1. |
Журавльова Ю.Ю. Платоспроможність підприємства та шляхи її забезпечення (на прикладі харчової промисловості): автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.08 / Ю.Ю. Журавльова ; Держ. вищ. навч. закл. "Київ. нац. екон. ун-т ім. В.Гетьмана". — К., 2007. — 18 с. — укp.Досліджено теоретичні засади та методичні підходи щодо визначення платоспроможності підприємства. Розкрито сутність поняття "платоспроможність підприємства", досліджено його взаємозв'язок з ліквідністю, кредито- та податкоспроможністю. Проведено аналіз ефективності існуючих методик оцінки платоспроможності підприємства, розроблено пропозиції щодо їх удосконалення. Запропоновано оптимізований перелік коефіцієнтів оцінки платоспроможності підприємств харчової промисловості й алгоритм їх розрахунку та нормативні значення. Розроблено факторну модель оцінки платоспроможності підприємства, яку впроваджено в практичну діяльність підприємств харчової промисловості. Доведено, що застосування запропонованої моделі дозволить забезпечити постійний контроль за платоспроможністю, визначити вагомість кожного фактора її формування, сприяє своєчасному впровадженню відповідних заходів у разі зниження даного показника. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93 + Шифр НБУВ: РА353898
Рубрики:
Географічні рубрики:
|