Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (23)Книжкові видання та компакт-диски (18)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.71-13$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Гринів Л.В. 
Оцінка підвищення конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.В. Гринів ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2008. — 17 с. — укp.

Грунтуючись на теоретичних і методичних засадах, виявлено еволюцію теоретичних поглядів на конкурентоспроможність підприємств як критерій економічного розвитку, що зумовлює зміни визначення "конкурентоспроможність підприємства". Проаналізовано теоретико-методологічні підходи до визначення поняття конкурентоспроможності підприємства, що дозволило обгрунтувати й узагальнити його понятійний апарат. Розглянуто модель інтегрованого ланцюга вартості й обгрунтовано вибір підприємствами напрямів вертикальної інтеграції з метою набуття й утримання конкурентних переваг. На підставі результатів дослідження запропоновано модель його деконструкції. Стосовно зазначеного ланцюга сформульовано нову парадигму конкурентної стратегії підприємств. Розроблено моделі формування інтегрального показника конкурентоспроможності з використанням кластерного аналізу, які дозволяють структуризувати підприємства залежно від їх фінансового потенціалу, а також дають змогу здійснити оцінювання, аналіз та у порівняльному аспекті з'ясувати зв'язок тенденцій змін його конкурентних позицій на ринку. Запропоновано механізм формування, аналізу й оцінювання конкурентоспроможності підприємства на базі деконструкції ланцюга вартості та кластерного аналізу, який дозволяє проводити дослідження шляхом аналізу тенденцій впливу зовнішнього та внутрішнього середовищ на формування конкурентних переваг підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-13 +
Шифр НБУВ: РА356213

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Юринець О.В. 
Формування конкурентної стратегії підприємства: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / О.В. Юринець ; Нац. ун-т "Львів. політехніка". — Л., 2005. — 20 с. — укp.

Розроблено теоретичні положення та методичні рекомендації щодо формування та реалізації конкурентної стратегії підприємства харчової промисловості на підставі діагностики та оцінювання рівня його конкурентоспроможності. Визначено особливості та характерні ознаки розвитку вітчизняного ринку харчової промисловості. Встановлено та структуровано специфічні чинники, що впливають на розробку конкурентної стратегії підприємств харчової промисловості. Уточнено зміст поняття та визначено чинники формування конкурентоспроможності харчового підприємства. Проаналізовано та систематизовано сучасні методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства. Удосконалено методичний підхід щодо обгрунтування фінансового забезпечення реалізації конкурентної стратегії підприємств харчової промисловості. Побудовано модель забезпечення їх конкурентоспроможності на базі маркетингового обгрунтування основних напрямків діяльності. Розроблено методику визначення показників та оцінювання рівня конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості. Обгрунтовано доцільність впровадження та сертифікування на підприємствах системи управління безпечністю харчових продуктів та розроблено модель оптимізації плану внутрішнього аудиту системи якості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-13 +
Шифр НБУВ: РА341254

Рубрики:

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського