Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (19)Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>U=Л959.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Тракслер І.С. 
Обгрунтування раціональних параметрів та режимів роботи машини для переробки сої: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.11 / І.С. Тракслер ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2008. — 21 с. — укp.

Вперше доведено технологічну доцільність поєднання операцій тонкого подрібнення соєвих бобів, їх змішування з водою, екстрагування білка та фільтування в одному технічному засобі. Удосконалено математичну модель інтенсифікованих процесів видалення білка із зерен сої за рахунок постійного відновлення реагуючої поверхні поділу фаз. Розроблено методику визначення ефективності екстрагування білка із соєвих бобів у разі поєднання процесів подрібнення-змішування й екстракції. Запропоновано математичні моделі, які адекватно описують залежності продуктивності процесу від конструктивних і режимних параметрів і кількісно оцінюють вихід білка залежно від конструктивних і кінематичних параметрів робочих органів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л959.3 +
Шифр НБУВ: РА362480

Рубрики:

      
2.

Ганзенко В.В. 
Розробка технології виробництва кормових продуктів з бобів сої: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / В.В. Ганзенко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 21 с. — укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання бобів сої для одержання багатокомпонентних сумішей у технології виробництва кормового продукту - замінника незбираного молока. Розраховано час прогріву соєвих бобів і проведено випробування різних способів термообробки та диспергування. Встановлено, що найбільш ефективною і найменш енерговитратною є технологія використання екструзійної обробки. Виявлено принципову відмінність мікроструктури та властивостей соєвих частинок, одержаних шляхом екструзійної обробки за високого тиску від частинок, утворених під час механічного подрібнення. Вперше встановлено, що соєве борошно й екструдат мають різну кінетику процесу взаємодії частинок сої з вологою, зокрема, відрізняються за абсолютними величинами ступеня вологопоглинання, часом перебігу процесу й активністю гідрофільних центрів, але мають однакову повноту вологопоглинання. Встановлено закономірність ступеня диспергування компонентів суміші та її в'язкості залежно від кількості механічних обробок, концентарції соєвого компонента та часу зберігання. Розроблено технологію виробництва замінника незбираного молока на основі продуктів його переробки та бобів сої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3 +
Шифр НБУВ: РА357193

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського