1. |
Степанський Д.О. Вплив селену на пробіотичну асоціацію Aerococcus Viridans 167, Bacillus Subtilis 3, Escherihia Coli m 17: автореф. дис... канд. мед. наук: 03.00.07 / Д.О. Степанський ; Ін-т мікробіології та імунології ім. І.І.Мечникова АМН України. — Х., 2009. — 21 с. — укp.Вивчено вплив селену на групу пробіотичних мікроорганізмів, зокрема, мікроаерофілів, факультативних анаеробів і аеробів - A.viridans 167, E.coli M 17i B.subtilis 3, а також умовно патогенну флору. Розроблено візуалізацію біохімічних властивостей даних пробіотичних мікроорганізмів за допомогою серії індикаторних середовищ. На базі реакції окиснення молочної кислоти розроблено модель вивчення антиоксидантної дії пробіотичних мікроорганізмів і біологічних субстратів. Вставлено, що A.viridans 167, E.coli M 17i B.subtilis 3 приблизно однаково нагромаджують селен у клітинах. Висвітлено збереження антагоністичного впливу селенвмісних A.viridans 167, E.coli M 17i B.subtilis 3 на умовно патогенну мікрофлору. Доведено можливість введення селену в макроорганізм за допомогою явища транслокації. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Р264.921 + П855.59 пробіотики + Шифр НБУВ: РА368879
Рубрики:
|