Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (24)
Пошуковий запит: (<.>A=ШИЛЬМАН$<.>+<.>A=МИХАИЛ$<.>+<.>A=ЕВГЕНЬЕВИЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Шильман М. Е. 
Такты истории: Алгоритм развития всемирной истории / М. Е. Шильман. - Х., 1998. - 187 c. - Библиогр.: с. 137-140 - рус.

Работа посвящена рассмотрению алгоритма развития всемирной истории со времени образования первых очагов цивилизации и по сегодняшний день. На основании анализа закономерностей появления, развития и гибели исторических структур автор выстраивает общую схему ритмичного движения всемирного исторического процесса, позволяющую по-новому взглянуть на традиционную хронологию. Используя для обоснования своих выводов достижения современной физики, простейшие арифметические и геометрические построения, данные исторической географии, философии, религиоведения и статистики, автор рисует общую картину исторического развития, последовательно проходящего через череду порогов - тактов истории.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т0 + Т.с

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА591816 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шильман М. Є. 
Історична ритміка: філософсько-методологічний аспект : Автореф. дис... канд. філософ. наук : 09.00.03 / М. Є. Шильман; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Х., 2005. - 17 c. - укp.

Виявлено, що конституція історичного поля опосередкована до-концептуальним полем становлення минулого і являє собою складну ритмічну пульсацію - минуле як віртуальну річ. Визначено роль концептів, які накладаються на ритмічний лабіринт віртуального минулого - операторів спільності та встановлюють метрику фактичної основи історичного поля, чим визначають середовище історичного минулого. Розкрито механізм поетизації історичних даних як завершальний акт конституювання історичного поля, який полягає у підведенні ритмів історичних джерел під ритмічну фігуру тропа як під категорію. Запропоновано тезу, що суттю створення метафоричного історичного дискурсу є підпорядкування текстури історичного поля, аналогічної структурі ідеї минулого, - ритму нормативного сюжету, що обумовлює прийнятність створюваної історії як наратива. Обгрунтовано можливість передачі констатувальним історичним дискурсом ритму безлічі висловлень про минуле без надання цій безлічі художньої цілісності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю252:ТО + Ю6*32 + Т019.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339460 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Основи організації виробництва і обслуговування на підприємствах громадського харчування : навч. посіб. / уклад.: Л. З. Шильман, С. М. Руденко; МОНМС України, Глух. нац. пед. ун-т ім. О. Довженка. - Глухів, 2011. - 50 c. - укp.

Висвітлено питання, пов'язані з організацією роботи на всіх етапах технологічного процесу підприємства - виробництва, реалізації кулінарної продукції й організації її споживання. Викладено основи організації громадського харчування, подано характеристику типів підприємств і їх класифікацію. Наведено основні правила роботи та загальні вимоги до підприємств, висвітлено основи наукової організації праці, організації постачання, складського та тарного господарства. Увагу приділено організації виробництва й обслуговування споживачів у ресторанах та інших підприємствах громадського харчування, акцентовано на обслуговуванні різних верств населення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА761290 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Технологія кулінарної обробки харчових продуктів : навч. посіб. для студ. спец. "Учитель технологій і креслення" ден. та заоч. форм навчання / уклад.: Л. З. Шильман; Глухів. нац. пед. ун-т ім. О. Довженка. - Глухів, 2012. - 179 c. - Бібліогр.: с. 178 - укp.

Описано загальну схему технологічного процесу підприємства. Розглянуто шляхи прийому та зберігання сировини, а також обробки продуктів. Викладено технологію приготування напівфабрикатів, супів і соусів. Наведено технологію гарячих страв із риби, нерибних продуктів водного промислу, гарячих страв із м'яса та м'ясопродуктів, страв сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролика.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА769912 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дизайн кондитерських та кулінарних виробів : курс лекцій для студентів спец. 7.01010301 "Технологічна освіта" / уклад.: Л. З. Шильман, С. М. Руденко, Н. А. Борисенко; Глухів. нац. пед. ун-т ім. О. Довженка. - Глухів : РВВ ГНПУ ім. О. Довженка, 2014. - 67, [24] c. - укp.

Розкрито сутність поняття "мистецтво кулінарії". Описано виготовлення прикрас й квітів з овочів, фруктів і тіста. Приділено увагу дизайну холодних і гарячих закусок з гастрономічних продуктів і бутербродів. Розглянуто особливості оформлення салатів м'ясних, рибних та овочевих, а також холодних страв з риби та нерибних продуктів, м'яса та субпродуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.7 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА787276 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Годес Ю. Я. 
О деформировании упругого многослойного шара с неоднородными слоями / Ю. Я. Годес, И. Б. Кочеткова, А. В. Михаил // Вісн. Дніпропетр. ун-ту. Сер. Механіка. - 2015. - Вип. 19, т. 2. - С. 18-26. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Рассмотрена задача о центрально-симметричной деформации полого упругого многослойного шара, содержащего слои, модули сдвига которых непрерывно изменяются в радиальном направлении. Предложенный алгоритм вычисления напряжений и перемещений основан на применении коэффициентов податливости, для построения которых использованы рекуррентные соотношения. Нормированные решения уравнений теории упругости в области полого шара с произвольной непрерывной неоднородностью получены посредством численного решения двух задач Коши.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.649.120.9

Шифр НБУВ: Ж68774:мех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Технологія сирного продукту, замороженого з додаванням концентрату ядра арахісу : монографія / М. В. Обозна, Д. О. Бідюк, М. Ф. Перцевой, П. В. Гурський, Л. З. Шильман; ред.: П. В. Гурський, Ф. В. Перцевой. - Суми : Університетська книга, 2016. - 158 c. - Бібліогр.: с. 140-157 - укp.

Висвітлено новий спосіб отримання комбінованого молочно-рослинного виробу - м'якого сичужного сирного продукту, виготовленого за традиційною технологією та із застосуванням заморожування. Новий сирний продукт володіє покращеними органолептичними характеристиками, сталими фізико-хімічними властивостями, високою біологічною цінністю, зниженою собівартістю виробництва, безперервністю перебування на споживчому ринку, що досягається інноваційними рішеннями - сумісним використанням низки властивостей сухого знежиреного молока, концентрату ядра арахісу, борошна кукурудзяного та заморожування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.67

Шифр НБУВ: ВА804552 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Жири у виробництві харчової продукції : монографія / Л. З. Шильман, І. В. Сімакова, Н. В. Камсуліна, Н. В. Федак, М. В. Обозна; ред.: Л. З. Шильман. - Суми : Університетська книга, 2016. - 277 c. - Бібліогр.: с. 260-277 - укp.

Висвітлено результати наукових досліджень щодо використання жирів у виробництві харчової продукції і показано зміни, які відбуваються в жирах під час виробничої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782 + Л80-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА804558 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сучасні досягнення харчової науки : навч. посіб. для студентів і аспірантів спец. 181 "Харчові технології" / В. І. Ладика, Л. З. Шильман, Ф. В. Перцевой, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, П. В. Гурський, О. П. Тищенко, Н. Г. Гринченко, В. О. Сукманов, І. М. Демідов, А. Б. Горальчук, І. К. Мазуренко, О. С. Шульга, Є. О. Каратаєва, О. Ю. Мельник, І. О. Крапивницька, А. І. Чорна, О. Ю. Нагорний, С. Б. Омельченко, С. П. Боковець; ред.: В. І. Ладика; Сумський національний аграрний університет. - Херсон : Олді-плюс, 2022. - 350 c. - укp.

Зауважено, що уперше в Україні підготовлено посібник із виконання наукової роботи з технології харчової продукції. Наведено приклади проведення досліджень у процесі виробництва різних видів харчової продукції. Розглянуто технології харчової продукції, отриманої за реалізації принципу іонотропного гелеутворення. Подано наукове обґрунтування технології напівфабрикатів реструктурованих на основі печериць. Увагу приділено визначенню інноваційної стратегії розробки реструктурованих рибних напівфабрикатів, моделюванню їхньої технології та складу. Розкрито особливості дослідження структурно-механічних показників та формуючої здатності дисперсних систем на основі рибних фаршів. Висвітлено проблеми наукового обґрунтування виробництва соусів капсульованих.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА860783 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Методологія наукових досліджень : навч. посіб. для студентів і аспірантів спец. 181 "Харчові технології" / В. І. Ладика, Л. З. Шильман, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, П. В. Гурський, О. П. Тищенко, Н. Г. Гринченко, В. О. Сукманов, І. М. Демідов, А. Б. Горальчук, І. К. Мазуренко, О. С. Шульга, О. Ю. Мельник, І. О. Крапивницька, А. І. Чорна, О. Ю. Нагорний, С. Б. Омельченко, С. П. Боковець, Є. О. Каратаєва; ред.: В. І. Ладика; Сумський національний аграрний університет. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. - 220 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Уперше в Україні підготовлено посібник із виконання наукової роботи з технології харчової продукції. У ньому містяться методологічні основи на¬укової роботи та сучасні методи дослідження харчових речовин і продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с.я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА861204 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського