Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (40)
Пошуковий запит: (<.>U=Л870.4$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 34
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Михалевич В. В. 
Исследование процессов обезвоживания и гранулирования щелочной протеазы, щелочеустойчивой липазы / В. В. Михалевич, Б. Н. Процышин // Пром. теплотехника. - 2000. - 22, № 5-6. - С. 54-59. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Розроблено нові технологічні прийоми виробництва ферментних домішок до мийних засобів, оптимізовано технологічні режими виробництва, запропоновано нову технологічну схему та нестандартизоване устаткування для її реалізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Л785-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Романова З. М. 
Вплив магнітного поля на активність ферментних препаратів / З. М. Романова, В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Л. В. Маринченко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 129-130. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на амілолітичну активність ферментних препаратів "Термаміл" і "Сан-Супер". Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності в разі зростання амілолітичної активності досліджених ферментних препаратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Облак В. І. 
Виділення та характеристика ферментного комплексу міцеліальних грибів з дріжджелітичною активністю : автореф. дис... канд. біол. наук : 03.00.20 / В. І. Облак; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Х., 2009. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Е521.551.1 Sac*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365752 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Абдулазіз Абду Яхья Аббас 
Отримання та використання глюкозооксидази в технології харчових продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук / Абдулазіз Абду Яхья Аббас; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА352447 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Король Ц. О. 
Розробка бактеріального препарату для ферментованих м'ясних продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук / Ц. О. Король; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 21 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Л927.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349073 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Петросьянц А. П. 
Розробка біотехнології отримання гідролітичного ферментного препарату з альфа-галактозидазною активністю : Автореф. дис... канд. техн. наук : 03.00.20 / А. П. Петросьянц; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2003. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327424 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ямборко Г. В. 
Розробка технології отримання сухого концентрату молочнокислих бактерій : Автореф. дис... канд. техн. наук : 03.00.20 / Г. В. Ямборко; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 17 c. - укp.

Уперше визначено видовий склад бактерій роду Lactobacillus, представлених у некомерційних кисломолочних продуктах Одещини. На підставі вивчення комплексу біологічних властивостей штамів лактобацил, ізольованих з природних і виробничих субстратів, відібрано штам Lactobacillus acidophilus OL4, який є найбільш перспективним для застосування у харчових технологіях виробництва закваски. Оптимізовано склад живильного середовища для культивування штаму L.acidophilus OL4 з максимальним накопиченням біомаси та захисного середовища для висушування бактеріального концентрату. Показано, що застосування процесу ультрафільтрації для концентрування бактеріальної маси дозволяє одержати суспензію клітин високої якості та активності. Встановлено, що висушування бактеріального концентрату в киплячому шарі інертного матеріалу забезпечує високий ступінь виживання бактерій та тривале зберігання бактеріального препарату.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА317717 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Бурцева Г. В. 
Біологічні властивості бактерій, здатних до ферментування м'ясної сировини : автореф. дис. ... канд. біол. наук : 03.00.07 / Г. В. Бурцева; НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного. - К., 2011. - 20 c. - укp.

Досліджено біологічні властивості активних штамів бактерій, здатних до ферментування м'ясної сировини та визначено ефективності застосування створеного на їх основі препарату у виробництві сиров'ялених продуктів. Досліджено склад мікрофлори вітчизняних ферментованих м'ясних продуктів непромислового виробництва. За цінними для ферментування м'яса властивостями: солестійкість, протеолітична, каталазна та нітритредукувальна активності, популяційна стабільність, а також нездатність до токсиноутворення та відсутність стійкості до антибіотиків, антагоністична активність до умовно-патогенних і патогенних мікроорганізмів, відібрано перспективні штами, що належать до родів Staphylococcus та Lactobacillus. Визначено тип взаємовідносин між перспективним штамами коагулазонегагивних стафілококів і лактобацил. Показано, що поєднання заквашувальних культур L. plantaru IMBВ 3200, L. casei subsp. rhamnosus ІМВВ 3303, S. simulans ІМВВ 5300 у композиції активізує їх життєздатність. Досліджено закономірності розвитку зазначених штамів; визначено оптимальні умови накопичення їх біомаси та збереження життєздатності. Створено новий бактеріальний препарат для ферментування м'ясної сировини МКС; у 1 г якого міститься не менше ніж 10{\up\fs8 10} КУО лактобактерій та 10{\up\fs8 8} КУО коагулазонегативних стафілококів. Встановлено, що застосування препарату МКС у виробництві сиров'ялених баликів з яловичини та свинини, скорочує тривалість технологічного циклу на 3 - 4-ту добу, забезпечує високий ступінь санітарно-епідемічної безпеки готового продукту: відсутність умовно-патогенних, патогенних мікроорганізмів і низький вміст залишкових нітритів, гарантує набуття відмінних органолептичних характеристик.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.241.3*871 + Л870.4 + Л920.52

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА386227 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Борисенко А. В. 
Визначення оптимальних умов культивування IBRhizopusD sp. 2000 ФМ - продуцента позаклітинної ліпази / А. В. Борисенко, І. В. Лич, М. М. Антонюк, В. Л. Айзенберг // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 102-107. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Е40*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Вергелес Г. В. 
Вплив температури і рН на гідроліз біополімерів зернових замісів при використанні кислотостійких ферментних препаратів селективної дії / Г. В. Вергелес, П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, А. М. Фіщенко, Р. Г. Кириленко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 327-331. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати досліджень вмісту розчинених вуглеводів і нерозчиненого крохмалю в розріджених замісах, одержаних з використанням кислотостійких ферментних препаратів залежно від рН і температури термоферментативної обробки. З точки зору ефективності біоконверсії складових зернової сировини і забезпечення мікробіологічної чистоти напівпродуктів оптимальне значення рН становить 3,8 - 3,4, тривалість оброблення - 180 хв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Стойко В. І. 
Вплив умов культивування на синтез інулінази IBPenicilliumD sp. 225 / В. І. Стойко, Н. М. Жданова, В. Л. Айзенберг, Г. П. Капічон // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 26-30. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Е40*725.111.432

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Резенчук О. Є. 
Класифікація та аналіз роботи ферментів з пневматичним перемішуванням / О. Є. Резенчук, В. М. Поводзинський, В. Ю. Шибецький // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2011. - № 3. - С. 79-84. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Здійснено аналіз принципів роботи ферментерів з підведенням енергії стисненим газом з урахуванням особливостей гідродинаміки та масопередачі в них, а також простежено еволюційний розвиток сучасних конструкцій. На основі цієї інформації розроблено схему класифікації ферментерів з пневматичним перемішуванням, яка має на меті виявити можливі шляхи проектування та конструювання апаратів такого типу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мельник Ю. Р. 
Дослідження термостабільності ферментного препарату Hytemphase 2XL / Ю. Р. Мельник, С. Р. Мельник, Г. Я. Магорівська // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2012. - № 726. - С. 95-98. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто термостабільність ферментного препарату (ФП) Hytemphase 2XL. Вивчено вплив температури, концентрації ФП і захисної дії середовища на амілолітичну активність досліджуваного ФП. Розраховано константи інактивації ФП і визначено активаційні параметри процесу інактивації ФП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Омельчук Є. О. 
Аналіз супутніх ферментативних активностей у термотолерантних штамів мікроміцетів - продуцентів целюлолітичних ферментів / Є. О. Омельчук, Ю. Ю. Лапська, В. О. Красінько, В. Л. Айзенберг, В. І. Стойко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 12-16. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Здійснено аналіз супутніх ферментативних активностей (полігалактуроназної, пектинестеразної, інуліназної) серед термотолерантних мікроміцетів різних таксономічних груп, які мають високу ендолюканазну активність. Визначено штами мікроміцетів, які можна використовувати як потенційні продуценти целюлолітичних ферментних препаратів комплексної та спрямованої дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Дехтяренко Н. В. 
Виробництво ферментних препаратів в Україні / Н. В. Дехтяренко // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2013. - № 3. - С. 48-58. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.

Проаналізовано сучасний стан виробництва ферментних препаратів в Україні. За джерелом одержання ферментні препарати класифіковано на промислові (виготовлені з мікробної сировини) та медичні (виготовлені переважно з тваринної сировини). Наведено динаміку розвитку глобального ринку ферментних препаратів за даними Abercade Consulting. Показано значну імпортозалежність галузі виробництва ферментних препаратів в Україні. Визначено провідні компанії-виробники ферментів, які імпортують продукцію до України та країн СНД. Окреслено можливі шляхи реалізації стратегії імпортозаміщення в галузі мікробіологічної промисловості, що враховують базові принципи узагальненого світового досвіду. Вказано основні сучасні галузі промисловості і сільського господарства, які потребують використання ферментних препаратів. Перераховано виробників і розробників промислових та медичних ферментних препаратів в Україні. Наведено коротку характеристику їх ферментної продукції, систематизовану за складом і сферою використання. Загальний стан розвитку галузі виробництва ферментних препаратів в Україні на сьогодні визначено як незадовільний.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Сидоров Ю. І. 
Пілотні ферментери ємнісного типу / Ю. І. Сидоров // Біотехнологія. - 2012. - 5, № 2. - С. 68-75. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Надано інформацію про сучасну пілотну ферментаційну апаратуру в стерильному варіанті виконання від провідних світових фірм (Bioengineering AG, B. Braun Biotech, Sartorius BBI Systems, Biotron, Solaris biotechnology, Luxun International Group), а також російської фірми "Биотехника", що її використовують для масштабування процесів культивування мікроорганізмів, рослинних і тваринних клітин. Особливу увагу приділено інноваційним газовихровим біореакторам, які мають низку переваг у порівнянні з традиційними ферментерами з механічними перемішувальними пристроями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Шунько Г. С. 
Розробка біотехнології β-глюканвмісних функціональних інгредієнтів із зернової сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / Г. С. Шунько; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 19 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395010 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Басюл О. В. 
Біологічні властивості лактобактерій — представників резидентної мікробіоти гливи звичайної / О. В. Басюл, Г. В. Ямборко, В. О. Іваниця // Мікробіологія і біотехнологія. - 2014. - № 2. - С. 45-53. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.265*871 + Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Федотов О. В. 
Отримання та аналіз ферментних препаратів оксидоредуктаз деяких базидіоміцетів / О. В. Федотов, Т. Є. Волошко // Мікробіологія і біотехнологія. - 2014. - № 3. - С. 65-76. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.56*871 + Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Древаль К. Г. 
Ферментативна активність препаратів екзоцелюлаз базидіоміцетів та нижчих грибів / К. Г. Древаль, М. І. Бойко // Мікробіологія і біотехнологія. - 2012. - № 4. - С. 64-75. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Проведено порівняльне вивчення активності препаратів екзоцелюлаз базидіоміцетів та нижчих грибів комерційного та лабораторного походження. Визначено оптимуми pH та температури дії препаратів екзоцелюлаз, зниження активності компонентів целюлозолітичного комплексу залежно від терміну дії ферментів за оптимальних значень pH та температури. Показано, що целюлозолітичні ензими базидіоміцетів активніші ніж нижчих грибів. Ферментні препарати целюлаз як базидіоміцетів, так і нижчих грибів мають низку супутніх ферментативних активностей. Препарати целюлаз базидіального походження мають значно вищу ферментативну активність щодо крохмалю, пектину та лігніну.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.56*725.111.4 + Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського