Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (22)Книжкові видання та компакт-диски (28)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)306.752.152$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
1.

Дубенко О.О. 
Вимір і оцінка конкурентоспроможності підприємств плодоовочевої консервної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / О.О. Дубенко ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2005. — 19 с. — укp.

Визначено поняття, принципи, структуру та послідовність формування конкурентного потенціалу підприємства. Проаналізовано специфіку виміру, оцінки й аналізу конкурентоспроможності підприємств плодоовочевої консервної галузі України. Розроблено моделі конкурентного потенціалу та конкурентоспроможності підприємства, визначено основні вимоги до формування та використання цих моделей у даній галузі. Висвітлено напрямки підвищення рівня використання конкурентного потенціалу з метою забезпечення більшої кількості конкурентоспроможних підприємств і торговельних марок у галузі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-13 +
Шифр НБУВ: РА339930

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Неделько І.Г. 
Економічна стратегія переробних підприємств АПК на ринку сокової продукції: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / І.Г. Неделько ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2002. — 19 с.: рис. — укp.

Концептуально узагальнено та систематизовано теоретичні та методичні аспекти стратегічного управління підприємством. Виявлено закономірності економічного стану та організації виробництва підприємств - виробників соків та оцінено рівень їх конкурентного статусу. Обгрунтовано механізм впровадження маркетингового підходу як визначального у процесі стратегічного управління підприємствами. Розроблено методичні підходи щодо оцінки ефективності економічної стратегії розвитку підприємств - виробників сокової продукції. Запропоновано модель інформаційної системи стратегічного управління підприємством, побудовану за принципами мережевих структур та інформаційної логістики. Розроблено методичний підхід до управління витратами на якість, спрямований на зменшення цих витрат або на управління ними без збільшення інших витрат.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152 +
Шифр НБУВ: РА322461

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Самофатова В.А. 
Економічний механізм управління інвестиціями у плодоовочевій консервній промисловості України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / В.А. Самофатова ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2006. — 20 с. — укp.

Розроблено ефективний механізм керування інвестиціями у плодоовочевій консервній промисловості України. Розкрито зміст понять "інвестиції" та "інвестиційна діяльність". Узагальнено існуючі методики оцінки івестиційних рішень. Доведено, що одним із головних напрямків удосконалення даного процесу є не стільки розробка нових підходів, скільки систематизація існуючих методик та їх адаптація до сучасного стану конкретних галузей промисловості. Розроблено класифікацію інвестиційних проектів з урахуванням специфіки стану доходів і затрат. Виділено чотири базових типи інвестиційних проектів, що реалізуються на діючому виробництві та запропоновано алгоритм розрахунку ефективності їх впровадження. Обгрунтовано фінансове забезпечення реальних інвестицій з урахуванням можливостей залучення внутрішніх і зовнішніх джерел фінансування й удосконалено модель ефективної агропромислової інтеграції. Розроблено алгоритм формування адаптованості інвестиційного проекту до виробничо-господарських умов діяльності підприємства. У науковий обіг введно поняття потенціалоємності відтворення виробничого потенціалу, яке можна охарактеризувати відношенням інвестиційних затрат до виробничого потенціалу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-56-21 +
Шифр НБУВ: РА348077

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Яхієв А.М. 
Організація планування в плодоовочевоконсервних підприємствах: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / А.М. Яхієв ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки" УААН. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Досліджено теоретичні та методичні проблеми планування виробництва та реалізації продукції, а також контролю результатів фінансово-господарської діяльності плодовоовочевоконсервного підприємства за умов ринкових відносин. Проведено узагальнення сучасних підходів до планувння діяльності переробного підприємства. Обгрунтовано можливіть застосування методу "витрати - випуск" у плануванні роботи великого багатопрофільного агропромислового підприємства. Розроблено економіко-математичну модель планування та виробництва продуції. Досліджено особливості застосування на плодоовочевоконсервному підприємстві короткострокового фінансового планування - бюджетування та запропоновано методику цього виду планової роботи. Проведено моделювання економічних ситуацій під час розробки бюджетів підприємств. Обгрунтовано необхідність систематизації планових рішень під час розробки виробничої програми плодоовочевоконсервного підприємства. Запропоновано здійснювати розподіл поточної інформації. Відзначено, що комплексне планування, яке базується на системі впровадження методу "витрати - випуск" і бюджетуванні фінансово-господарської діяльності дозволяє забезпечити більш високий рівень віддачі вкладеного капіталу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-23 +
Шифр НБУВ: РА341473

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Оганезов А.В. 
Реструктуризація підприємств плодоовочеконсервної промисловості в процесі трансформації економіки України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / А.В. Оганезов ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 20 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи розв'язання теоретичних, інформаційно-методичних і прикладних проблем реструктуризації підприємств плодоовочеконсервної промисловості в процесі трансформації економіки України. Розглянуто особливості структурних перетворень економіки та реструктуризації підприємств як складової трансформаційних процесів. Визначено функціональні напрямки проведення реструктуризації підприємств, на підставі яких уточнено сутність даного процесу та його класифікацію. Обгрунтовано концепцію реструктуризації підприємств плодоовочеконсервної промисловості. Досліджено особливості та тенденції у здійсненні їх реструктуризації, на підставі яких визначено напрями подальшого розвитку даного процесу. Обгрунтовано необхідність реструктуризації потужності консервних заводів, здійснено відповідні розрахунки. Запропоновано способи оптимізації організаційних форм і структури управління у межах корпоративної реструктуризації. Систематизовано критерії діагностики проведення реструктуризації підприємств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-31 +
Шифр НБУВ: РА344915

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Басюркіна Н.Й. 
Стратегія економічного розвитку сезонних галузей харчової промисловості (на прикладі плодоовочевої консервної промисловості України): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / Н.Й. Басюркіна ; НАН України. Ін-т пробл. ринку та екон.-екол. дослідж. — О., 2006. — 21 с. — укp.

Розроблено теоретичні та методичні інструменти для формування стратегії розвитку плодоовочевої консервної промисловості. Наведено методику розвитку плодоовочевої консервної промисловості, що враховує виробничий потенціал і зв'язки галузі із сировинною базою та сферою реалізації готової продукції. Запропоновано методику визначення взаємозв'язків між факторами, що встановлюють рівень організації сировинної зони підприємств галузі, яка дозволяє ефективно формувати власні сировинні зони. Проведено поетапний аналіз форм організації плодоовочевого консервного виробництва: спеціалізації, концентрації, кооперування та комбінування, що дозволяє визначити спрямованість державної політики, а також виявити недоліки у механізмах її реалізації на підприємствах галузі. На підставі вивчення тенденцій виробничих ресурсів плодоовочевої консервної промисловості, форм і напрямків підвищення ефектиності її діяльності розроблено методичний підхід щодо формування стратегії й економічного механізму планування розвитку галузі. Показано, що даний методичний підхід дозволяє виявити резерви підвищення ефективності галузі, визначити стратегічні шляхи її виходу на міжнародний рівень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.152-96 +
Шифр НБУВ: РА348021

Рубрики:

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського