Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Наукова електронна бібліотека (6)Автореферати дисертацій (17)Книжкові видання та компакт-диски (52)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>K=ОЗДОБЛЮВАЛЬНІ$<.>+<.>K=НАПІВФАБРИКАТИ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 92
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Красюк Г. В. 
Основы протезирования : Учеб. пособ. / Г. В. Красюк, М. Т. Ковалько, П. М. Подпружников, В. В. Семенец, В. П. Чернышов, Е. А. Яровой; Ин-т содерж. и методов обучения. - Х., 2000. - 330 c. - Библиогр.: 18 назв. - рус.

Розкрито основні поняття з анатомії та фізіології людини, біомеханіки в протезуванні, та її медичні аспекти. Значну увагу приділено конструкції протезів верхніх кінцівок, їх класифікації. Охарактеризовано матеріали, що застосовуються в протезуванні та напівфабрикати протезів, а також технології їх виготовлення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р458.2,6 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА598275 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Егоров А. Н. 
Политика управления доходами города как основа планирования развития / А. Н. Егоров // Вісн. Технол. ун-ту Поділля. Екон. науки. - Хмельницький, 2000. - № 4, ч. 3. - С. 164-168. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Розглянуто питання зміни ролі міської влади в економічному розвитку території, зміни системи взаємодії приватного та громадського секторів, що дозволить запобігти стагнації міст. Внаслідок того, що критерій відносної надмірності дешевого житла не може бути застосований для міст Донеччини, запропоновано використання концентрації населення, зайнятого у сфері матеріального виробництва, що випускає напівфабрикати (проміжний продукт) для інших галузей, як критерій характеристик процесу занепаду міст.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)441

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69410 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гопиенко В. Г. 
Способы повышения взрывобезопасности алюминиевых порошков, пудр и паст / В. Г. Гопиенко // Порошковая металлургия. - 1999. - № 9-10. - С. 119-122. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Розглянуто декілька напрямків підвищення вибухобезпеки алюмінієвих порошків шляхом їх знепилювання різними методами: вилученням із полідисперсного порошку фракцій менше 100 та 50 мкм; мікрокапсулюванням або гранулюванням високодисперсних порошків у разі введення до їх складу в'яжучих компонентів у вигляді летких органічних сполук; попереднім таблетуванням або брикетуванням вихідного порошку безпосередньо на заводі-виробнику (в окремих випадках споживачу можуть постачатися пресовані або спечені напівфабрикати); введенням у порошок інертних до алюмінію органічних рідин або водних розчинів інгібіторів, що виключають запилювання порошків та легко випаровуються під час подальшої обробки без суттєвої зміни хімічного складу порошку.


Індекс рубрикатора НБУВ: К390.1-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28502 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Скріплюючі, утеплюючі та оздоблювальні одягові матеріали і фурнітура : Лекція для студ. товарознав. ф-тів вищ. навч. закл. / ред.: І. С. Галик, Б. Д. Семак; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Л., 2003. - 28 c. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Описано сучасний асортимент скріплюючих, утеплюючих та оздоблювальних матеріалів, зокрема, одягові нитки, клейові матеріали, стрічки, тасьми і шнури, мереживо, а також фурнітура.

Описан современный ассортимент скрепляющих, утепляющих и отделочных материалов, в частности, одежные нитки, клейчатые материалы, ленты, тасьмы и шнуры, кружева, а также фурнитура.


Індекс рубрикатора НБУВ: М4-3я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р98742 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дячун З. Й. 
Конструювання меблів. Корпусні вироби : навч. посіб. Ч. 1 / З. Й. Дячун; Нац. лісотехн. ун-т України. - К. : Вид. дім "Києво-Могилян. акад.", 2007. - 387 c. - Библиогр.: с. 378-381 - укp.

Висвітлено теоретичні та практичні питання конструювання меблів на базі сучасних матеріалів і фурнітури. Наведено відомості про їх класифікацію, архітектурні, декоративні та конструктивні елементи. Акцентовано увагу на конструюванні корпусних меблевих виробів, описано особливості формотворення ємностей корпусів, з'єднання стінок, внутрішнього облаштування, застосування фурнітури та металевих виробів. Наведено інформацію про матеріали з деревини та конструкційні напівфабрикати. Розкрито можливості використання спеціалізованих комп'ютерних програм з конструювання.

Освещены теоретические и практические вопросы конструирования мебели на базе современных материалов и фурнитуры. Приведены сведения о ее классификации, архитектурных, декоративных и конструктивных элементах. Акцентировано внимание на конструировании корпусных мебельных изделий, описаны особенности формообразования корпусов, соединения стенок, внутреннего устройства, применения фурнитуры и металлических изделий. Приведена информация о материалах из древесины и конструкционных полуфабрикатах. Раскрыты возмножности использования специализированных программ по конструированию.


Індекс рубрикатора НБУВ: М134.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В350110/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мамедов А. М. 
Реалізація методики оцінки планувального рішення на прикладі проектованої житлової забудови в місті Києві / А. М. Мамедов, А. О. Замула // Містобудування та терит. планув. - 2006. - Вип. 23. - С. 160-165. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведені результати розрахунку умовної температури повітря для м. Києва говорять про те, що велике значення відіграє сумарна сонячна радіація, а, отже, під час проектування елементів забудови або мікрорайону варто брати до уваги не зовнішню температуру повітря, а умовну температуру. За результатами розрахунків умовної температури можна побудувати наочні карти ізоліній для горизонтальних і вертикальних поверхонь, що дозволяє оптимізувати планувальне рішення житлової забудови мікрорайону за критерієм теплонадходжень та тепловтрат, раціонально розміщувати важні елементи забудови, рекомендувати нові, найбільш ефективні покрівельні й оздоблювальні матеріали.

Приведенные результаты расчета условной температуры воздуха для г. Киева говорят о том, что большое значение играет суммарная солнечная радиация, а, следовательно, при проектировании элементов застройки или микрорайона следует принимать во внимание не наружную температуру воздуха, а условную температуру. По результатам расчетов условной температуры можно построить наглядные карты изолиний для горизонтальных и вертикальных поверхностей, что позволяет оптимизировать планировочное решение рассматриваемой жилой застройки микрорайона по критерию теплопоступлений и теплопотерь, рационально размещать важные элементы застройки, рекомендовать новые, наиболее эффективные кровельные и отделочные материалы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н82-027

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Данилкович А. Г. 
Технологія і матеріали виробництва шкіри : навч. посіб. / А. Г. Данилкович, О. Р. Мокроусова, О. А. Охмат; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. - К. : Фенікс, 2009. - 580 c. - Бібліогр.: с. 576. - укp.

Проаналізовано особливості виробництва шкіри, описано його основні технологічні процеси, зокрема, відмочування, зоління, знезолювання, зм'якшення, пікелювання, дублення, нейтралізація, фарбування, жирування, а також сушильно-зволожувальні й оздоблювальні. Наведено характеристки та схеми використання хімічних матеріалів для обробки шкіри вітчизняного виробництва, а також країн СНД і компаній "BASF", "Trumpler" (Німеччина). Розглянуто базові технології переробки шкіряної сировини на шкіри різного цільового призначення, наведено рекомендації щодо їх удосконалення шляхом використання сучасних хімічних матеріалів провідних компаній Європи. Висвітлено екологічні аспекти щодо виконання технологічних процесів і вимог стандартів ISO серії 9 000.

Проанализированы особенности производства кожи, описаны его основные технологические процессы, в частности, отмачивание, золение, , смягчение, пикелирование, дубление, нейтрализация, окраска, жирование, а также сушительно-увлажняющие и декоративные. Даны характеристики и схемы использования химических материалов для обработки кожи отечественного производства, а также стран СНГ и компаний "BASF", "Trumpler" (Германия). Рассмотрены базовые технологии переработки кожаного сырья на кожи различного целевого назначения, обоснованы рекомендации по их усовершенствованию путем использования современных химических материалов ведущих компаний Европы. Освещены экологические аспекты использования технологических процессов и требований стандартов ISO серии 9 000.


Індекс рубрикатора НБУВ: М52 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА715558 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Технологія паперу та картону. Роспуск : метод. вказівки / уклад.: М. С. Астратов; Нац. техн. ун-т України "Київ. політехн. ін-т". - К., 2008. - 96 c. - Бібліогр.: с. 94-95. - укp.

Описано волокнисті напівфабрикати для виробництва паперу та картону. Охарактеризовано барабанний розбивач, роторно-пульсаційні апарати, турбосепатори, фротапульпери. Наведено санітарно-гігієнічні характеристики вторинної сировини й оборотної води (ОВ). Висвітлено методи контролю ОВ для розпуску макулатури. Запропоновано мотодики визначення вуглеводів і каламутності в ОВ.

Описаны волокнистые полуфабрикаты для производства бумаги и картона. Охарактеризованы барабанный разбивач, роторно-пульсационные аппараты, турбосепаторы, фротапульперы. Приведены санитарно-гигиенические характеристики вторичного сырья и оборотной воды (ОВ). Освещены методы контроля ОВ для роспуска макулатуры. Предложены методики определения углеводов и мутности в ОВ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л779 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА704481 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Пешук Л. В. 
Перспективи оздоровчого харчування з використанням пробудженого насіння та зародків пшениці / Л. В. Пешук, Ю. П. Венглюк, О. А. Топчій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 103-104. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено рецептури і технології виготовлення напівфабрикатів, зокрема пельменів нових видів - з використанням зернопродуктів, пробуджених ЄСО, та зародків пшениці, які мають оздоровчі й лікувально-профілактичні властивості завдяки різноманітному і багатому комплексу нативних вітамінів і мінералів, а також клітковини з підвищеними сорбційними показниками.


Ключ. слова: напівфабрикати, пельмені, зародки пшениці, зернопродукти пробуджені, технологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.81 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дорохович А. М. 
Визначення оптимальних умов виробництва шоколадних напівфабрикатів у вихровому млині / А. М. Дорохович, О. І. Полякова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 87-90. - укp.

На основі вихрового млина, який дає змогу одержувати високодисперсні суміші, розроблено нову технологію виробництва шоколадних виробів і напоїв. Проведено серію дослідів з визначення оптимальних умов одержання шоколадних напівфабрикатів у вихровому млині. Проаналізовано вихідну сировину та одержано напівфабрикати на основі какао-порошку, цукру-піску, сухого молока та какаовели за допомогою лазерного дифрактометра.


Ключ. слова: вихровий млин, лазерний дифрактометр, ступінь подрібнення, какао-порошок
Індекс рубрикатора НБУВ: Л864

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мікульонок І. О. 
Целюлозонаповнені полімери. Екструзія погонних виробів / І. О. Мікульонок, В. В. Лукашова // Хім. пром-сть України. - 2009. - № 2. - С. 40-43. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Відпрацьовано технологію виготовлення целюлозонаповнених полімерних виробів та одержано якісні листові вироби з різним ступенем наповнення полімеру деревною тирсою. Вироби мають задовільні фізико-механічні властивості та їх можна використовувати як облицювальні, пакувальні, теплоізоляційні й оздоблювальні матеріали. Можливість використання як полімеру-основи побутових і промислових відходів забезпечить заощадження матеріальних та енергетичних ресурсів і частково вирішить проблему утилізації полімерних відходів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.25

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Рябініна Г. О. 
Дослідження деструкції целюлози під впливом розчинів сірчаної кислоти та розробка композицій для надання кислотозахисного оздоблення текстильним матеріалам : автореф. дис... канд. техн. наук / Г. О. Рябініна; Херсон. нац. техн. ун-т. - Херсон, 2008. - 24 c. - укp.

Установлено характер гідролізу целюлози тканин, оздоблених кислотозахисними композиціями на основі метилсиліконату калію, що можна розглядати як перерозподіл фракцій целюлози з різним ступенем полімеризації у напрямку зниження рівня низькомолекулярних фракцій за рахунок їх гідролізу та розчинення. Виявлено, що для надання текстильним матеріалам стійких кислотозахисних властивостей хімічні сполуки, які використовуються як оздоблювальні препарати, мають утворювати на волокні еластичну захисну плівку, яка за умов фізико-механічної дії буде зберігати цілісність своєї структури та зв'язуватися з волокном за допомогою хімічних зв'язків, кількість і періодичність яких є вирішальним фактором. З'ясовано, що використання ГКР-11К разом з аміносилоксаном призводить до відщеплення кінцевої аміногрупи у лужному середовищі та сприяє хімічній взаємодії активних силіконів з гідроксильними групами целюлози, що дозволяє значно підвищити стійкість ефекту кислотонепроникості до багаторазових мильно-содових обробок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: М351.105.073.85-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358022 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ільченко А. В. 
Методи управління витратами виробництва металопродукції : Автореф. дис... канд. екон. наук : 08.06.01 / А. В. Ільченко; НАН України. Ін-т екон. пром-сті. - Донецьк, 2004. - 19 c. - укp.

Наведено пропозиції щодо реорганізації механізму управління витратами на металургійному підприємстві з застосуванням принципів управлінського обліку. Запропоновано методичні рекомендації з організації зазначеного обліку за центрами відповідальності за рівень собівартості продукції на підприємствах металургійної галузі. Удосконалено методику визначення нормативів умовно-постійних витрат у собівартості продукції основних металургійних цехів. Завдяки використанню запропонованого коефіцієнта еластичності є можливість оперативно коригувати частку умовно-постійних витрат у паливно-енергетичних витратах залежно від ступеня завантаження основного обладнання металургійного підприємства. Розглянуто особливості застосування методики розподілу непрямих витрат на виробництво конкретних видів продукції в прокатних і сталеплавильних цехах, яка враховує організаційно-технологічні умови виробництва. Розроблено методичні рекомендації з визначення внутрішніх цін на напівфабрикати власного виробництва за умов багатостадійного характеру виробництва з використанням принципів системи "директ - костинг".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.5-862-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА329493 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Полевич В. В. 
Моделювання технологічних процесів і розробка прогресивного обладнання для переробки харчової сировини : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. В. Полевич; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 32 c. - укp.

Висвітлено питання розробки математичних моделей технологічних процесів переробки харчової сировини у напівфабрикати та готові кулінарні вироби, а також створення на теоретичних засадах прогресивних технологічних процесів і обладнання для їх реалізації. Розглянуто загальну методологію створення прогресивних технологічних процесів і вдосконаленого обладнання для переробки зернової рослинної сировини. Описано математичні моделі одержання концентрату сухих біополімерів, агломерації під час приготування харчових концентратів із зернової сировини, виходу екстрактивних речовин із частинок сировини, одержання відварів із зернової сировини, процесу напівбезперервної екстракції в харчовій технології, а також кінетики процесів обрушення зерен і насіння та екстрагування частинок сировини. Запропоновано вдосконалене обладнання для первинної обробки зернової сировини та приготування й охолодження пива.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА319632 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Петраускас А. В. 
Ремесла та промисли сільського населення Середнього Подніпров'я в IX - XIII ст. : Автореф. дис... канд. іст. наук : 07.00.04 / А. В. Петраускас; НАН України. Ін-т археол. - К., 2003. - 20 c. - укp.

Зібрано та систематизовано археологічні дані щодо вивчення ремесел і промислів давньоруського сільського населення Середнього Подніпров'я, які відображають сировину, інструменти та пристосування, виробничі споруди, напівфабрикати, готові вироби, виробничий брак і відходи виробництва. Доведено, що зіставлення археологічних знахідок із даними письмових джерел та етнографічними матеріалами дозволило визначити продуктивність давньоруських сільських металургійних горнів та їх потенційні можливості. Запропоновано пояснення значного відсотку на південноруських землях суцільносталевих виробів за рахунок використання спеціалізованих теплотехнічних споруд для навуглецювання. Уточнено найбільш вірогідну форму конструкції давньоруського жорнового поставу. Визначено приблизно пропорційне розповсюдження у селищах жорен із різних типів порід каменю, на цій підставі простежено відсутність виразних відмінностей у споживанні борошна з різних видів злакових у районах із сприятливими та несприятливими для землеробства умовами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Т4(23УКР)431.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА323637 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Кулігін М. Л. 
Розробка низькомодульної технології заключної обробки текстильних матеріалів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.19.03 / М. Л. Кулігін; Херсон. держ. техн. ун-т. - Херсон, 2001. - 21 c. - укp.

Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень стосовно низькомодульних технологій заключної обробки тканин. Обгрунтовано вибір конструкції установки для нанесення хімічних розчинів на тканину розпиленням. Виготовлено лабораторну модель установки. Знайдено оптимальні параметри приросту ваги тканини в мокрому стані (30 - 40 %), у межах яких досягнуто задовільну рівномірність розподілу оздоблювального розчину. Методами математичного планування експерименту - повного факторного експерименту та симплекс-планування знайдено оптимальні оздоблювальні склади для здійснення низькомодульних технологій одержання малозминальної обробки та малозмивальних апретів на бавовняних тканинах. Показано доцільність застосування способу розпилення для здійснення комбінованої гідрофобної та малоусадочної обробки бавовняних тканин. Створено експериментальний промисловий зразок установки для розпилення хімічних розчинів і проведено виробничу апробацію, що підтвердила принципову можливість її використання для низькомодульних технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: М305.073

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА313548 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Колесник А. О. 
Технологія м'ясних фаршевих виробів спеціального призначення з використанням напівфабрикату кісткового харчового : автореф. дис... канд. техн. наук / А. О. Колесник; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 19 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356386 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Слащева А. В. 
Технологія м'ясних і рибних січених напівфабрикатів з топінамбуром : Автореф. дис... канд. техн. наук / А. В. Слащева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2006. - 18 c. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технології приготування м'ясних і рибних січених напівфабрикатів з топінамбуром. Доведено здатність топінамбура стабілізувати ліпіди м'яса та риби, механізм якої полягає у гальмуванні процесів вільно-радикального окиснення. Науково обгрунтовано раціональні технологічні параметри виробництва м'ясних і рибних січених напівфабрикатів з топінамбуром. Доведено переваги розроблених січених мас з топінамбуром у порівнянні з традиційними котлетними масами в аспекті їх харчової та біологічної цінності. Обгрунтовано параметри зберігання напівфабрикатів, які гарантують стабільність основних показників якості. Розроблено та затверджено нормативну документацію на напівфабрикати з топінамбура, наведено рекомендації щодо їх використання в технологіях кулінарної продукції. Здійснено практичне впровадження основних результатів наукового дослідження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.9 + Л944

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА344621 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

М'ячикова Н. І. 
Технологія напівфабрикатів з культивованих грибів глива звичайна та кулінарної продукції з їх використанням : Автореф. дис... канд. техн. наук / Н. І. М'ячикова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2006. - 19 c. - укp.

Науково обгрунтовано технологію виробництва напівфабрикатів з культивованих грибів глива звичайна (КГГЗ) та кулінарної продукції з їх використанням. Визначено харчову та біологічну цінність КГГЗ, проаналізовано способи переробки грибів. З урахуванням особливостей даного виду грибів обгрунтовано необхідність розробки технології комлексної переробки КГГЗ у напівфабрикати. Визначено технологічні властивості КГГЗ, на підставі яких розроблено технологію напівфабрикатів. Досліджено хімічний склад, біологічну цінність, мікробіологічні та органолептичні показники розробленої продукції, обгрунтовано умови та терміни її зберігання. Запропоновано технологію виготовлення кулінарної продукції з використанням напівфабрикатів. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію. Основні результати наукового дослідження впроваджено у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА344478 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Українець А. І. 
Загальні технології харчових виробництв : підручник / А. І. Українець, М. М. Калакура, Л. Ф. Романенко, В. А. Домарецький, Л. М. Мельник; Відкр. міжнар. ун-т розв. людини "Україна". - К., 2010. - 814 c. - укp.

Наведено інформацію про склад харчової сировини та технологічні способи її переробки у напівфабрикати та готову продукцію. Увагу приділено екологічним вимогам до виробництва харчових продуктів, способам підготовки води технологічного призначення, технологічним особливостям виготовлення борошна, круп, хлібобулочних, макаронних, кондитерських, молочних і м'ясних виробів, лікеро-горілчаних і безалкогольних напоїв. Охарактеризовано основні біологічно активні домішки до харчових продуктів. Висвітлено актуальні проблеми енергоощадження у харчовій промисловості та перспективи розвитку харчових технологій.

Дана информация о составе пищевого сырья и технологических способах его переработки в полуфабрикаты и готовую продукцию. Уделено внимание экологическим требованиям к производству пищевых продуктов, способам подготовки воды технологического предназначения, технологическим особенностям изготовления муки, круп, хлебобулочных, макаронных, кондитерских, молочных и мясных изделий, ликеро-водочных и безалкогольных напитков. Охарактеризованы основные биологически активные добавки к пищевым продуктам. Освещены актуальные проблемы энергосбережения в пищевой промышленности и перспективы развития пищевых технологий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА734109 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського