1. |
Аналітична хімія кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод : монографія / О. І. Юрченко, Т. В. Черножук, А. В. Пантелеймонов, Л. В. Бакланова, О. М. Бакланов; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. - Харків : ХНУ ім. В. Н Каразіна, 2023. - 295 c. - Бібліогр.: с. 279-295 - укp.Систематизовано дані досліджень щодо аналітичної хімії кухонної солі, розсолів і високомінералізованих вод. Наведено систему методик аналізу кухонної солі, розсолів і високомінералізованих вод, що дозволяє визначати вміст основної речовини, макро- і мікродомішок з використанням різних методів аналізу. Поряд з конкретними методиками аналізу надано деякі результати теоретичних і експериментальних досліджень у сфері використання ультразвуку як аналітичного сигналу та для інтенсифікації пробопідготовки кухонної солі та розсолів для визначення мікродомішок. Наведено відомості щодо використання надвисокочастотного ультразвуку й одночасної дії ультразвуку надвисокої та низької частот для інтенсифікації пробопідготовки та для ініціювання сонолюмінесценції у методі сонолюмінесцентна спектроскопія. Індекс рубрикатора НБУВ: Г439.4 + Л288.12Хл + Л886
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА869669 Пошук видання у каталогах НБУВ
|