розроблено теоретичні, методичні та практичні засади застосування реінжинірингу як інструменту інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств харчової промисловості за умов сучасної ринкової економіки України. Визначено місце даної діяльності у ринковому середовищі та методи її регулювання. Розглянуто систему формування сукупного інноваційно-інвестиційного попиту та пропозиції, що впливає на механізм інноваційно-інвестиційного ринку. Розглянуто економічний зміст зазначеної діяльності за умов розвитку ринкових відносин. Наведено класифікацію форм інвестицій. Визначено місце інноваційно-інвестиційної діяльності в механізмі реформування підприємств харчової промисловості. Проаналізовано реінжиніринг як інструмент її реформування, вдосконалено понятійний апарат методології реінжинірингу. Висвітлено питання вибору бізнес-процесів для проведення реінжинірингу підприємств харчової промисловості. Удосконалено методику оцінки інноваційно-івестиційної привабливості даних підприємств. Запропоновано критерій її оцінки, що відображає зміни у взаємозв'язку з обсягом інвестицій. Розроблено алгоритм реалізації модернізованої моделі на ПЕОМ.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-21 + У9(4УКР)306.71-56-21 +
Шифр НБУВ: РА343172

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Зосько С.В. 
Стимулювання інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / С.В. Зосько ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2007. — 19 с. — укp.

Висвітлено методичні засади комплексної оцінки інтелектуального капіталу підприємств харчової промисловості на основі урахування ринкових, людських, інфраструктурних та інтелектуальних активів, що допомагає підвищити системність у використанні інтелектуального капіталу, сформувати систему управління і розробляти заходи щодо його збереження та розвитку для максимізації прибутку від інноваційної діяльності. Викладено методичний підхід до формування ціни підприємств на об'єкти інтелектуальної власності за етапами інноваційного процесу, який відрізняється комплексністю і допомагає розрахувати, а також мінімізувати витрати під час комерціалізації на кожному етапі інноваційного процесу підприємств харчової промисловості для максимізації їх доходів та зниження ризикових інвестицій в науково-технічні розробки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 +
Шифр НБУВ: РА353614

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Корнилюк А. В. 
Фінансове забезпечення інвестиційно-інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості України: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.08 / А. В. Корнилюк ; ДВНЗ "Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана". — К., 2011. — 18 с.: рис., табл. — укp.

Досліджено теоретико-методичні засади інвестиційно-інноваційного розвитку підприємств, визначено його основні цілі, напрями та необхідні для цього ресурси. Наведено визначення інвестиційно-інноваційного розвитку підприємств. З'ясовано особливості фінансового забезпечення досліджуваного процесу за рахунок різних джерел. Проаналізовано та надано оцінку можливостям фінансування інвестиційно-інноваційного розвитку за рахунок власних, позикових і залучених ресурсів молокопереробними підприємствами. Обгрунтовано пріоритетні напрями інвестиційно-інвестиційного розвитку підприємств харчової промисловості України, запропоновано вдосконалення оцінки інноваційних проектів з використанням теорії нечітких множин. Розроблено рекомендації щодо державної підтримки фінансового забезпечення інвестиційно-інноваційного розвитку, які враховують особливості харчової промисловості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55-93 + У9(4УКР)306.71-56-93
Шифр НБУВ: РА386038 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Кудирко О.М. 
Формування економічної стратегії інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / О.М. Кудирко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 22 с. — укp.

Розкрито економічну сутність інновацій та інноваційної стратегії (ІС). Визначено місце інноваційного розвитку підприємств у системі державного управління, здійснено аналіз і оцінку інноваційної діяльності та її ефективності на підприємствах харчової промисловості. Показано роль маркетингових досліджень у реалізації ІС підприємств, розроблено напрями підвищення ефективності інноваційної політики та державного регулювання економічними стратегіями інноваційного розвитку підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55 +
Шифр НБУВ: РА342324

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Водянка Л. Д. 
Формування інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / Л. Д. Водянка ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2011. — 22 с. — укp.

Розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації щодо формування й ефективного використання інноваційного потенціалу, шляхом розроблення інноваційної стратегії розвитку переробно-харчових підприємств. Досліджено категорію "інновація", її роль у процесі проведення інноваційної діяльності та категорії "інноваційний потенціал" - процес його формування та реалізації. Розкрито наукові засади та методичні підходи до оцінювання інноваційного потенціалу підприємств. Визначено роль техніко-технологічної бази в даному процесі залежно від зношеності основного капіталу. За допомогою математичних методів проведено розрахунки часткових, загальних та інтегральних значень інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості Чернівецької області.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-55
Шифр НБУВ: РА382878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського