Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (50)Книжкові видання та компакт-диски (66)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=У9(4УКР)325.251$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
1.

Маковецький В.Т. 
Економічна ефективність виробництва свинини на комбікормах із різними білковими добавками: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / В.Т. Маковецький ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2004. — 20 с.: табл. — укp.

Уперше на підставі результатів науково-виробничого експерименту здійснено комплексну (зоотехнічну, економічну, енергетичну) оцінку ефективності виробництва свинини з застосуванням комбікормів з різними білковими домішками на підставі даних щодо фактичної урожайності, собівартості та енергоємності кормів у господарствах Харківщини. Як критерій ефективності використано показники виробництва свинини та маси прибутку в розрахунку на 100 га кормової площі. Розроблено й економічно обгрунтовано раціональну структуру комбікормів для свиней. Розвинуто методику визначення собівартості тваринницької продукції. Запропоновано враховувати у собівартості витрати на доставку свиней з ферми до м'ясокомбінату, забій тварин і продаж м'яса та м'ясопродуктів на ринку. Визначено раціональні розміри господарства з виробництва свинини з використанням кормів власного виробництва для умов лісостепової зони України. Удосконалено галузеву структуру виробництва у спеціалізованих свинарських господарствах. Наведено рекомендації щодо вдосконалення структури посівних площ та основних параметрів свинарських господарств.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251-53-07 +
Шифр НБУВ: РА334298

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Талавиря М.П. 
Економічна ефективність виробництва свинини та шляхи її підвищення в умовах переходу до ринку (на матеріалах господарств Чернігівської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / М.П. Талавиря ; Нац. аграр. ун-т. — К., 1999. — 16 с. — укp.

Досліджено теоретичні та практичні проблеми підвищення економічної ефективності виробництва свинини в умовах трансформації агропромислового комплексу (АПК) у напрямку до ринку. Проаналізовано результат і витрати у свинарстві, визначено основні тенденції їх зміни, виявлено закономірності формування економічної ефективності виробництва та фактори, що впливають на її рівень, а також досліджено кількісну значимість цього впливу. Розроблено та економічно обгрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності виробництва свинини у взаємозв'язку основних ланок м'ясопродуктового підкомплексу АПК і формування ринку м'яса в Чернігівській області.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251 + У9(4УКР-4ЧЕН)325.251
Шифр НБУВ: РА307374 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
3.

Алексійчук Т.В. 
Економічна ефективність виробництва свинини: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Т.В. Алексійчук ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки". — К., 2004. — 18 с. — укp.

Досліджено сучасний стан економічної ефективності виробництва свинини, виявлено тенденції її змін за умов становлення ринкових відносин, визначено причини їх виникнення. Проведено порівняльний аналіз ефективності виробництва свинини в сільськогосподарських підприємствах з традиційною та промисловою технологіями й особистих селянських господарствах, досліджено обсяги реалізації та ціни на м'ясо. Удосконалено економічний механізм підвищення конкурентоспроможності виробництва свинини як системи організаційно-економічних важелів і методів управління, що в сукупності забезпечують високі споживчі властивості та зростання попиту на свинину на ринку м'яса і м'ясопродуктів. Обгрунтовано напрями розвитку свинарства та підвищення його ефективності в сільськогосподарських підприємствах шляхом запровадження цін підтримки та еквівалентних цін на м'ясо свиней, розвитку спеціалізації та концентрації виробництва з використанням прогресивних технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251.0-07 +
Шифр НБУВ: РА329878

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
4.

Клименко Л.В. 
Економічне обгрунтування виробничого циклу в підприємствах по виробництву свинини: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04 / Л.В. Клименко ; Білоцерк. нац. аграр. ун-т. — Біла Церква, 2008. — 20 с. — укp.

Комплексно досліджено теоретичні, методичні та прикладні аспекти становлення та функціонування свинарства з урахуванням скорочення виробничого циклу. Вивчено сучасний стан функціонування галузі на міжнародному, національному та регіональному рівнях. Проаналізовано вплив факторів виробництва свинини на тривалість виробничого циклу галузі, обгрунтовано пропозиції щодо його скорочення. Окреслено шляхи подальшого розвитку та нарощування обсягів свинарства. Визначено напрями удосконалення інфраструктури ринку свинини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251 +
Шифр НБУВ: РА357348

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
5.

Приліпко С.М. 
Ефективність виробництва свинини в Україні: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.03 / С.М. Приліпко ; Нац. наук. центр "Ін-т аграр. економіки" УААН. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Розкрито сутність ефективності функціонування галузі свинарства, запропоновано показники її визначення. Проаналізовано організаційно-економічні особливості формування виробництва свинини, досліджено вплив цінової політики на ефективність функціонування галузі. Обгрунтовано доцільність здійснення Аграрним фондом державних інтервенцій свинини. Виявлено тенденції розвитку й оцінено стан свинарства в аграрних формуваннях України. Проаналізовано вплив рівня концентрації поголів'я, собівартості реалізованої продукції, обсягів реалізації свиней, спеціалізації на обсяги виробництва й економічну ефективність свинарства. Обгрунтовано організаційно-економічні та стратегічні напрями ефективного розвитку галузі. Розроблено методику оптимізації структури стада свиней та економіко-математичну модель міжгосподарського кооперативного об'єднання з виробництва свинини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251 +
Шифр НБУВ: РА356358

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
6.

Кравець І. В. 
Інноваційний розвиток підприємств галузі свинарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / І. В. Кравець ; Житомир. нац. агроекол. ун-т. — Житомир, 2011. — 20 с. — укp.

Розроблено науково-теоретичні та практичні положення щодо інноваційного розвитку та підвищення ефективності функціонування підприємств галузі свинарства. Визначено сутність інноваційного розвитку підприємств. Здійснено оцінювання ефективності функціонування й інвестиційного забезпечення підприємств галузі свипарства. Обгрунтовано стратегічні напрями інноваційного розвитку підприємств-виробників свинини в контексті підвищення ефективності й екологізації виробництва. Вдосконалено методичний підхід до стратегічного планування інноваційної діяльності підприємств галузі свинарства на основі комбінування економіко-статистичного та матричного методів з урахуванням рівня технологічного розвитку виробництва й амплітуди коливання ринкової частки підприємств-виробників свинини.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251
Шифр НБУВ: РА380071 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
7.

Гірняк К. М. 
Функціонування та розвиток підприємств з виробництва свинини: автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / К. М. Гірняк ; Львів. нац. аграр. ун-т. — Л., 2011. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Розглянуто й узагальнено теоретико-методологічні засади функціонування та розвитку сільськогосподарських підприємств (СГП) з виробництва свинини. Розроблено методологічні основи дослідження. Визначено систему показників економічної ефективності свинарства. Проведено оцінювання розвитку та економічної ефективності функціонування свинарства в СГП і господарствах населення. Визначено основні чинники, що спричинили тенденції в обсягах виробництва. Проаналізовано обсяги державної підтримки розвитку свинарства та її вплив на показники економічної ефективності. Розраховано перспективні показники виробництва та вдосконалення державної підтримки товаровиробників.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.251
Шифр НБУВ: РА381212 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
  

Географічні рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського