1. |
Герасимович І.А. Управлінський облік і функціонально-вартісний аналіз технологічних затрат (на прикладі плодоовочепереробних підприємств України): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / І.А. Герасимович ; Київ. нац. екон. ун-т. — К., 2000. — 17 с. — укp.Встановлено, що за умов розвитку безвідходних технологій для визначення собівартості усіх продуктів, одержуваних у комплексних плодоовочепереробних виробництвах, необхідний поділ прийнятого до цього часу єдиного об'єкта обліку витрат (основної продукції) за всіма видами одержуваних продуктів - консерви, побічна продукція та вторинні матеріальні ресурси. Розроблено принципово нову науково-обгрунтовану методику розмежування витрат виробництва плодоовочепереробних підприємств (як комплексних виробництв) - на основну продукцію і вторинні матеріальні ресурси. Розглянуто новий підхід щодо організації обліку затрат у галузі, на підставі вимог їх локалізації за місцем виникнення, технологічними переділами, центрами відповідальності, функціональною належністю і процесами щодо формування повної та неповної собівартості, застосуванням методів повних і неповних затрат на основі їх попереднього обліку. Теоретично обгрунтовано необхідність використання функціонально-вартісного аналізу (ФВА), одного із важливих механізмів виявлення економії та оптимізації витрат виробництва, а також розроблено методику його проведення. Запропоновано нові підходи облікового забезпечення ФВА технологічних витрат на виробництво плодоовочеконсервної продукції й забезпечення та підвищення її якості, а також ФВА втрат внаслідок браку та рекламацій, які за своєю економічною природою є додатковими і непродуктивними затратами. Розроблено моделі облікового формування повної і неповної собівартості на основі поопераційного обліку затрат із урахуванням міжнародних стандартів обліку. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)230.67-148.6 + У9(4УКР)306.752.1 Шифр НБУВ: РА308618 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|