1. |
Гапріндашвілі Н. А. Обгрунтування використання нових антиоксидантних препаратів природного походження для тривалого зберігання плодів груші: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / Н. А. Гапріндашвілі ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2011. — 21 с. — укp.Вперше за умов півдня України розроблено композиції природних антиоксидантів фенольного характеру та обгрунтовано їх використання для обробки плодів груші перед закладанням на тривале зберігання. Показано, що така обробка плодів знижує інтенсивість дихання, підтримує баланс вологи, чим зменшує природні втрати маси, уповільнює процеси метаболізму поживних і біологічно активних речовин, індукує природний імунітитет, за рахунок чого знижується рівень ураження плодів хворобами, підвищується вихід стандартної продукції та подовжується термін їх зберігання. Наведено дані щодо економічної ефективності запропонованої та впровадженої технології зберігання плодів груші. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 Шифр НБУВ: РА382525 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|