Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Яворська О.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Яворська О.В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза м'яса курчат, виробленого при стимуляції їх росту та розвитку: Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / О.В. Яворська ; Львів. нац. акад. вет. мед. ім. С.З.Гжицького. — Л., 2004. — 20 с.: табл. — укp.

Експериментально обгрунтовано росто- та імуностимулюючу дію спеціально розробленої молочно-дріжджової домішки "Стимугал", яку застосовано під час вирощування курчат. На підставі ветеринарно-санітарної оцінки тушок птиці та врахування типологічних особливостей автономної нервової системи встановлено позитивний вплив даного біостимулятора на підвищення середньодобових приростів маси тіла, збільшення живої маси, промірів довжини й обхвату тулуба, довжини плесни та покращання якості м'яса. З'ясовано, що внаслідок застосування кормової домішки відбуваються закономірні зміни морфологічних і біохімічних показників крові: підвищення вмісту еритроцитів, гемоглобіну, загального білка (зокрема, збільшення <$Ebeta>- <$Egamma>-глобулінів), глюкози, загальних ліпідів та зростання активності ферментів аланін- і аспартатамінотрансферази та підвищення природної резистентності курчат, яке позитивно впливає на їх збереженість, інтенсивність росту та будову тіла. Проведено хімічні, органолептичні дослідження та вивчено біологічну цінність м'яса птиці. Доведено активуючу дію досліджуваної кормової домішки на гуморальні фактори неспецифічної резистентності організму курчат. Виявлено, що застосування в раціонах курчат "Стимугалу" дозволяє одержувати м'ясо вищої якості в порівнянні з птицею, яка не отримувала даної кормової домішки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 +
Шифр НБУВ: РА329129

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського