Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (40)Книжкові видання та компакт-диски (51)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.752.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
1.

Дубенко О.О. 
Вимір і оцінка конкурентоспроможності підприємств плодоовочевої консервної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / О.О. Дубенко ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2005. — 19 с. — укp.

Визначено поняття, принципи, структуру та послідовність формування конкурентного потенціалу підприємства. Проаналізовано специфіку виміру, оцінки й аналізу конкурентоспроможності підприємств плодоовочевої консервної галузі України. Розроблено моделі конкурентного потенціалу та конкурентоспроможності підприємства, визначено основні вимоги до формування та використання цих моделей у даній галузі. Висвітлено напрямки підвищення рівня використання конкурентного потенціалу з метою забезпечення більшої кількості конкурентоспроможних підприємств і торговельних марок у галузі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-13 +
Шифр НБУВ: РА339930

Рубрики:

      
2.

Неделько І.Г. 
Економічна стратегія переробних підприємств АПК на ринку сокової продукції: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / І.Г. Неделько ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 19 с.: рис. — укp.

Концептуально узагальнено та систематизовано теоретичні та методичні аспекти стратегічного управління підприємством. Виявлено закономірності економічного стану та організації виробництва підприємств - виробників соків та оцінено рівень їх конкурентного статусу. Обгрунтовано механізм впровадження маркетингового підходу як визначального у процесі стратегічного управління підприємствами. Розроблено методичні підходи щодо оцінки ефективності економічної стратегії розвитку підприємств - виробників сокової продукції. Запропоновано модель інформаційної системи стратегічного управління підприємством, побудовану за принципами мережевих структур та інформаційної логістики. Розроблено методичний підхід до управління витратами на якість, спрямований на зменшення цих витрат або на управління ними без збільшення інших витрат.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152 +
Шифр НБУВ: РА322461

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Самофатова В.А. 
Економічний механізм управління інвестиціями у плодоовочевій консервній промисловості України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / В.А. Самофатова ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2006. — 20 с. — укp.

Розроблено ефективний механізм керування інвестиціями у плодоовочевій консервній промисловості України. Розкрито зміст понять "інвестиції" та "інвестиційна діяльність". Узагальнено існуючі методики оцінки івестиційних рішень. Доведено, що одним із головних напрямків удосконалення даного процесу є не стільки розробка нових підходів, скільки систематизація існуючих методик та їх адаптація до сучасного стану конкретних галузей промисловості. Розроблено класифікацію інвестиційних проектів з урахуванням специфіки стану доходів і затрат. Виділено чотири базових типи інвестиційних проектів, що реалізуються на діючому виробництві та запропоновано алгоритм розрахунку ефективності їх впровадження. Обгрунтовано фінансове забезпечення реальних інвестицій з урахуванням можливостей залучення внутрішніх і зовнішніх джерел фінансування й удосконалено модель ефективної агропромислової інтеграції. Розроблено алгоритм формування адаптованості інвестиційного проекту до виробничо-господарських умов діяльності підприємства. У науковий обіг введно поняття потенціалоємності відтворення виробничого потенціалу, яке можна охарактеризувати відношенням інвестиційних затрат до виробничого потенціалу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-56-21 +
Шифр НБУВ: РА348077

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Кулаковська Т.А. 
Методичне забезпечення регулювання процесів відтворення основних засобів харчової промисловості (на прикладі плодоовочевої консервної промисловості України): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / Т.А. Кулаковська ; Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. НАН України. — О., 2005. — 20 с. — укp.

Висвітлено проблеми розробки ефективного механізму регулювання процесів відтворення основних засобів підприємств харчової промисловості. Проаналізовано питання відтворення основних засобів, розкрито сутність процесів спрацювання, зношення та амортизації, встановлено їх взаємообумовленість. Визначено поняття якості відтворення основних засобів. Охарактеризовано фактори, що визначають якість відтворення та їх вплив на процес відтворення основних засобів. Розглянуто особливості ролі державних органів у сфері регулювання процесів відтворення основних засобів. Розроблено методику регулювання процесів відтворення основних засобів, яка базується на визначенні єдиної норми амортизації, що забезпечує можливість здійснення розширеного відтворення одиниці корисності основних засобів за рахунок власних коштів підприємств. Удосконалено підхід до визначення відновлювальної вартості активної частини основних засобів відповідно до економічного значення змін їх технічних параметрів, а також підхід до виміру стану та оцінки якості відтворення основних засобів, який дозволяє визначати резерви підвищення якості цього процесу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.1-571.1 +
Шифр НБУВ: РА339318

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Даниленко В.І. 
Організаційно-економічний механізм інтеграційних зв'язків підприємств овочепродуктового підкомплексу: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / В.І. Даниленко ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2008. — 20 с. — укp.

Досліджено теоретико-методичні засади формування організаційно-економічного механізму інтеграційних зв'язків підприємств овочепродуктового підкомплексу. Розглянуто теоретичні основи розвитку кооперації та агропромислової інтеграції. Висвітлено зарубіжний і вітчизняний досвід інтеграційних зв'язків у даному підкомплексі. Проаналізовано сучасний стан і основні тенденції розвитку сировинних ресурсів і переробного сектору овочевої продукції регіону. Обгрунтовано механізм удосконалення економічних взаємовідносин сільськогосподаських підприємств з переробними підприємствами регіону. Проведено розрахунки та наведено рекомендації щодо запровадження моделі організаційно-економічного механізму інтеграційних зв'язків у овочепродуктовому підкомплексі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.1 +
Шифр НБУВ: РА360826

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Кучеренко С.М. 
Організація і ефективність переробки плодоовочевої продукції в системі споживчої кооперації: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / С.М. Кучеренко ; Ін-т аграр. економіки УААН. — К., 2001. — 20 с. — укp.

Розглянуто сучасний стан переробки плодоовочевої продукції у системі споживчої кооперації в контексті необхідності посилення інтеграційних зв'язків галузі з виробниками сільськогосподарської продукції та її адаптації до ринкових умов господарювання. Розроблено принципи та механізм організації постачання сільськогосподарської сировини як одного з головних факторів, що визначає стабільність та ефективність переробки галузі. Обгрунтовано напрями удосконалення переробного виробництва з метою підвищення його ефективності та забезпечення конкурентоспроможності кінцевої продукції на основі подальшої еволюції кооперативних відносин, посилення процесів вертикальної інтеграції та впровадження нових підходів до реалізації спільних інтересів сільського господарства і споживчої кооперації.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.1
Шифр НБУВ: РА314326 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Яхієв А.М. 
Організація планування в плодоовочевоконсервних підприємствах: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / А.М. Яхієв ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки" УААН. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Досліджено теоретичні та методичні проблеми планування виробництва та реалізації продукції, а також контролю результатів фінансово-господарської діяльності плодовоовочевоконсервного підприємства за умов ринкових відносин. Проведено узагальнення сучасних підходів до планувння діяльності переробного підприємства. Обгрунтовано можливіть застосування методу "витрати - випуск" у плануванні роботи великого багатопрофільного агропромислового підприємства. Розроблено економіко-математичну модель планування та виробництва продуції. Досліджено особливості застосування на плодоовочевоконсервному підприємстві короткострокового фінансового планування - бюджетування та запропоновано методику цього виду планової роботи. Проведено моделювання економічних ситуацій під час розробки бюджетів підприємств. Обгрунтовано необхідність систематизації планових рішень під час розробки виробничої програми плодоовочевоконсервного підприємства. Запропоновано здійснювати розподіл поточної інформації. Відзначено, що комплексне планування, яке базується на системі впровадження методу "витрати - випуск" і бюджетуванні фінансово-господарської діяльності дозволяє забезпечити більш високий рівень віддачі вкладеного капіталу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-23 +
Шифр НБУВ: РА341473

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
8.

Оганезов А.В. 
Реструктуризація підприємств плодоовочеконсервної промисловості в процесі трансформації економіки України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / А.В. Оганезов ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 20 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи розв'язання теоретичних, інформаційно-методичних і прикладних проблем реструктуризації підприємств плодоовочеконсервної промисловості в процесі трансформації економіки України. Розглянуто особливості структурних перетворень економіки та реструктуризації підприємств як складової трансформаційних процесів. Визначено функціональні напрямки проведення реструктуризації підприємств, на підставі яких уточнено сутність даного процесу та його класифікацію. Обгрунтовано концепцію реструктуризації підприємств плодоовочеконсервної промисловості. Досліджено особливості та тенденції у здійсненні їх реструктуризації, на підставі яких визначено напрями подальшого розвитку даного процесу. Обгрунтовано необхідність реструктуризації потужності консервних заводів, здійснено відповідні розрахунки. Запропоновано способи оптимізації організаційних форм і структури управління у межах корпоративної реструктуризації. Систематизовано критерії діагностики проведення реструктуризації підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-31 +
Шифр НБУВ: РА344915

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
9.

Басюркіна Н.Й. 
Стратегія економічного розвитку сезонних галузей харчової промисловості (на прикладі плодоовочевої консервної промисловості України): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / Н.Й. Басюркіна ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2006. — 21 с. — укp.

Розроблено теоретичні та методичні інструменти для формування стратегії розвитку плодоовочевої консервної промисловості. Наведено методику розвитку плодоовочевої консервної промисловості, що враховує виробничий потенціал і зв'язки галузі із сировинною базою та сферою реалізації готової продукції. Запропоновано методику визначення взаємозв'язків між факторами, що встановлюють рівень організації сировинної зони підприємств галузі, яка дозволяє ефективно формувати власні сировинні зони. Проведено поетапний аналіз форм організації плодоовочевого консервного виробництва: спеціалізації, концентрації, кооперування та комбінування, що дозволяє визначити спрямованість державної політики, а також виявити недоліки у механізмах її реалізації на підприємствах галузі. На підставі вивчення тенденцій виробничих ресурсів плодоовочевої консервної промисловості, форм і напрямків підвищення ефектиності її діяльності розроблено методичний підхід щодо формування стратегії й економічного механізму планування розвитку галузі. Показано, що даний методичний підхід дозволяє виявити резерви підвищення ефективності галузі, визначити стратегічні шляхи її виходу на міжнародний рівень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-96 +
Шифр НБУВ: РА348021

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
10.

Герасимович І.А. 
Управлінський облік і функціонально-вартісний аналіз технологічних затрат (на прикладі плодоовочепереробних підприємств України): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / І.А. Герасимович ; Київ. нац. екон. ун-т. — К., 2000. — 17 с. — укp.

Встановлено, що за умов розвитку безвідходних технологій для визначення собівартості усіх продуктів, одержуваних у комплексних плодоовочепереробних виробництвах, необхідний поділ прийнятого до цього часу єдиного об'єкта обліку витрат (основної продукції) за всіма видами одержуваних продуктів - консерви, побічна продукція та вторинні матеріальні ресурси. Розроблено принципово нову науково-обгрунтовану методику розмежування витрат виробництва плодоовочепереробних підприємств (як комплексних виробництв) - на основну продукцію і вторинні матеріальні ресурси. Розглянуто новий підхід щодо організації обліку затрат у галузі, на підставі вимог їх локалізації за місцем виникнення, технологічними переділами, центрами відповідальності, функціональною належністю і процесами щодо формування повної та неповної собівартості, застосуванням методів повних і неповних затрат на основі їх попереднього обліку. Теоретично обгрунтовано необхідність використання функціонально-вартісного аналізу (ФВА), одного із важливих механізмів виявлення економії та оптимізації витрат виробництва, а також розроблено методику його проведення. Запропоновано нові підходи облікового забезпечення ФВА технологічних витрат на виробництво плодоовочеконсервної продукції й забезпечення та підвищення її якості, а також ФВА втрат внаслідок браку та рекламацій, які за своєю економічною природою є додатковими і непродуктивними затратами. Розроблено моделі облікового формування повної і неповної собівартості на основі поопераційного обліку затрат із урахуванням міжнародних стандартів обліку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)230.67-148.6 + У9(4УКР)306.752.1
Шифр НБУВ: РА308618 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
11.

Капустіна Т.А. 
Формування комплексу маркетингу на підприємствах-виробниках продукції плодоовочевої переробки: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Т.А. Капустіна ; ВПНЗ "Європ. ун-т". — К., 2008. — 20 с. — укp.

Розвинуто теоретичні та методичні положення, а також розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення процесу формування комплексу маркетингу підприємств плодоовочевої переробки. Розроблено методичний підхід до оцінювння його ефективності на підприємствах-виробниках плодоовочевої продукції, який дозволяє визначити ефективність реалізації окремих маркетингових заходів та комплексу маркетингу з урахуванням ризику бренда. Запропоновано структурно-логічну модель формування такого комплексу на зазначених підприємствах, яка базується на принципах брендінгу, передбачає врахування маркетингової специфіки окремих продуктів і особливостей ринку України. Для кожної маркетингової групи модель визначає кілька основних складових елементів комплексу маркетингу, включає логічну послідовність визначення окремих елементів даного комплексу та дозволяє сформувати цілісний бренд. Удосконалено класифікацію продукції плодоовочевої переробки, яка передбачає врахування параметрів: традицій споживання продукту та ступеня переробки (доробки або переробки). Ця класифікація дозволяє досліджувати комплекс маркетингу продукції плодоовочевої переробки, з урахованням специфіки окремих продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.1-211.1 +
Шифр НБУВ: РА360781

Рубрики:

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського