Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Гребеннікова О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Гребеннікова О. В. 
Міста Донбасу в 20-х роках ХХ ст. / О. В. Гребеннікова // Історія України. Маловідомі імена, події, факти : зб. наук. ст. - 2001. - Вип. 18. - С. 148-153. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Укр55)61-22

Рубрики:

Шифр НБУВ: В342281/Вип. 18 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Гребеннікова О. А. 
Біологічно активні речовини у плодах, листі та продуктах переробки перспективних сортів аличі : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 03.00.04 / О. А. Гребеннікова; Одес. нац. ун-т ім. І.І. Мечникова. - О., 2011. - 20 c. - укp.

Встановлено, що високі концентрації біологічно активних речовин (БАР) характерні для плодів на стадії фізіологічної зрілості, а для листя - перед опаданням. У плодах сортів Красномясая й Олєнька ідентифіковано 15 сполук фенольної природи, представлених фенольними кислотами, флавонолами, антоціанами та катехінами, у сорті Красномясая переважають антоціани, а в сорті Олєнька - лейкоантоціани. Виявлено високу антиоксидантну активність плодів і листя аличі з максимальним значенням у сорті Красномясая (з підвищеним вмістом фенольних речовин). Встановлено тісний кореляційний зв'язок показника антиоксидантної активності з вмістом у плодах фенольних речовин і вітамінів. Показано, що для збагачення соків і концентрату біологічно активними сполуками доцільно використовувати сировину листя аличі. Для цього оптимізовано режими одержання екстракту з листя й обгрунтовано дозу його внесення до цільового продукту.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П256.22-264 + Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА383991 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського