Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>K=КУЛІНАРІЯ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Запитує: Ирина (06.03.2012) Тема запиту: Допоможіть в пошуку інформації для написання курсової роботи з дисципліни "Кулінарія": 1. Котлети "Бургундський сюрприз" 2. Торт "Лебедине озеро". Дякую за допомогу. |
Примітка: для курсовой Ключові слова: Торт "Лебедине озеро" -- Котлети "Бургундський сюрприз"
Доброго дня! На жаль, надати список літератури по Вашій темі в рамках Віртуальної служби не представляється можливим, тому що запит сформульований дуже вузько і вимагає поглибленого дослідження. Пропонуємо короткий список літератури більш загального характеру: Видання є в НБУВ: ВА713948 Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів: навч. посіб. / Г.М. Лисюк, О.В. Самохвалова, З.І. Кучерук, О.М. Постнова, С.Г. Олійник, М.В. Артамонова, О.В. Нєміріч, О.Т. Старчаєнко, П.О. Карпенко. — Суми: Унів. кн., 2009. — 464 с. - (Наведено інформацію про сировину для виробництва кондитерських і хлібобулочних виробів, харчові та дієтичні домішки, різноманітні композитні суміші. Викладено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення тортів, тістечок і печива. Описано технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Наведено відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю й управління якістю, санітарних норм до виробництва.), ВА732053 Проблеми асортименту, якості і безпечності продуктів на вафельній основі: монографія / І. В. Сирохман, В. Т. Лебединець; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. — Л., 2010. — 315 с. - (Проаналізовано вплив основної та допоміжної сировини на якість і споживні властивості кондитерських виробів на вафельній основі. Розглянуто напрями формування виробничого та торговельного асортименту вафель, цукерок на вафельній основі, вафельних тортів та інших продуктів з використанням вафельних листів. Розкрито вплив рецептурних компонентів на стабілізацію якості виробів. Вивчено захисні властивості пакувальних матеріалів під час зберігання вафель.), ВА615053 Бутейкис, Нина Григорьевна. Технология приготовления мучных кондитерских изделий [Текст] : учебник для учрежд. нач. профессион. образования / Н. Г. Бутейкис, А. А. Жукова ; Институт развития профессионального образования. - М. : ИРПО ; М. : Академия, 2001. - 304 с.: ил. - (Федеральный комплект учебников. Профессиональное образование)., Ж14378 Створення м'ясних напівфабрикатів для харчування дітей / Г.О. Єресько, Л.У. Войцехівська, О.В. Франко // Вісн. аграр. науки. — 2006 — N 1. — С. 60-53. - (Наведено науково обгрунтовані рецептури котлет, ромштексів, фрикадельок, які відповідають сучасним вимогам якості та безпеки. Розроблено нормативну документацію щодо їх виробництва та досліджено показники харчової цінності даних м'ясних напівфабрикатів.)
|
| 2. |
Запитує: Аліна (17.04.2022) Тема запиту: Кулінарні тенденції в готельній сфері |
Ключові слова: кулінарія -- готельна справа
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у нагоді. Для додаткового пошуку літератури скористайтесь проектом " Наукова періодика", реферативною базою даних НБУВ. Видання є в НБУВ: ВА801655 Туристичний, готельний і ресторанний бізнес: інновації та тренди : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 7 квіт. 2016 р., Київ / ред.: А. А. Мазаракі; Київ. нац. торг.-екон. ун-т, КМДА, Фах. асамблея у сфері туризму України, Громад. спілка "Укр. кулінар. союз". - Київ, 2016. - 362 c., ВА806668 Малюк Л. П. Безпека послуг у готельному і ресторанному бізнесі : навч. посіб. / Л. П. Малюк, Л. М. Варипаєва; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 125 c. , ВА811293 Готельно-ресторанний сервіс та регіональна кухня Поділля : матеріали I міжвуз. наук.-практ. конф., 23 берез. 2017 р., Хмельницький / Громад. спілка "Укр. кулінар. союз", Поділ. гільдія кулінарів. - Хмельницький : ЦНТІ, 2017. - 90 c., В355736/2 Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, 2 квіт. 2015 р., Харків : у 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко ; Харків. облдержадмін., Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2015. - 516 c., ВА755956 Технологія продукції ресторанного господарства. Розділи "Технологія борошняних кондитерських та хлібобулочних виробів" та "Технологія охолодженої і швидкозамороженої кулінарної продукції" : завдання і метод. вказівки до викон. лаб. робіт для студ. напряму підготов. 6.140101 "Готельно-ресторанна справа" (ден. та заоч. форм навчання) / Укоопспілка, Львів. комерц. акад. ; [уклад.: Давидович О. Я., Лозова Т. М., Палько Н. С.]. - Л. : Вид-во Львів. комерц. акад., 2012. - 107 с. , ВА593039 Громадське харчування і туристична індустрія у ринкових умовах : Зб. наук. пр. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 189 c., ВА585619 Удосконалення технології та організації масового харчування, готельного господарства і туризму : Зб. наук. пр. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1998. - 225 c. (Розглянуто питання застосування речовин підвищеної біологічної цінности при створенні продуктів харчування лікувально-профілактичного призначення. Висвітлено шляхи вдосконалення технологічних процесів обробки сировини та напівфабрикатів, підвищення харчової цінності кулінарних виробів.), ВС53075 Мазаракі А. А. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник / А. А. Мазаракі, Н. О. П'ятницька, Г. Т. П'ятницька, Т. Є. Литвиненко, А. М. Расулова; ред.: Н. О. П'ятницька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Вид. 2-ге, переробл. і допов. - К. : Кондор, 2012. - 556 c. (Розкрито особливості організації процесу обслуговування в ресторанах, барах, кафе, закладах ресторанного господарства при готелях. Визначено основні правила та вимоги щодо обслуговування учасників культурних, громадських, спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті, соціально незахищених верств населення.), ВА784238 Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. IІІ Всеукр. міжвуз. наук. конф. студентів та аспірантів, 13 - 14 листоп. 2013 р., Одеса / ред.: О. В. Дишкантюк, Т. П. Новічкова, К. С. Федосова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : Фенікс, 2013. - 158 c. (Розглянуто проблеми та перспективи розвитку готельної та ресторанної індустрії. Досліджено особливості інновацій у сфері послуг. Проаналізовано тенденції розвитку сучасного обладнання для закладів ресторанного господарства, перспективи розвитку в них дієтичного харчування. Надано порівняльну характеристику систем класифікації готелів США та України. Розглянуто проблеми корозії та інноваційний шлях їх вирішення в системах гарячого водопостачання готельних комплексів. Висвітлено новітні технології у ресторанному господарстві. З'ясовано перспективи створення низькокалорійних десертів з пребіотичними компонентами.), ВА830665 Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу : навч. посіб. / Галина Островська ; за наук ред. заслуж. діяча науки і техніки України, д-ра екон. наук, проф. Андрушківа Б. М. ; Тернопіл. нац. техн. ун-т ім. Івана Пулюя, Акад. соц. упр. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. - 255 с. Шидловська О.Б. Актуальні кулінарні тенденції в індустрії гостинності [Електронний ресурс] / О. Б. Шидловська, І. М. Медвідь, Н. С. Дужик. - Режим доступу : URL : http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/36914/1/2_%D0%A5_%D0%92%D1%81%D0%B5%D1%83%D0%BA%D1%80.pdf. - Назва з екрана., Брідня Л. Ю. Особливості організації закладів харчування у готелях / Л. Ю. Брідня // Сучасн. проблеми архітектури та містобудування. - 2015. - Вип. 38. - С. 369-374. , Бархоленко І. О. Доцільність використання борошняних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності у закладах харчування при готелях / І. О. Бархоленко, Д. О. Бондар, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, А. В. Шаран, В. О. Губеня // Молодий вчений. - 2019. - № 1(1). - С. 176-178. , Борисова О. В. Тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні / О. В. Борисова // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. - 2012. - Вип. 1(2). - С. 331-338.
|
| 3. |
Запитує: Вікторія (28.11.2023) Тема запиту: Допоможіть, будь ласка, укласти список літератури за такою темою курсової роботи: «Кулінарна лексика в романі «Фелікс Австрія»Софії Андрухович» |
Ключові слова: Андрухович С. -- Фелікс Австрія -- лексика -- кулінарія
Добрий день! Сподіваємося, підібрані нами джерела стануть Вам у пригоді. Видання є в НБУВ: ВА788209 Ковпік С. Поетика густативів (на матеріалах творів української прози XIX ст.) : [монографія] / Світлана Ковпік ; ДВНЗ "Криворіз. нац. ун-т", Криворіз. пед. ін-т. - Кривий Ріг : [б. в.], 2014. - 179 с. , ВС66839 Галицькі смаколики. Кулінарний записник : за мотивами роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія" та фільму "Віддана" / [авт. текстів Маріанна Душар ; фот. Ж. Ніконової]. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 167 с. Бабак А. М. Кухня як жіночий простір у романах Софії Андрухович "Фелікс Австрія" (2014) та Лаури Есківель "Як шоколад на крутому окропі" (1989) [Електронний ресурс] / А. М. Бабак. - Режим доступу : URL : http://rep.knlu.edu.ua/xmlui/bitstream/handle/787878787/4762/%d0%91%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%ba.pdf?sequence=1&isAllowed=y. - Назва з екрана., Буглак І. Гастрономічний дискурс роману С. Андрухович "Фелікс Австрія" [Електронний ресурс] / І. Буглак. - Режим доступу : URL : http://eprints.zu.edu.ua/31433/1/%D0%87%D0%96%D0%90.pdf. - Назва з екрана., Нікітчина Ю. Лексика на позначення назв десертів у повісті "Кулінарні фіґлі" Марії Матіос та романі "Фелікс Австрія" Софії Андрухович [Електронний ресурс] / Ю. Нікітчина. - Режим доступу : URL : http://eprints.zu.edu.ua/32586/1/zbirnyk.pdf#page=156. - Назва з екрана., Левченко Г. Д. Утопічний хронотоп "щасливої Австрії” в сучасному українському романі (на матеріалі творів Ю. Винничука, С. Андрухович, Н. Гурницької) / Г. Д. Левченко // Наук. зап. Бердян. держа. пед. університету. Сер. Філологічні науки. - 2016. - Вип. 9. - С. 126-135. , Ковпік С. І. Специфіка функціонування термінологічного апарату гастрономічного дискурсу масової літератури / С. І. Ковпік // Молод. вчений. - 2020. - № 4(2). - С. 658-660., Ковпік С. І. Поетика густативів у романі С. Андрухович "Фелікс "Австрія" [Електронний ресурс] / С. І. Ковпік. - Режим доступу : URL : https://journal.kdpu.edu.ua/world_lit/article/view/1106/1104. - Назва з екрана., Савченко С. І. Лексико-семантичні параметри глютонімів у художньому мовленні роману Софії Андрухович "Фелікс Австрії" [Електронний ресурс] / С. І. Савченко. - Режим доступу : URL : http://lib.ndu.edu.ua/dspace/bitstream/123456789/2296/1/arvativ_chyt_2021.pdf#page=87. - Назва з екрана.
|
|
|
|