Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>A=SALIMOVA$<.>+<.>A=GUNEL$<.>+<.>A=SARDAR$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Imran Ali 
Influence of learning orientation and innovativeness on organizational performance: evidence from SME sector of Pakistan / Imran Ali, Muhammad Akram , Sardar Muhammad Zahid // Актуал. проблеми економіки. - 2011. - № 10. - С. 342-347. - Бібліогр.: с. 347 - англ.

Проаналізовано вплив навчання на організаційні інновації та діяльність фірм на прикладі сектору малого і середнього бізнесу (МСБ). Дослідження проведено на первинних даних, зібраних у середовищі МСБ Пакистану. Дані проаналізовано за допомогою методу моделювання структурними рівняннями. Продемонстровано суттєвий вплив навчання на інноваційність організацій та їх діяльність. Надано корисну інформацію як для керівників фірм та політичних діячів, так і для подальших досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(5ПАК)291.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23291 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Khachatryan A. Kh. 
On one nonlinear boundary-value problem in kinetic theory of gases / A. Kh. Khachatryan, Kh. A. Khachatryan, T. H. Sardaryan // Журн. мат. физики, анализа, геометрии. - 2014. - 10, № 3. - С. 320-327. - Бібліогр.: 6 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: В365.11 в641

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14648 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Sardarov A. 
Study into the influence of operating processing parameters on qualitative characteristics of the carrot concentrated product / A. Sardarov, O. Mayak, A. Shevchenko, S. Prasol, G. Shershnev // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 5/11. - С. 55-62. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.

Досліджено процес концентрування овочевого соку в удосконаленому вакуум-випарному апараті з перемішувальним пристроєм, який одночасно є теплообмінним. Отримано математичну модель, що описує кінетику розігріву продукту за постійного перемішування. Запропоновані рівняння надають можливість розрахувати тривалість виходу процесу нагріву на стаціонарний режим з урахуванням теплофізичних і реологічних характеристик досліджуваного продукту. Отримана залежність відрізняється тим, що в розрахунках було враховано зміну реологічних властивостей рідини, що переробляється, а саме ефективну в'язкість яка характеризує зсувні властивості неньютонівських рідин, якими переважно є більшість харчових мас. Досліджено процес сушіння морквяних вичавків у розробленій вібраційній вакуумній сушарці. Визначено залежність вмісту бета-каротину від робочих параметрів сушарки, а саме від амплітуди та частоти. На підставі отриманих результатів дослідження колориметричних характеристик, доведено, що запропонований спосіб виробництва концентратів сприяє збереженню та формуванню колориметричних характеристик готового продукту. Визначені кольорові характеристики надали змогу встановити, що у процесі теплової обробки дуже важливо зменшити тривалість обробки сировини та температуру. Визначено реологічні характеристики отриманого концентрованого соку залежно від відсотку введення вичавків, що довело можливість формування твердоподібних якостей концентрату. Дані дослідження довели перспективність виробництва концентрованих продуктів роздільним способом (розділення сировини на сік і вичавки, окреме уварювання соку та сушка вичавок, з'єднання компонентів за різної концентрації залежно від технологічних задач). Це надає можливість регулювати якісні показники кінцевого продукту - колір, яскравість, консистенцію, в'язкість і фізико-хімічні властивості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Sardarzadeh S. 
Investigates the role of cognitive and emotional schemas in Stress = Роль когнітивних й емоційних схем у стресі / S. Sardarzadeh // Психол. перспективи : зб. наук. пр. - 2019. - Вип. 33. - С. 235-247. - Бібліогр.: 30 назв. - англ.

Дослідження стосується аналізу ролі когнітивних й емоційних схем у поясненні механізму формування стресу. Він є однією з найбільш поширених психічних і психологічних проблем, які, якщо мають гострий і хронічний характер, можуть призвести до депресії й тривожних розладів, що, зі свого боку, спричинить надмірне використання медичних послуг та втрату функціональності індивідуумів. Виходячи зі схематичного погляду, ми помітили, що психічна травма/шкода, спричинена формуванням і стабілізацією когнітивних та емоційних схем, а також моделлю мислення й звичної поведінки, які є дуже загальними та всеосяжними, визначає тип уразливості. Робота є дослідженням після події (причинно-порівняльне порівняння). із цією метою респондентам одночасно надано три анкети: анкету ШДТС, анкету когнітивної схеми та анкету емоційної схеми. Потім суб'єктів із високими показниками стресу, які отримано на підставі анкети, відібрано й розділено на три групи. Отримані дані було проаналізовано. Після розрахунку дескриптивної статистики досліджуваних змінних, дані дослідження розглянуто з використанням статистичних методів багатоваріантного дисперсійного аналізу (MANOVA), ANOVA та методу Тьюкі. Результати свідчать, що люди з високим рівнем стресу мають схеми провини й некерованості, які можуть бути пов'язані з впливом когнітивних схем індивідів на аналіз та прийняття різних ситуацій у житті. Особи з високим рівнем стресу отримали високі показники в когнітивних схемах безкомпромісних стандартів/гіперкритичності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю935.21-69

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71450 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського