Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (16)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Е40*725.111.43$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 29
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Маланчук В. М. 
Исследование функциональных групп в активном центре $Ebold alpha-галактозидазы IPenicilliumD Sp. 23 / В. М. Маланчук, Т. Т. Буглова, Л. Д. Варбанец // Мікробіол. журн. - 2001. - 63, № 6. - С. 9-18. - Библиогр.: 19 назв. - рус.


Ключ. слова: Ealpha-галактозидаза, Репісіllium sp. 23, функциональные группы
Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.432-641

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Іванко О. В. 
Скринінг продуцентів колагенази і кератинази / О. В. Іванко, Л. Д. Варбанець, О. В. Валагурова, С. С. Нагорна, Т. І. Редчиць, Н. М. Жданова // Мікробіол. журн. - 2002. - 64, № 1. - С. 31-36. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: колагеназна активність, кератиназна активність, скринінг, стрептоміцет
Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Скрипаль І. Г. 
Фруктозо-бісфосфатаза мікроорганізмів / І. Г. Скрипаль, О. В. Ястребова // Мікробіол. журн. - 2002. - № 2. - С. 82-94. - Бібліогр.: 37 назв. - укp.


Ключ. слова: фруктозо-1,6-бісфосфатаза, фруктозо-бісфосфатаза, глюконеогенез мікроорганізмів
Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.431

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Рзаєва О. М. 
$E bold alpha-L-рамнозидаза мікроорганізмів / О. М. Рзаєва, Л. Д. Варбанець // Мікробіол. журн. - 2006. - 68, № 1. - С. 69-84. - Бібліогр.: 53 назв. - укp.


Ключ. слова: карбогідролази, alpha-L-рамнозидаза, продуценти мікробного походження, фізико-хімічні властивості, субстратна специфічність
Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Григор'єва М. А. 
Біотехнологія іммобілізованого гідролітичного ферментного препарату Циторецифен-М : автореф. дис... канд. техн. наук : 03.00.20 / М. А. Григор'єва; Нац. ун-т харч. техн. - К., 2009. - 22 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.384.3*871 + Е40*725.111.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА366147 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Варбанець Л. Д. 
Глікозидази мікроорганізмів і методи їх дослідження : монографія / Л. Д. Варбанець, Н. В. Борзова; Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України. - К. : Наук. думка, 2010. - 437 c. - (Проект "Наук. кн."). - укp.

Наведено теоретичні дані щодо ферментів як біологічних каталізаторів, надано їх основні властивості. Розглянуто поширення та локалізацію глікозилгідролазів мікроорганізмів, особливості їх біосинтезу мікробною клітиною. Описано фізико-хімічні, каталітичні, кінетичні властивості цієї групи ферментів. Систематизовано дані стосовно специфічності дії цих ферментів, взаємозв'язку їх властивостей і механізму функціонування. Розглянуто методи визначення активності глікозидаз, які найчастіше використовують як у наукових дослідженнях, так і в різних галузях промисловості та медицини.

Приведены теоретические данные о ферментах как биологических катализаторах, раскрыты их основные свойства. Рассмотрены распространение и локализация гликозилгидролазов микроорганизмов, особенности их биосинтеза микробной клеткой. Описаны физико-химические, каталитические, кинетические свойства этой группы ферментов. Систематизированы данные относительно специфичности действия этих ферментов, взаимосвязи их свойств и механизма функционирования. Рассмотрены методы определения активности гликозидаз, которые чаще всего используют как в научных исследованиях, так и в различных областях промышленности и медицины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.432 + Е0*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732214 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кубрак О. І. 
Отримання та характеристика стабільної альфа-амілази з IBBacillusD SP. : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 03.00.04 / О. І. Кубрак; Чернівец. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці, 2010. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.251*72 + Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА375401 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Варбанець Л. Д. 
Протеолітичні ферменти мікроорганізмів та методи їх дослідження : [монографія] / Л. Д. Варбанець, О. В. Мацелюх. - К., 2008. - 108 c. - укp.

Наведено сучасні уявлення щодо протеолітичних ферментів (ПФ) мікроорганізмів з колагеназною, кератиназною, фібрино- й еластазолітичною активністю. Наведено методи виділення, очистки, вивчення фізико-хімічних властивостей ПФ, дослідження їх горогенності. Визначено умови культування продуцентів фібринолітичних ферментів. Запропоновано класифікацію протеаз мікроорганізмів. Описано методи виявлення впливу факторів реакційного середовища на активність ферментів. Розкрито зміст понять гель-хроматографії, афінної хроматографії.

Приведены современные представления о протеолитических ферментах (ПФ) микроорганизмов с колагеназной, кератиназной, фибрино- и эластазолитической активностью. Рассмотрены методы выделения, очистки, изучения физико-химических свойств ПФ, исследования их горогенности. Определены условия культивирования продуцентов фибринолитических ферментов. Предложена классификация протеаз микроорганизмов. Описаны методы выявления влияния факторов реакционной среды на активность ферментов. Раскрыто содержание понятий гель-хроматографии, аффинной хроматографии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434 в

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА723241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Левішко А. С. 
Фізико-хімічні властивості і субстратна специфічність протеаз IBBacillus sp.D 27, IBBacillus circulansD 693 і IBYarrowia lipolytica D2061 : автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.07 / А. С. Левішко; НАН України; Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного. - К., 2009. - 24 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА368189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Авдєєва Л. В. 
Вплив рН поживного середовища на біосинтез гідролітичних ферментів у бацил / Л. В. Авдєєва, A. І. Осадча, Л. А. Сафронова, В. М. Іляш, М. А. Хархота // Мікробіол. журн. - 2010. - 72, № 5. - С. 3-7. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.43 + Е40*723.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Стойко В. І. 
Вплив умов культивування на синтез інулінази IBPenicilliumD sp. 225 / В. І. Стойко, Н. М. Жданова, В. Л. Айзенберг, Г. П. Капічон // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 26-30. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Юкало В. Г. 
Протеоліз різних фракцій казеїну ферментними системами лактококів / В. Г. Юкало, Л. А. Сторож // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 144-148. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено протеолітичну активність 21 штаму лактококів, інкубованих протягом 7 днів. Специфічність протеолізу відносно різних казеїнових фракцій досліджено за допомогою методу електрофорезу в поліакриламідному гелі. Запропоновано штами лактококів із специфічною протеолітичною активністю для одержання казофосфопептидів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434 + Е40*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мацелюх О. В. 
Протеолітичні ферменти мікроорганізмів / О. В. Мацелюх, А. С. Левішко, Л. Д. Варбанець // Мікробіол. журн. - 2010. - 72, № 4. - С. 56-73. - Бібліогр.: 101 назв. - укp.

Зазначено, що мікробні протеолітичні ферменти гідролізують різноманітні білкові субстрати. Зібрано дані щодо здатності деградувати білки ферментами, виділеними з різних груп мікроорганізмів - бактерій, грибів, актиноміцетів та дріжджів. Розглянуто фізико-хімічні властивості, методи виділення і очистки ферментних препаратів протеаз. Проаналізовано існуючі і можливі шляхи використання цих ферментів у промисловості і медицині.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Авдіюк К. В. 
α-Амілази Aspergillus flavus var. oryzae 80428 і Bacillus subtilis 147 : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 03.00.07 / К. В. Авдіюк; НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного. - Київ, 2013. - 24 c. - укp.

Вперше виявлено здатність \i A. flavus \i0 var. \i oryzae \i0 80428 і \i В. subtilis \i0 147 синтезувати ⍺-амілази з високою активністю в широкому діапазоні значень pH і температур, які виявляють стійкість у присутності хелаторів (ЕДТА, о-фенантролін), детергентів (Тритон Х-100, Твін-80, дезоксихолева кислота), денатуранту (сечовина) та окисника (пероксид водню). Вперше показано активуючу дію ряду координаційних сполук германію з органічними кислотами на біосинтез та активність ⍺-амілази \i В. subtilis \i0 147 та деяких координаційних сполук кобальту (II, III) з N-заміщеними тіокарбамоїл-N'-пентаметиленсульфенамідами на біосинтез та активність ⍺-амілаз \i A.flavus \i0 var. \i oryzae \i0 80428 і \i В. subtilis \i0 147. Встановлено подібність досліджених ⍺-амілази за кількісним вмістом гідрофільних і кислих амінокислот, але відмінність за кількістю гідрофобних та основних амінокислот. Молекулярна маса ⍺-амілаз \i В. subtilis \i0 147 складає 28,5 кДа, в той час як ⍺-амілаз \i A.flavus \i0 var. \i oryzae \i0 80428 - 53,0 кДа. Показано, що важливу роль у функціонуванні досліджених ензимів відіграють карбоксильні групи, а у випадку ⍺-амілази \i В. subtilis \i0 147 - також і сульфгідрильні групи, які, ймовірно, входять до складу активного центра. У структурі ⍺-амілаз обох продуцентів виявлені дисульфідні зв'язки. На відміну від більшості відомих глікозидаз, ⍺-амілаз \i A.flavus \i0 var. \i oryzae \i0 80428 і \i В. subtilis \i0 147 не містять в активному центрі імідазольну групу гістидину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*871 + Е422.251*871 + Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА403510 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Варбанец Л. Д. 
Пептидазы микроорганизмов и методы их исследования : [монография] / Л. Д. Варбанец, Е. В. Мацелюх; НАН Украины, Ин-т микробиологии и вирусологии им. Д.К. Заболотного. - Киев : Наук. думка, 2014. - 321, [26] c. - (Проект "Наукова книга"). - Библиогр.: с. 282-322 - рус.

Приведены современные данные о пептидазах микроорганизмов: классификация, физико-химические свойства и методы исследования. Акцентировано внимание на белковых ингибиторах пептидаз, которые синтезируются микроорганизмами. Детально рассмотрены также пептидазы с уникальными свойствами гидролизовать нерастворимые белковые субстраты: кератиназам, коллагеназам, эластазам и фибринолитические пептидазы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434 + Е40*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА782194 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Кананович С. Ж. 
Внутримолекулярная динамика щелочной фосфотазы IEscherichia coliD при связывании конкурентного ингибитора / С. Ж. Кананович // Укр. біохім. журн.. - 2002. - 74, № 4Б (Дод. 2). - С. 33-34. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.431

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Sokolova I. E. 
Inhibitors of proteinases from streptomycete and comparison of their activity with commercial preparation contrical / I. E. Sokolova // Укр. біохім. журн.. - 2002. - 74, № 4Б (Дод. 2). - С. 170. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.434

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Калачнюк Л. Г. 
Інгібування ензимів вуглеводного обміну пентахлорофенолом у клітинах пектинолітичних бактерій травного тракту тварин та вплив на цей процес адсорбенту кліноптилоліту / Л. Г. Калачнюк, Н. І. Руснак, Г. І. Калачнюк, М. Мароунек, О. Г. Савка, Д. О. Мельничук // Укр. біохім. журн.. - 2006. - 78, № 5. - С. 144-154. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.43 + Е60*734.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Варбанець Л. Д. 
Мананази мікроорганізмів / Л. Д. Варбанець, Н. В. Борзова // Укр. біохім. журн.. - 2009. - 81, № 3. - С. 5-20. - Бібліогр.: 46 назв. - укp.

Узагальнено сучасні дані щодо мананаз мікробного походження. Розглянуто питання розповсюдження у природі субстратів дії мананаз - мананів, структурне їх різноманіття. Описано продукцію мананаз мікроорганізмами різних таксономічних груп, їх фізико-хімічні властивості та субстратну специфічність. Висвітлено шляхи гідролізу мананів за допомогою мананаз. Розглянуто питання клонування і експресії мананазних генів, що є важливим для одержання високопродуктивних мікробних біосинтетиків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Авдіюк К. В. 
Мікробні $E bold alpha-амілази: фізико-хімічні властивості, субстратна специфічність та доменна структура / К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець // Укр. біохім. журн.. - 2013. - 85, № 4. - С. 5-19. - Бібліогр.: 100 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського