Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (9)Книжкові видання та компакт-диски (50)
Пошуковий запит: (<.>A=ГЕРБЕР$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Гербер І. П. 
Жива природа - джерело здоров'я / І. П. Гербер. - Д. : Ліра, 2004. - 267 c. - Библиогр.: с. 256-265 - укp.

Розглянуто фітотерапію, що відноситься до основного відбудовного лікування і проводиться довгостроково, залежно від стану хворого - від 6місяців до 1 року і більше без перерви.

Рассмотрены вопросы о заболеваниях дыхательных путей и гриппом, сердечно-сосудистой системы и крови, желудочно-кишечного тракта, нервной системы и опорно-двигательного аппарата, мочеполовой и эндокринной систем, органов зрения, а также аллергию и патологию кожи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р352.5я9

Шифр НБУВ: ВА663111 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гербер И. П. 
Живая природа - женщине. Кн. 2 / И. П. Гербер. - Д. : ЧП "Лира ЛТД", 2007. - 534 c. - Библиогр.: с. 514-521 - рус.

Обобщены сведения об использовании лечебных растений в народной медицине, описаны показания к их применению при различных заболеваниях у женщин, даны рецепты средних лечебных доз. Рассмотрены способы применения: внутренний, наружный, в виде настоев, напаров, отваров, отдельных растений и в сборах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р359.2 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: В349709 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гербер В. С. 
Технологический процесс производства отливок высокого качества из чугуна с шаровидным графитом (вч), литьем по газифицируемым моделям (лгм) / В. С. Гербер, В. В. Пересенчук // Металл и литье Украины. - 2002. - № 9-10. - С. 34-35. - рус.

Отмечено, что при литье высокопрочного чугуна, по газифицированным моделям имеют место специфические дефекты, характерные именно для данного техпроцесса. Описан и обоснован эффективный способ решения этой проблемы, пригодной для значительного диапазона производственных условий.


Індекс рубрикатора НБУВ: К616.35,23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14585 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Осокін Володимир Васильович : біобібліогр. покажч. / уклад.: Т. П. Ткаченко, І. П. Подгорна, Т. Г. Гербер; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : Норд-Прес, 2010. - 101 c. - (Провід. вчені ДонНУЕТ; Вип. 20). - укp.

Висвітлено життєвий шлях, наукову та педагогічну діяльність В. В. Осокіна - доктора технічних наук, професора, академіка Міжнародної академії холоду, завідувача кафедри холодильної і торговельної техніки Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. Наведено бібліографічні описи його наукових робіт і список літературних джерел про нього.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.д(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА737215 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гербер Ю. Б. 
Оптимальні режими подрібнення плодів абрикосу у роторній дробарці / Ю. Б. Гербер, О. В. Гаврилов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - Вип. 10, т. 6. - С. 39-44. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Приведено методику та результати експериментального дослідження. Якість подрібненого напівфабрикату оцінювали за вірогідністю пошкодження кісточок та вірогідністю проходження плодів без подрібнення м'якоті. Обгрунтовано критерій оптимізації параметрів процесу подрібнення м'якоті плодів кісточкових культур. Виявлено режими роботи дробарки, які забезпечують максимальний вихід кондиційного подрібненого напівфабрикату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гербер Ю. Б. 
Экспериментальное исследование комплексного использования плоских гелиоконцентраторов и аэродинамических ребер совместно с плоским теплообменным коробом / Ю. Б. Гербер, В. М. Ковтун // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - Вип. 10, т. 6. - С. 80-83. - рус.

Экспериментально подтверждена гипотеза об эффективном использовании плоских гелиоколлекторов совместно с плоским теплообменным коробом, в котором установлены аэродинамические ребра для интенсификации теплообмена.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.43-513

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Гербер Ю.Б. 
Теоретическое обоснование процесса сушки ферроцинсодержащих отходов виноделия / Ю.Б. Гербер // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 3-9. - Библиогр.: 4 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Гербер Ю. Б. 
Дослідження теплових процесів у пластинчастому апараті при виробництві молочних продуктів / Ю. Б. Гербер, О. В. Гаврилов, О. П. Вербицький // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 13-19. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Для обгрунтування напряму досліджень здійснено огляд та аналіз способів зниження енерговитрат у процесі переробки молока, особливо за довготривалих теплових процесів виробництва кисломолочних продуктів, які потребують сталих температур з вузьким діапазоном відхилення від норми. На базі розробленої програми та методики дослідження теплових процесів під час переробки молока досліджено параметри пластинчастої пастеризаційно-охолоджувальної установки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гербер Ю. Б. 
Обгрунтування технічних засобів в системі СР-технології виробництва молочних продуктів в умовах агропромислових підприємств : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.05.11 / Ю. Б. Гербер; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 47 c. - укp.

Наведено наукові результати дослідження, спрямовані на вирішення проблеми підвищення технологічної, енергетичної, економічної та екологічної ефективності виробництва молока і молочних продуктів за умов агропідприємства. Доведено перевагу комбінованого двоетапного сушіння фероцинвмісних відходів виробництва (ФВВ), обгрунтовано величини проміжної вологості ФВВ, а також співвідношення сумарної площі геліоколекторів до витрат теплоносія за умов переходу з першого на другий етап процесу. Визначено коефіцієнт заміщення енергії від традиційних джерел у разі комплексної енергозамінної установки в процесах сушіння, пастеризації, нагрівання, необхідних для заквашування молока. Обгрунтовано параметри запропонованої конструкції дозатора-змішувача для сипких компонентів комбікорму та ФВВ. Оптимізовано технологічні параметри пастеризації та гомогенізації молока, що дозволяє знизити енергетичні витрати в середньому на 22 - 25 % у разі пастеризації, та на 16 - 20 % - гомогенізації. Розроблено методики розрахунку для визначення раціональних конструктивно-режимних параметрів наведених технічних засобів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П811.4 + П60-451

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА396400 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Брич В. 
Сучасні вектори розвитку міжнародного туризму в умовах глобалізації / В. Брич, О. Гербера // Наук. зап. Терноп. нац. пед. ун-ту ім. В. Гнатюка. Сер. Географія. - 2014. - Вип. 2. - С. 77-83. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто сучасні тенденції розвитку міжнародної туристичної індустрії під впливом глобалізації та інтеграції. Проаналізовано вплив туризму на світову економічну систему та визначено, що на рівень туристичного попиту та пропозиції має вагомий вплив ряд факторів, зокрема державна політика, економічний та фінансовий розвиток країни, соціальні та демографічні зміни, розвиток інформаційних технологій. Вивчено географічну структуру міжнародного туризму і чинники розвитку міжнародних туристських потоків. Виявлені глобальні світові тенденції розвитку туризму, основними з яких є зростання туристичних потоків, підвищення вимог до якості туристичного обслуговування та зміни у спрямованості туристичних послуг, зростання різноманітності туристичних продуктів та їх диверсифікація, використання сучасних інформаційних технологій в туріндустрії. Проаналізовано процеси глобалізації, інтернаціоналізації та конкуренції на міжнародному туристичному ринку. Доведено, що посилення конкуренції на ринку туристичної пропозиції є однією з істотних тенденцій розвитку світового туризму, основними передумовами чого є вихід на світовий туристичний ринок країн з амбітними експансивними планами залучення туристів та досягнення піку насичення споживачів деякими формами та видами туризму, які пропонують популярні туристичні дестинації. Виділено пріоритетні напрямки розвитку туризму в світі, зокрема: лікувально-оздоровчий, екскурсійний, спортивний, релігійний, освітній, діловий, екзотичний, подієвий, кулінарний, круїзний, пляжний, екологічний та ін. Здійснено всебічний та грунтовний аналіз основних векторів розвитку світового туристичного бізнесу в сучасних умовах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч518.14(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68937/Геогр. Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського