1. |
Фурсова Г. К. Рослинництво. Лабораторно-практичні заняття : Навч. посіб. Ч. 1. Зернові культури / Г. К. Фурсова, Д. І. Фурсов, В. В. Сергєєв; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х. : Ексклюзив, 2004. - 380 c. - Бібліогр.: с. 371-374. - укp.Висвітлено сучасну систематику зернових хлібів і зернових бобових рослин. Розглянуто їх морфологію, особливості онто- й органогенезу, вегетації. Викладено відомості про використання, походження, поширення, посівні площі, урожайність даних культур. Запропоновано методики визначення фенофаз, біологічної врожайності та її структури, стану озимих хлібів у різні періоди їх життя. Наведено загальну характеристику зернових хлібів (хлібних злаків, пшениці, жита, ячменю, вівсу, кукурудзи, сорго, проса, рису, гречки), зернових бобових культур (гороху, чини, бобів, квасолі, сої). Освещена современная систематика зерновых хлебов и зерновых бобовых культур. Рассмотрены их морфология, особенности онто- и органогенезиса, вегетации. Изложены сведения об использовании, происхождении, распространении, посевных площадях, урожайности данных культур. Предложены методики определения фенофаз, биологической урожайности и ее структуры, состояния озимых хлебов в разные периоды их жизни. Приведена общая характеристики зерновых хлебов (хлебных злаков, пшеницы, жита, ячменя, кукурузы, сорго, пшена, риса, гречки), зерновых бобовых культур (гороха, чины, бобов, фасоли). Індекс рубрикатора НБУВ: П212 я73-5 + П213 я73-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: В349917 Пошук видання у каталогах НБУВ
|