![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=ЧАГАЙД$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10
|
| | | | |
1. |
Чагайда І. М. Екскурсознавство : Навч. посіб. / І. М. Чагайда, С. В. Грибанова; Федерація профспілок України, Ін-т туризму. - К., 2004. - 240 c. - Бібліогр.: 118 назв. - укp.Висвітлено основні етапи розвитку екскурсійної справи в Україні. Викладено основи екскурсійної теорії: сутність екскурсії, її ознаки та функції, формування екскурсійної тематики, використання в екскурсійному процесі основних положень психології, педагогіки та логіки. Розглянуто сутність екскурсійної методики: технологію підготовки, методику проведення, застосування методичних прийомів показу та розповіді. Розкрито основні складові професійної майстерності екскурсовода. Освещены основные этапы развития экскурсионного дела в Украине. Изложены основы экскурсионной теории: сущность экскурсии, ее признаки и функции, формирование экскурсионной тематики, использование в экскурсионном процессе основных положений психологии, педагогики и логики. Рассмотрена сущность экскурсионной методики: технология подготовки, методика проведения, применение методических приемов показа и рассказа. Раскрыты основные составные части профессионального мастерства экскурсовода. Індекс рубрикатора НБУВ: Ч518.112.1 я7-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА657333 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Сімахіна Г. О. Природні комплекси біологічно активних речовин цукровмісної сировини / Г. О. Сімахіна, А. О. Чагайда // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 68-71. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.В основу матеріалу покладено сучасні відомості з проблеми використання в оздоровчому харчуванні комплексу природних сполук, що містяться у цукрових буряках та тростинній сировині. Поряд з аналізом літературних даних наведено результати власних досліджень з визначення біокомпонентів цукрових буряків. Ключ. слова: цукровмісні продукти, рослинна сировина, мікронутрієнти, біокомпоненти, нові технології у виробництві цукру Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Чагайда А. О. Очищення клеровок тростинного цукру-сирцю / А. О. Чагайда, О. Л. Черевко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 9-11. - Библиогр.: 10 назв. - укp.Запропоновано технологію очищення тростинного цукру-сирцю із застосуванням активованого вугілля та хімічних реагентів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л842
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Архіпова Г. І. Екологічне маркування продуктів дитячого харчування / Г. І. Архіпова, А. О. Чагайда, О. Ю. Кваша // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 45. - С. 22-25. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Проаналізовано сучасний стан екологічного менеджменту, як сучасного механізму керування безпекою харчової сировини та продуктів харчування. Зосереджено увагу на проблемі екологічного маркування продуктів дитячого охарчування та харчової продукції в цілому. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-96
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Чагайда А. О. Особливості термокомпресії вторинної пари / А. О. Чагайда // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 97-102. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Наведено методики розрахунків термокомпресорів із визначенням термодинамічних параметрів трансформації матеріальних потоків і числові співвідношення щодо матеріальних потоків. З метою оптимізації досліджуваної системи використано ексергетичний метод аналізу. Показано, що енергетичні втрати на удар під час взаємодії потоків є пропорційними квадрату різниці їх швидкостей. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-42 + З311.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Чагайда А. О. Інтенсифікація зброджування цукровмісних середовищ / А. О. Чагайда, В. А. Піддубний, І. Ф. Максименко, О. О. Бойко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 51. - С. 77-83. - Бібліогр.: 4 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Коваль А. О. Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів / А. О. Коваль, О. В. Чагайда // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 137-143. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено інформацію щодо особливостей утворення діоксиду вуглецю з подальшим синтезом диспергованої газової фази. В енергетичних трансформаціях хімічна енергія цукрів перетворюється частково в енергію синтезу біомаси мікроорганізмів та енергію формування міжфазної поверхні у формі диспергованої газової фази. Узагальненням останньої є газоутримувальна здатність розчиненого газу у формі вже диспергованої газової фази. Вплив на ці дві складові виявляється за рахунок зміни тисків, що порушують умови термодинамічної рівноваги, створюючи енергетичні імпульси, наслідками яких є інтенсифікація масообміну, зміни в структурі газоутримувальної здатності за газовою фазою і в режимах синтезу цільових речовин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
8. |
Піддубний В. А. Підвищення ефективності діяльності підприємств індустрії гостинності за рахунок організації міні-виробництв харчової продукції / В. А. Піддубний, Г. М. Тарасюк, А. О. Чагайда, С. В. Красножон // Формування ринк. відносин в Україні : зб. наук. пр. - 2020. - № 5. - С. 75-82. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Предмет дослідження - послуги ресторанного та мобільного харчування в індустрії гостинності за рахунок організації міні-виробництв харчової продукції. Мета статті - аналіз перспектив запровадження окремих міні-виробництв харчової продукції у закладах індустрії гостинності. Методологія проведення роботи - системний підхід, який передбачає комплексне вивчення індустрії гостинності, метод фінансового аналізу, метод статистичної обробки економічних даних, метод оптимального управління (при формуванні висновків та рекомендацій). Результати роботи - базуючись на позитивному міжнародному досвіді в сфері індустрії гостинності визначено інноваційні напрями для закладів харчування. Окреслені позитивні аспекти впровадження міні-технологій виробництва окремих видів харчової продукції за умов закладів готельно-ресторанного господарства, що забезпечить зростання їх конкурентоспроможності. Висновки: встановлення необхідного технологічного обладнання дозволить забезпечити найрізноманітнішою ексклюзивною продукцією самих вибагливих відвідувачів закладу. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69574 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
9. |
Чагайда А. О. Термодинамічний аналіз рекуперативних систем / А. О. Чагайда, К. В. Васильківський // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 156-165. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Мета дослідження - ексергетичний аналіз ежекційних термокомпресорів для оцінки перспектив їх застосування в харчових технологіях. Показано, що технологічний апарат в рекуперативній системі може одночасно виконувати роль випарника і конденсатора в системі, яка за наявності ежектора як термодинамічного компенсатора перетворюється в аналог теплового насоса. Визначено, що основні втрати ексергії в рівнофазних ежекторних трансформаторах пов'язані з ударною взаємодією за змішування двох співвісних потоків з різними початковими швидкостями. Регенерація вторинної пари в процесах її наступної конденсації дає змогу повертати в середовища потенціал теплоти пароутворення. Це означає, що в системах, у яких реалізується підвищення термодинамічних параметрів пари за рахунок її стискання, має місце використання зворотного циклу Карно. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
10. |
Васильківський К. В. Створення і підтримання енерго- і масообмінних процесів у газорідинних середовищах / К. В. Васильківський, І. Ф. Максименко, А. О. Чагайда, В. А. Піддубний, Ю. О. Ступак // Харч. пром-сть. - 2020. - № 27. - С. 95-104. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Розглянуто особливості створення і підтримання енерго- і масообмінних процесів у газорідинних середовищах з різними технологіями утворення газової фази. Стосовно аеробних середовищ сформульовано перелік процесів, які діють відповідно до законів термодинаміки. Наведено аналіз особливостей взаємодії рідинних і газових фаз. Показано, що газоутримувальна здатність середовища є визначальною характеристикою, яка формує одночасно енергетичні та силові параметри і динаміку масообмінних та енергообмінних процесів. Визначено доцільним у процесах підготовки повітря охолоджувати стиснуту газову фазу для наступного рекупераційного використання в режимах температурної стабілізації середовищ паралельно з основним технологічним завданням доставки кисню для аеробного процесу. Показано перспективи інтенсифікації масообмінних процесів в умовах змінних тисків над середовищами з газовою фазою для створення в таких системах коливальних процесів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л813
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|