Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (22)Книжкові видання та компакт-диски (26)
Пошуковий запит: (<.>K=ТІСТО$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 165
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Лісовенко О. Т. 
Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв : Підруч. для студ. вищ. техн. закл. освіти / О. Т. Лісовенко, О. А. Руденко-Грицюк, І. М. Литовченко, С. Д. Дудко, І. В. Зірніс, С. І. Сидоренко, О. В. Ковальов, І. О. Лісовенко, М. Є. Чернов, А. Г. Котенко; ред.: О. Т. Лісовенко; Акад. інж. наук України. - К. : Наук. думка, 2000. - 282 c. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто процеси, що відбуваються у робочих камерах технологічного обладнання, а також властивості сировини, напівфабрикатів і готових виробів хлібопекарського виробництва. Значну увагу приділено машинно-апаратурним схемам виробництва хлібобулочних та макаронних виробів. Детально проаналізовано робочий процес тістоподільних машин. Окремі розділи присвячено комплексно-механізованій лінії марки ЛО2-ХІМ для виробництва пряників з начинкою, перспективним конструкціям хлібопекарських печей, механізованим тунельним сушаркам тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5 я73 + Л839-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО24209 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв / ред.: Д. І. Мазоренко. - Х., 2008. - 335 с. - (Вісн. Харк. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П.Василенка; Вип. 74). - укp. - рус.

Описано динамічні властивості механічної системи кулькового подрібнювача, адгезійні властивості крокетної маси на основі борошна. Визначено шляхи оптимізації технологічного процесу переробки плодоовочевої сировини. Вивчено газоутворювальну здатність свіжезмеленого пшеничного борошна, обробленого постійним магнітним полем направленої дії, під час його дозрівання. Проаналізовано ефективність дії газоподібних покращувачів у технології хлібопекарських продуктів, використання селеновмісного солоду як збагачувача хліба мікроелементом селеном. Наведено наукове обгрунтування технології м'ясних січених напівфабрикатів з використанням висівок. Висвітлено вплив сумісного внесення в тісто овочевих порошків, цукру і жиру та способу його приготування на технічний процес виготовлення хліба, цукрозамінників на дозрівання тіста.

Описаны динамические свойства механической системы шарикового измельчителя, адгезионные свойства крокетной массы на основе муки. Определены пути оптимизации технологического процесса переработки плодоовощного сырья. Изучена газообразующая способность свежемолотой пшеничной муки, обработанной постоянным магнитным полем направленного действия, при её созревании. Проанализированы эффективность действия газообразных улучшителей в технологии хлебопекарных продуктов, использования селеносодержащего солода как обогатителя хлеба микроэлементом селеном. Приведено научное обоснование технологии мясных сеченых полуфабрикатов с использованием высевок. Освещены влияние совместного внесения в тесто овощных порошков, сахара и жира и способа его приготовления на технический процесс изготовления хлеба, сахарозаменителей на созревание теста.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лисюк Г. М. 
Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навч. посіб. / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, О. М. Постнова, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, О. В. Нєміріч, О. Т. Старчаєнко, П. О. Карпенко. - Суми : Унів. кн., 2009. - 464 c. - Бібліогр.: с. 461-463. - укp.

Наведено інформацію про сировину для виробництва кондитерських і хлібобулочних виробів, харчові та дієтичні домішки, різноманітні композитні суміші. Викладено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення тортів, тістечок і печива. Описано технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Наведено відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю й управління якістю, санітарних норм до виробництва.

Представлена информация о сырье для производства кондитерских и хлебобулочных изделий, пищевых и диетических добавках, разнообразных композитных смесях. Изложены требования к сохранению сырья и подготовке его к производству. Рассмотрены научные основы тестообразования, технологии разных видов теста, выпечных и отделочных полуфабрикатов, процессы и способы художественной отделки тортов, пирожных и печенья. Изложены технологии продукции специального назначения, национальных кондитерских изделий. Представлены сведения о расчете рецептур этой продукции, контроле и управлении качеством, санитарных нормах к производству.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83 я73 + Л865 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Цюпка С. С. 
Тістоготувальний агрегат / С. С. Цюпка, О. В. Ковальов, А. М. Мартиненко, Н. В. Олійник, В. К. Остапенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 102-104. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано тістоготувальний агрегат, що містить конвеєри для бродіння опари та тіста на виробку хліба масових сортів. Показано, що застосування цього агрегату забезпечить рівномірне бродіння опари та тіста та позбавить їх від надмірного механічного впливу під час транспортування, що підвищить якість готових виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дашкевич А. О. 
Алгоритм моделювання схеми дії механізму тістомісильної машини / А. О. Дашкевич // Систем. технології. - 2006. - № 2. - С. 78-83. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто алгоритм моделювання механізму тістомісильної машини з метою дослідження швидкості і прискорень точок та розподілу кінетичної енергії механізму залежно від часу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69472 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дробот В. І. 
Вплив тривалості заморожування на вміст цукрів у тістових напівфабрикатах після розморожування та вистоювання / В. І. Дробот, О. Ю. Шевчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 8-9. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено визначення накопичення та збродження цукрів після розморожування і вистоювання (РВ) замороженого тіста. Визначено дію холоду на крохмальні зерна та бродильну активність дріжджів у тісті після РВ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Литовченко І. М. 
Моделювання робочих процесів у тістомісильних машинах зі спіральними робочими органами / І. М. Литовченко, М. С. Шпак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 69-71. - укp.

Досліждено процеси у робочих камерах тістомісильних машин зі спіральними робочими органами за допомогою методу математичного моделювання із використанням комп'ютерних технологій. Розглянуто питання практичного застосування одержаних результатів.


Ключ. слова: хлібопекарське виробництво, комп'ютерні технології, турбулентна енергія, турбулентна дисипація, Flow Vision
Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Литовченко І. М. 
Визначення раціональних параметрів первинного змішування компонентів в тістомісильних машинах / І. М. Литовченко, М. С. Шпак // Харч. пром-сть. - 2008. - № 7. - С. 49-51. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено процес первинного змішування компонентів у тістомісильних машинах за допомогою комп'ютерних технологій. Проаналізовано якість замісу в місильному об'ємі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Литовченко І. М. 
Визначення раціональної конструкції тістомісильних машин шляхом комплексного моделювання робочих процесів / І. М. Литовченко, М. С. Шпак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 86-87. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено розподіл в'язкості тіста в місильних об'ємах тістомісильних машин періодичної дії. Визначено питому роботу замісу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Суха Н. А. 
Використання гарбузового порошку при виробництві хлібобулочних виробів / Н. А. Суха, В. І. Дробот // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 96-98. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено дані досліджень хімічного складу гарбузового порошку, щодо його впливу на технологічний процес та якість готових виробів. Установлено оптимальне дозування гарбузового порошку в тісто, що дозволяє одержати вироби з достатніми споживчими властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Петришин Н. З. 
Вплив соєвого борошна і препарату $E bold beta-каротину мікробіологічного на смак і аромат бубличних виробів / Н. З. Петришин // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 93-94. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л835-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Дробот В. І. 
Дослідження структурно-механічних властивостей емульсій для пряників з використанням житньо-солодового екстракту / В. І. Дробот, Д. Ю. Ігнатченко, А. Д. Прокопенко, Є. І. Ковалевська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 60-62. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено структурно-механічні властивості емульсій для заварних пряників із використанням житньо-солодового екстракту. Встановлено, що такі емульсії є структурованими дисперсними системами, які мають аномалію в'язкості, зумовлену коагуляційною структурою, та належать до псевдопластичних (неньютонівських рідин). Емульсіям притаманна яскраво виражена властивість тиксотропії, тому збірники для готової емульсії обов'язково повинні мати механічні мішалки, щоб забезпечити однакову в'язкість емульсії та її правильне дозування в тістомісильну машину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Десик М. Г. 
Екструдування дріжджового тіста в неізотермічних умовах / М. Г. Десик, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, В. М. Таран // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 74-75. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Установлено вплив температури матриці на продуктивність екструдера, прогрівання тістового джгута.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Тесля О. Д. 
Порівняльна характеристика пресованих дріжджів різних торгових марок / О. Д. Тесля, В. І. Дробот, Н. О. Фалендиш, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 72-74. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Комплекс біохімічних, мікробіологічних і колоїдних процесів, які відбуваються під час дозрівання тістових напівфабрикатів і впливають на якісні показники хлібобулочних виробів, значною мірою визначається властивостями хлібопекарських дріжджів. У зв'язку з цим є доцільним вивчення мікробіологічних і біотехнологічних характеристик пресованих дріжджів різних торгових марок вітчизняного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Штефан Є. В. 
Розрахунково-експериментальні дослідження процесу ко-екструзії тісто-фаршевого джгута / Є. В. Штефан, Л. М. Мізнік // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 81-83. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено експериментальну методику визначення технологічних параметрів процесу ко-екструзії. На прикладі виготовлення тісто-фаршевого джгута визначено експлуатаційні параметри ко-екструзії та проаналізовано розбіжність відповідних теоретичних результатів і даних експериментів. Зроблено висновок про ефективність запропонованих методологічних розробок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Теличкун В. І. 
Розрахунок зміни об'єму хліба при випіканні / В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, В. Ю. Горцепаєв // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 59-61. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Створено математичну модель розрахунку об'єму тістової заготовки у разі випікання. Виконано розрахунок росту конкретної заготовки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-642.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Теличкун В. І. 
Розробка аналітичної моделі процесу тепломасопереносу у тістовій заготовці при випіканні хліба / В. І. Теличкун, Є. В. Штефан, О. В. Михайлов, Ю. С. Теличкун // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 56-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто проблему створення математичної моделі тепломасообмінних процесів під час випікання хлібних виробів. Представлено аналітичну частину математичної моделі (аналітичну модель). Математичну модель орієнтовано на використання сучасних комп'ютерних технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Лісовенко О. Т. 
Тістомісильна машина для дискретної технології / О. Т. Лісовенко, Ю. Ю. Доломакін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 88-89. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Обгрунтовано технічне рішення нової тістомісильної машини періодичної дії, яка не має розповсюджених недоліків і відповідає технічним вимогам сучасного виробництва, обумовленого досить складною моделлю процесу замішування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Астаф'єва В. Є. 
Біологічне обгрунтування формування, строків та способів збирання насіння подорожника блошиного, чорнушки посівної, дурману фіолетового в Криму : автореф. дис... канд. с.-г. наук / В. Є. Астаф'єва; Півд. філ. "Крим. агротехнол. ун-т" Нац. аграр. ун-ту. - Сімф., 2008. - 16 c. - укp.

Досліджено особливості онтогенезу, фенологічні фази та тривалість міжфазних періодів подорожника блошиного, чорнушки посівної, дурману фіолетового, що вирощуються в Криму як лікарські та декоративні рослини. Визначено характер нагромадження сухої речовини в насінні у процесі його формування. Встановлено, що збільшення маси сухої речовини насіння припиняється за умови досягнення 42 - 34 % вологості. Доведено, що насіння подорожника та чорнушки у період воскової стиглості має однаково високу якість і не залежить від місця утворення на материнській рослині. Виявлено, що найкращі посівні й урожайні властивості має насіння дурману з плодів першого та другого порядків. Встановлено, що кращими для підвищення економічної ефективності вирощування та збереження якості насіння є: для подорожника - двофазне збирання в тістоподібному стані - восковій стиглості; для чорнушки - двофазне - у восковій стиглості та однофазне - в твердій стиглості; для дурману - ручне збирання в фазі воскової стиглості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П214.3-376

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358730 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Мізнік Л. М. 
Визначення раціональних конструктивно-технологічних параметрів процесів виготовлення виробів із тіста з начинкою : Автореф. дис... канд. техн. наук / Л. М. Мізнік; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 18 c. - укp.

Досліджено процес формування тістового джгута з начинкою з урахуванням конструктивних особливостей формувального пристрою та реологічних параметрів матеріалів сировини. На підставі використання методів математичного моделювання розроблено методику визначення раціональних конструктивно-технологічних параметрів формувального пристрою. Проведено комплекс обчислювальних експериментів щодо дослідження впливу конструктивно-технологічних параметрів формувального вузла на процес формування тісто-фаршевого джгута (ТФД) за допомогою розробленої методики. Визначено показники тиску нагнітання на компоненти матеріалів ТФД для різних конструктивних варіантів формувального пристрою. Для оцінки достовірності одержаних результатів проведено експериментальне визначення швидкості руху ТФД та тиску нагнітання його компонентів. Результати наукового дослідження використано під час конструювання та виготовлення формувального вузла для дослідного зразка пельменного автомата.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.7-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА344514 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського