Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (537)Книжкові видання та компакт-диски (649)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)325.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 90
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кравець І. В. 
Інноваційний розвиток підприємств галузі свинарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / І. В. Кравець ; Житомир. нац. агроекол. ун-т. — Житомир, 2011. — 20 с. — укp.

Розроблено науково-теоретичні та практичні положення щодо інноваційного розвитку та підвищення ефективності функціонування підприємств галузі свинарства. Визначено сутність інноваційного розвитку підприємств. Здійснено оцінювання ефективності функціонування й інвестиційного забезпечення підприємств галузі свипарства. Обгрунтовано стратегічні напрями інноваційного розвитку підприємств-виробників свинини в контексті підвищення ефективності й екологізації виробництва. Вдосконалено методичний підхід до стратегічного планування інноваційної діяльності підприємств галузі свинарства на основі комбінування економіко-статистичного та матричного методів з урахуванням рівня технологічного розвитку виробництва й амплітуди коливання ринкової частки підприємств-виробників свинини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251
Шифр НБУВ: РА380071 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Котков В.П. 
Інтеграція виробництва і промислової переробки молока (методологічні та організаційно-методичні аспекти): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / В.П. Котков ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2000. — 21 с. — укp.

Обгрунтовано методологічні та організаційно-методичні підходи та соціально-економічну сутність розробки моделі регіональних молокопродуктових комплексів в Україні. Значну увагу приділено забезпеченню економічної зацікавленості всіх виробничо-господарських структур у спільній діяльності на основі механізму фінансово-економічного регулювання інтеграційних процесів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.51 + У9(4УКР)306.751.3
Шифр НБУВ: РА310339 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Оляднічук 
Інтенсифікація галузей тваринництва в сільськогосподарських підприємствах: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Наталія Володимирівна Оляднічук ; Білоцерківський національний аграрний ун-т. — Біла Церква, 2009. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.20-70
Шифр НБУВ: РА365546

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Данилів Б.В. 
Інтенсифікація свинарства на основі індустріального розвитку галузі: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Б.В. Данилів ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2009. — 20 с. — укp.

Узагальнено теоретичні положення процесів інтенсифікації та індустріального розвитку сільського господарства. Розкрито суть, об'єктивну необхідність і економічні умови інтенсифікації свинарства, найважливішим напрямком якої є переведення галузі на індустріальну основу за рахунок впровадження у виробництво інноваційних розробок і перебудови його за типом великої машинної індустрії. Розроблено пропозиції щодо організації спеціалізованого великотоварного виробництва свинини шляхом включення у виробничий процес ферм великої рогатої худоби, що не експлуатуються, проведення їх реконструкції та переобладнання під свинарники-відгодівельники з оснащенням засобами механізації, а також створення цілісної системи ведення галузі, яка базується на вирощуванні поросят на високотехнологічному товарному репродукторі з наступною відгодівлею молодняку на реконструйованих тваринницьких фермах з використанням ресурсоощадної технології.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.252 +
Шифр НБУВ: РА364141

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Петровська Т.М. 
Аналітичний моніторинг ринку продукції вівчарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.09 / Т.М. Петровська ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2010. — 20 с. — укp.

Розкрито економічну сутність ринку вівчарської продукції та систему його показників, досліджено методологічні особливості аналізу та прогнозування ринку продукції вівчарства. Визначено стан інформаційно-аналітичного забезпечення ринку продукції вівчарства, розглянуто показники, що характеризують попит і пропозицію на ринку, сформовано новий підхід до інформаційного забезпечення системи моніторингу, аналізу та прогнозування розвитку ринку продукції вівчарства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)232.525.2-148.6 + У9(4УКР)325.252.10 + У9(4УКР)421.5
Шифр НБУВ: РА371160 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
  

Географічні рубрики:

      
6.

Дадак 
Вдосконалення економічних взаємовідносин та їх організаційних форм між підприємствами молокопродуктивного підкомплексу АПК: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Оксана Орестівна Дадак ; Житомирський національний агроекологічний ун-т. — Житомир, 2009. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.51
Шифр НБУВ: РА365946

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Шолудько О.В. 
Вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства (на матеріалах Львівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.В. Шолудько ; Сум. нац. аграр. ун-т. — Суми, 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Обгрунтовано теоретичні засади та методику дослідження ринку продукції скотарства. Зроблено економічну оцінку сучасного рівня розвитку галузі. Проведено комплексний аналіз ринку даної продукції за результатами дослідження попиту й пропозиції та оцінено чинники, що їх формують. Досліджено кон'юнктуру та ціноутворення на ринку м'яса та молока. Вивчено організацію виробничо-економічних зв'язків у м'ясо-молочному підкомплексі АПК. Обгрунтовано напрями вдосконалення функціонування ринку продукції скотарства. Досліджено рівень продуктивності тварин, за якого досягається прибутковість виробництва продукції скотарства. Обгрунтовано концептуальні засади реструктуризації м'ясо-молочного підкомплексу АПК. Розроблено рекомендації з удосконалення економічних взаємовідносин партнерів на ринку продукції скотарства та її переробки. Обгрунтовано перспективні параметри розвитку даного ринку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-592 + У9(4УКР)306.751-592 +
Шифр НБУВ: РА324407

Географічні рубрики:

      
8.

Махсма М.Б. 
Використання трудових ресурсів у тваринництві: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.09.01 / М.Б. Махсма ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 1999. — 16 с. — укp.

В дисертації досліджені теоретичні і методичні аспекти використання трудових ресурсів у тваринництві на прикладі аграрних підприємств Донецької області. Показана кількісна і якісна оцінка трудових ресурсів галузі, визначений рівень забезпечення аграрних підприємств суспільного сектора ресурсами живої праці, розроблений прогноз забезпеченості аграрних підприємств області працівниками тваринництва. Окреслені основні напрями поліпшення використання трудових ресурсів, зайнятих у тваринництві.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.20-640

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
9.

Погорєлова Т.П. 
Економіка інтенсивного гусівництва в умовах формування ринкових відносин: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.П. Погорєлова ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2000. — 20 с. — укp.

Досліджено сучасний стан та розкрито основні причини важкого становища у розвитку гусівництва в Україні. Запропоновано шляхи виходу з кризи. Розроблено організаційну систему інтегрованих взаємозв'язків установ управління і виробництва в галузі гусівництва. На підставі науково-виробничого досвіду встановлено рівень економічної ефективності інтенсивного виробництва різноманітної продукції основних порід гусей. За допомогою економіко-математичного моделювання проведено оптимізацію структури порідного складу гусей на прикладі Дніпропетровщини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.253.53
Шифр НБУВ: РА308970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
10.

Гримак О.Я. 
Економіко-організаційні засади функціонування маркетингових структур на підприємствах молочного підкомплексу регіону: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / О.Я. Гримак ; Львів. держ. аграр. ун-т. — Л., 2000. — 18 с. — укp.

Досліджено процес розвитку молочного підкомплексу та формування моделі функціонування маркетингових підрозділів у ньому. Проаналізовано особливості функціонування молочного підкомплексу, розкрито специфіку становлення агромаркетингу, розроблено науково обгрунтовані рекомендації загального розвитку маркетингових підрозділів, визначено їх раціональну організаційну структуру, обгрунтовано механізм формування систем інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності служб маркетингу на підприємствах молочного підкомплексу. Дослідження спрямовано на розв'язання невідкладних завдань аграрної реформи в Україні та вирішення проблем діяльності вітчизняних молокопереробних підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-211.1
Шифр НБУВ: РА310187 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
11.

Галич 
Економіко-організаційний механізм становлення ринку м'ясо-молочної продукції в регіоні: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Олександр Анатолійович Галич ; Дніпропетровський держ. аграрний ун-т. — Д., 2004. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592 + У9(4УКР)325.250.0-451.53-592
Шифр НБУВ: РА332721

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
12.

Зось-Кіор М.В. 
Економічні аспекти підвищення ефективності виробництва м'яса великої рогатої худоби в нових умовах господарювання: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / М.В. Зось-Кіор ; Луган. нац. аграр. ун-т. — Луганськ, 2003. — 18 с.: рис. — укp.

Узагальнено теоретичні, методологічні та практичні питання ефективності виробництва та реалізації м'яса великої рогатої худоби на Луганщині. Обгрунтовано, що неефективне функціонування м'ясопродуктового підкомплексу регіону обумовлено недосконалим механізмом відновлювального процесу на стадіях виробництва, розподілу, обміну та споживання. Визначено перспективи зміни кон'юнктури ринку м'яса, які свідчать про зниження темпів росту цін на м'ясопродукти та рост попиту на них. Розроблено пропозиції щодо підвищення економічної ефективності виробництва м'яса великої рогатої худоби в особистих підсобних господарствах; конкурентоспроможності виробництва м'ясної продукції у сільгосппідприємствах за рахунок укріплення кормової бази, ресурсоощадження, підвищення ефективності використання землі; встановлення горизонтальних і вертикальних зв'язків у м'ясопродуктовому підкомплексі регіону.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-451.52-07 +
Шифр НБУВ: РА322700

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
13.

Степаненко В.В. 
Економічна ефективність виробництва м'яса в сільськогосподарських підприємствах та формування його ринку: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / В.В. Степаненко ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2004. — 21 с. — укp.

Розвинуто теоретичні засади економічної ефективності виробництва м'яса та формування ринку, обгрунтовано перспективні напрями розвитку даного виробництва у сільськогосподарских підприємствах на базі його інтенсифікації. Висвітлено напрями розвитку економіки у контексті трансформації форм власності, економічної доцільності концентрації виробництва та орієнтації споживача на окремі види м'яса з урахуванням попиту. Запропоновано створення механізму формування витрат виробництва м'яса на підставі модифікації закону вартості до закону цін у взаємозв'язку з державними підтримками, інвестуванням, інфляцією, рівнем зайнятості, формами власності, формуванням ресурсів, нормативними витратами у реформованих аграрних структурах. Визначено систему показників економічної ефективності виробництва м'яса на основі їх зіставлення з нормативними показниками, застосування якої дає змогу виявити новітні тенденції розвитку м'ясних галузей і ринку м'яса. Проаналізовано сучасний стан виробництва м'яса у господарствах різних форм власності та виявлено чинники, які її зумовили. Здійснено оцінку формування виробничих витрат у взаємозв'язку з використанням ресурсів і нормативних витрат. Удосконалено механізм функціонування ринку м'яса з урахуванням залежності його розвитку від кон'юнктури, діючих форм торгівлі м'ясом та економічних відносин між агентами ринку. Розроблено рекомендації щодо підвищення економічної ефективності виробництва м'яса в сільськогосподарських підприємствах Київщини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-07 + У9(4УКР-4КИЇ)325.250-07 +
Шифр НБУВ: РА333590

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
14.

Великий Ю.В. 
Економічна ефективність виробництва молока та шляхи ії підвищення: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Ю.В. Великий ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2001. — 17 с. — укp.

Розглянуто сучасний стан і причини зниження обсягів виробництва молока, зниження його економічної ефективності у підприємствах різних форм власності та господарювання. Розроблено рекомендації та пропозиції щодо підвищення економічної ефективності господарювання за рахунок практичного вирішення комплексу організаційно-економічних проблем розвитку високоінтенсивного молочного скотарства за ринкових умов господарювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)325.250.0-451.51-07
Шифр НБУВ: РА316335 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
15.

Алексійчук Т.В. 
Економічна ефективність виробництва свинини: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.В. Алексійчук ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". — К., 2004. — 18 с. — укp.

Досліджено сучасний стан економічної ефективності виробництва свинини, виявлено тенденції її змін за умов становлення ринкових відносин, визначено причини їх виникнення. Проведено порівняльний аналіз ефективності виробництва свинини в сільськогосподарських підприємствах з традиційною та промисловою технологіями й особистих селянських господарствах, досліджено обсяги реалізації та ціни на м'ясо. Удосконалено економічний механізм підвищення конкурентоспроможності виробництва свинини як системи організаційно-економічних важелів і методів управління, що в сукупності забезпечують високі споживчі властивості та зростання попиту на свинину на ринку м'яса і м'ясопродуктів. Обгрунтовано напрями розвитку свинарства та підвищення його ефективності в сільськогосподарських підприємствах шляхом запровадження цін підтримки та еквівалентних цін на м'ясо свиней, розвитку спеціалізації та концентрації виробництва з використанням прогресивних технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251.0-07 +
Шифр НБУВ: РА329878

Географічні рубрики:

      
16.

Маковецький В.Т. 
Економічна ефективність виробництва свинини на комбікормах із різними білковими добавками: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / В.Т. Маковецький ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2004. — 20 с.: табл. — укp.

Уперше на підставі результатів науково-виробничого експерименту здійснено комплексну (зоотехнічну, економічну, енергетичну) оцінку ефективності виробництва свинини з застосуванням комбікормів з різними білковими домішками на підставі даних щодо фактичної урожайності, собівартості та енергоємності кормів у господарствах Харківщини. Як критерій ефективності використано показники виробництва свинини та маси прибутку в розрахунку на 100 га кормової площі. Розроблено й економічно обгрунтовано раціональну структуру комбікормів для свиней. Розвинуто методику визначення собівартості тваринницької продукції. Запропоновано враховувати у собівартості витрати на доставку свиней з ферми до м'ясокомбінату, забій тварин і продаж м'яса та м'ясопродуктів на ринку. Визначено раціональні розміри господарства з виробництва свинини з використанням кормів власного виробництва для умов лісостепової зони України. Удосконалено галузеву структуру виробництва у спеціалізованих свинарських господарствах. Наведено рекомендації щодо вдосконалення структури посівних площ та основних параметрів свинарських господарств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251-53-07 +
Шифр НБУВ: РА334298

Географічні рубрики:

      
17.

Талавиря М.П. 
Економічна ефективність виробництва свинини та шляхи її підвищення в умовах переходу до ринку (на матеріалах господарств Чернігівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / М.П. Талавиря ; Нац. аграр. ун-т. — К., 1999. — 16 с. — укp.

Досліджено теоретичні та практичні проблеми підвищення економічної ефективності виробництва свинини в умовах трансформації агропромислового комплексу (АПК) у напрямку до ринку. Проаналізовано результат і витрати у свинарстві, визначено основні тенденції їх зміни, виявлено закономірності формування економічної ефективності виробництва та фактори, що впливають на її рівень, а також досліджено кількісну значимість цього впливу. Розроблено та економічно обгрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності виробництва свинини у взаємозв'язку основних ланок м'ясопродуктового підкомплексу АПК і формування ринку м'яса в Чернігівській області.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251 + У9(4УКР-4ЧЕН)325.251
Шифр НБУВ: РА307374 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
18.

Рибак Л.Х. 
Економічна ефективність виробництва та переробки продукції молочного скотарства в умовах переходу до ринкової економіки: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Л.Х. Рибак ; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. — Д., 2002. — 20 с. — укp.

Визначено економічну суть аграрного переробного сервісу як соціально економічної категорії. Висвітлено методологічні та методичні принципи комплексного дослідження проблеми виробництва, переробки та реалізації молока, а також теоретичні принципи формування економічних взаємовідносин у даній галузі. Розвинуто теоретичні засади, методологічні та методичні принципи формування та розподілу прибутку в системі "виробництво, переробка та реалізація молока". Розроблено принципове нове інформаційне забезпечення для оптимізації використання кормів у молочному скотарстві. Комплексно оцінено сучасний стан виробництва та переробки молока в Лісостеповій зоні України. Запропоновано систему організаційно-економічних заходів щодо підвищення ефективності даного виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)325.250-82-07
Шифр НБУВ: РА321106

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
19.

Мартинюк М.А. 
Економічна ефективність виробництва яловичини та шляхи її підвищення (на матеріалах господарств радіоактивно забрудненої зони Житомирської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / М.А. Мартинюк ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 1999. — 17 с. — укp.

Наведено основні результати комплексного дослідження та організаційних проблем виробництва яловичини на прикладі колективних сільськогосподарських підприємств зони радіоактивного забруднення Житомирщини. Обгрунтовано напрямки розвитку та ефективного функціонування підприємств на підставі організації повноцінної годівлі тварин, підвищення матеріальної зацікавленості товаровиробників у виробництві екологічно чистої продукції, впровадження інтенсивних технологій та удосконалення селекційно-племінної роботи, спрямованої на створення галузі спеціалізованого м'ясного скотарства, основним напрямком є промислове схрещування. Процес проведено у господарствах, що розводять худобу молочних порід, і мають до 12-15% маточного поголів'я, яке складає селекційну групу. Біологічний "Закон гетерозису" під час промислового схрещування має дати ефект лише у випадку, якщо він буде використаний як система, що доповнює цілеспрямовану селекційну роботу у молочному і в м'ясному скотарстві. Основним завданням селекційної роботи у м'ясному скотарстві є створення високопродуктивних стад з метою отримання високопродуктивних тварин, здатних у конкретних природно-кліматичних і технологічних умовах інтенсивно рости і характеризуються високим забійним виходом, дають високоякісну продукцію, а також пристосовані до місцевих умов та мають високу плодючість.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250 + У9(4УКР-4ЖИТ)325.250
Шифр НБУВ: РА307619 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
20.

Якушева І.Є. 
Економічна ефективність виробництва, переробки та реалізації м'ясо-молочної продукції: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / І.Є. Якушева ; Крим. держ. агротехнол. ун-т. — Сімф., 2004. — 20 с. — укp.

Проведено дослідження економічної ефективності функціонування м'ясо-молочного підкомплексу південного регіону України, до якого входять сільськогосподарські товаровиробники, підприємства м'ясо-молочної переробної промисловості та торгівлі. Визначено чинники, що впливають на ефективність виробництва, переробки та реалізації м'ясо-молочної продукції та ступінь адаптації суб'єктів підкомплексу до ринкових умов. Проаналізовано економічні відносини між суб'єктами підкомплексу та обгрунтовано пропозиції щодо їх удосконалення. Визначено прогнозні параметри розвитку м'ясо-молочного виробництва у межах регіону на короткостроковий період, оцінено рівень продовольчої безпеки південних областей щодо забезпечення населення м'ясо- та молокопродуктами. Встановлено рівень ризику вартісних показників реалізації м'ясо-молочної продукції сільськогосподарськими товаровиробниками та обгрунтовано основні напрями його зниження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.20-82-07 + У9(4УКР)306.75-82-07
Шифр НБУВ: РА331054

Рубрики:

Географічні рубрики:
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського