1. |
Юрій Е.О. Методичне забезпечення стратегічного планування та фінансових можливостей реалізації стратегії: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.01 / Е.О. Юрій ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 23 с. — укp.Наведено визначення стратегічного планування як процесу формування загальних цілей організації та відповідних йому функціональних стратегічних цілей, розроблених з урахуванням ресурсних можливостей підприємства та спрямованих на ефективну реалізацію загальних цілей. Встановлено, що стратегічними цілями підприємств харчової промисловості за умов невизначеності зовнішнього середовища є концентрування на привабливих ринках, збільшення ринкового сегмента й утримання існуючих ринкових позицій. Обгрунтовано, що фінансові цілі є основними функціональними стратегічними цілями, досягнення яких можна забезпечити шляхом дотримання необхідних параметрів фінансового стану підприємства, який визначається групою фінансових показників. На підставі поєднання концепції часових горизонтів з методикою фінансового планування під час розробки стратегій розвитку визначено стратегічні цілі, які б забезпечили стабільні тенденції розвитку підприємства в поточному, середньо- та довгостроковому періодах. За результатами одержаних значень фінансових показників у межах різних часових періодів фінансовий стан підприємства охарактеризовано як стійкий, постійний або кризовий. Розроблено заходи щодо покращання існуючого стану підприємства, які доцільно здійснювати за допомогою концентрації горизонтів росту. З урахуванням запропонованих розробок стратегічне планування розглянуто як п'ятирівневу процедуру, яка базується на виконанні наступних етапів: аналізу існуючого стану підприємства, визначення його потенціалу, обгрунтування можливих напрямів стратегічного розвитку, планування реалізації стратегії, її впровадження. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-230.3 + У9(4УКР)306.71-93 + Шифр НБУВ: РА348354
Рубрики:
Географічні рубрики:
|