Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (10)Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.71-93-21$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
1.

Мілінчук О. В. 
Вартісно-орієнтоване бюджетування як підхід до управління підприємствами харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / О. В. Мілінчук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2011. — 20 с. — укp.

Проаналізовано види та порядок розрахунку вартісно-орієнтованих показників, визначено переваги та недоліки кожного. Удосконалено швецьку модель розрахунку грошової доданої вартості Е. Оттосона та Ф. Вейсенріедера, що дозволило створити систему індикаторів, врахування яких дозволить оцінювати вплив управлінських рішень на тренд вартості підприємства. Розглянуто питання організаційно-інформаційного забезпечення вартісно-орієнтованої системи бюджетування підприємства. В результаті проведеного дослідження розроблено матрицю прийняття управлінських рішень залежно від еталонної динаміки вартісно-орієнтованих показників на кожній зі стадій життєвого циклу, запропоновано методику розрахунку інтегрального показника щодо визначення стадії життєвого циклу підприємства.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21
Шифр НБУВ: РА382936 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Климчук С.В. 
Еволюція та механізми фінансової реструктуризації підприємств харчової промисловості України: автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.00.04 / С.В. Климчук ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 39 с. — укp.

Розроблено науково-методичні основи фінансової реструктуризації підприємств харчової промисловості України й обгрунтовано механізми її здійснння у контексті підвищення ефективності діяльності реструктурованих підприємств і вдосконалення стратегії економічного зростання. Обгрунтовано методичні й теоретичні основи фінансової реструктуризації. Визначено сутність даного процесу та систему перетворень, в якій використано фінансові методи та важелі, спрямовані на максимізацію прибутку власників, що припускає трансформацію капіталу в короткостроковому періоді. Охарактеризовано етапи становлення реструктуризаційного процесу в Україні у ретроспективному оцінюванні еволюції економічної вартості підприємств. Розроблено методологію фінансової реструктуризації, побудовано алгоритм класифікації методів її здійснення. Систематизовано методи забезпечення стабілізації та досягнення фінансової стійкості за максимальної економічної вартості підприємств за фактором зональності й галузевої спрямованості. Досліджено практику реорганізації боргових зобов'язань на прикладі 11-ти угруповань ВАТ харчової промисловості різних регіонів України. Виявлено, що окремі елементи фінансової реструктуризації були здійснені, але сам процес не мав свого логічного завершення внаслідок відсутності його правового поля, затвердженого законодавством. Створено модель економічної вартості за регіональними та галузевими компонентами підприємств харчової промисловості, одержаних за окремими регіонами України за допомогою взаємозалежності властивостей диференційованої ренти та скоректованого реструктурованого фінансового потоку. Висвітлено перспективи розвитку реструктурованих формувань, які передбачають ефективне середовище трансформації капіталу підприємств харчової промисловості, визначено мотивацію даного процесу та засоби ефективного керування реорганізацією капіталу підприємств у процесі інтеграції. Запропоновано концепцію фінансової реструктуризації, створену з використанням показників поточного та придбаного потенціалу концепції антикризового розвитку, інвестиційного потенціалу та потенціалу критеріального оцінювання економічної вартості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21 +
Шифр НБУВ: РА362510

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Ступницька Т.М. 
Підвищення ефективності використання основного капіталу підприємств харчової промисловості: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Т.М. Ступницька ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2008. — 20 с. — укp.

Розроблено теоретичні та методичні положення щодо підвищення ефективності використання основного капіталу на базі удосконалення системи управління господарською діяльністю підприємств харчової промисловості. Запропоновано новий методичний підхід щодо удосконалення системи управління господарською діяльністю підприємств харчової промисловості на базі зміни змісту функцій управління використанням основного капіталу, зокрема, аналізу, мотивації, політики управління та контролю. Запропоновано класифікацію чинників, що впливають на ефективність використання основного капіталу підприємств харчової промисловості, що дозволяє розробити 8-факторну модель розрахунку його рентабельності з метою оцінювання розміщення основного капіталу за видами діяльності підприємств харчової промисловості. Запропоновано новий показник - коефіцієнт ефективності основного капіталу. Удосконалено підходи щодо формування амортизаційної політики підприємств харчової промисловості на підставі розробленого комбінованого методу нарахування амортизації, що враховує особливості класифікаційних груп основних засобів. Запропоновано методичний підхід щодо формування інвестиційної політики підприємств харчової промисловості, розроблений з використанням принципів цілісності, послідовності, передбачливості, самофінансування, максимальної ефективності, інноваційності, стабільності. З використанням даного підходу розроблено логічну модель процесу розширеного відтворення основного капіталу підприємств харчової промисловості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21 +
Шифр НБУВ: РА358743

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Дороховський О. М. 
Теоретичні засади формування фінансового механізму реструктуризації підприємств харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / О. М. Дороховський ; Міжнар. ун-т бізнесу і права. — Херсон, 2010. — 19 с. — укp.

Розкрито теоретико-методичні основи формування фінансового механізму реструктуризації підприємств харчової промисловості. Досліджено сутність фінансової реструктуризації, фактори, які спричинюють реструктуризацію. Висвітлено шляхи та напрями підвищення ефективності реструктуризації підприємств харчової промисловості. Запропоновано нові підходи та критерії щодо визначення й оцінювання ефективності реструктуризації підприємств харчової промисловості. Визначено основні концептуальні засади формування моделі реструктуризації підприємств харчової промисловості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21
Шифр НБУВ: РА378095 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Сарапіна О. А. 
Фінансова реструктуризація в управлінні розвитком підприємств харчової промисловості: автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.04 / О. А. Сарапіна ; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. — Миколаїв, 2011. — 39 с.: табл., рис. — укp.

Обгрунтовано розвиток управління підприємств харчової промисловості (ХП) шляхом фінансової реструктуризації, розроблено практичні рекомендації та заходи її здійснення. Визначено теоретичні засади управління ХП засобами реструктуризації, методологічні основи, механізми й ефективність її здійснення. Запропоновано економічне моделювання процесів фінансової реструктуризації з урахуванням системи мотивації, економічної вартості підприємств, галузевого та регіонального чинників функціонування. Розроблено концепцію вдосконалення та розвитку управління ХП шляхом фінансової реструктуризації на перспективу, що враховує її завдання, інструментарій, механізми здійснення, очікувані результати та напрями їх використання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93-21
Шифр НБУВ: РА384871 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського