Шинкар С.М. Ефективність управлінської інформації в підприємствах ресторанного господарства: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.05 / С.М. Шинкар ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2003. — 18 с.: рис. — укp.
Визначено суть управлінської інформації в підприємствах ресторанного господарства як економічного ресурсу та розглянуто специфічні особливості даного виду ресурсів. Розроблено систему показників оцінки економічної ефективності даної інформації. Запропоновано методичний інструментарій щодо вдосконалення документообігу в системі інформаційного забезпечення управління. Надано варіанти вибору напрямків підвищення ефективності використання інформаційних ресурсів залежно від темпів росту товарообігу та рівня витрат на формування управлінської інформації, спрямованих на підвищення її ефективності.