Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (64)Журнали та продовжувані видання (38)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80 я43$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 36
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Нові технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр. / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 337 c. - укp.

Розглянуто прогресивні технології продуктів харчування (зокрема, варених ковбас, хліба, безалкогольних негазованих напоїв, молочних продуктів, вершкового масла тощо), питання удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів (рецептур харчових концентратів напівфабрикатів борошняних виробів), біологічної доцільності виробництва комбінованих продуктів харчування на основі м'яса, овочів, злаків тощо, а також результати товарознавчо-технологічних досліджень продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595914 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 386 c. - укp.

Проведено дослідження прогресивних технологій продуктів харчування, вдосконалення процесів і апаратів харчових виробництв. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів. Наведено результати товарознавчих досліджень продуктів харчування. Вивчено перспективи використання твердих рослинних жирів у технології десертних кремів з емульсійною структурою. Представлено технологію нових кондитерських виробів з фітододатками. Визначено шляхи підвищення якості сичугових сирів, виготовлених із козячого молока, удосконалено технологію виробництва фруктових компотів, запропоновано заходи щодо підвищення біологічної цінності вершкових кремів. Зроблено кількісну оцінку технологічних параметрів теплової обробки м'ясних блюд. Висвітлено процес одержання тіста для сирників на основі молочно-білкового копреципітату зі сколотину. Розширено виробництво нових сортів борошна, крупи, пластівців із зерна пшениці. Досліджено біофлавоноїди чорноплідної горобини. Проаналізовано вплив деяких факторів на збереження хлорофілів під час переробки. Описано властивості некрохмальних полісахаридів круп та їх застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Прогресивні технології та удосконалення процесів харчових виробництв : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2000 . - 298 c. - укp.

Висвітлено прогресивні технології продуктів харчування. Проаналізовано існуючі типи екстракторів, описано їх конструкцію. Досліджено вплив умов екструзійного оброблення на ензим-резистентність крохмальної складової. Вивчено особливості впливу екструдерів на ферментативний гідроліз крохмалю екструдантів. Наведено результати досліджень щодо вибору раціональних режимів обробки водно-борошняної суспензії дріжджів у вихровому шарі феромагнітних частинок обертального електромагнітного поля. Описано інтенсифіковано процесу дозрівання дріжджового напівфабрикату. Викладено деякі відомості про спектри електромагнітного поглинання та випромінювання газів, що базуються на закономірностях квантової теорії та обгрунтовують можливості розробки енергоощадних процесів теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням. Експериментально досліджено кінетичні закономірності процесу здрібнення зернової сировини у багатоцільовому апараті. Запропоновано математичну модель, яка виражає залежність швидкості процесу здрібнення від частоти обертів робочого органу апарата та середнього розміру зерен сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В343877 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пути повышения эффективности хранения и переработки сельскохозяйственной продукции : Сб. науч. ст. / ред.: С. А. Андронати; Науч.-техн. о-во агропром. комплекса. - О., 1999. - 160 c. - (С.-х. науки; Вып. 1). - рус.

Розглядаються технологічні комплекси для переробки сільськогосподарської продукції в колективних та індивідуальних господарствах, актуальні питання санітарно-мікробіологічної експертизи і контролю безпеки харчових продуктів та їх виробництв, основні технологічні аспекти виробництва екологічно чистих овочевих культур, досліджується вплив магнітного поля на процес освітлення фруктових соків. Висвітлюється концепція реструктуризації підприємств по виробництву виноградних вин та коньяку, сучасні засоби для боротьби з гризунами, повідомляється про новий радіопротекторний кисломолочний продукт "Спірулакт" для реабілітаційного харчування дітей Чорнобиля тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43 + П1 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА588965 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Екотрофологія. Сучасні проблеми = Ecotrophology. Modern problems : Матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., Біла Церква, 30 трав. - 1 черв. 2005 р. / ред.: Т. М. Димань; Білоцерк. держ. аграр. ун-т. - Біла Церква : БДАУ, 2005. - 282 c. - укp.

Розглянуто сучасні екологічні проблеми харчового виробництва. Проведено дослідження психотрофної мікрофлори молока та її впливу на якість молочних продуктів. Розглянуто особливості виробництва твердих сичужних сирів із застосуванням комплексу мікроелементів. Встановлено значення наповнювачів з пектиновими речовинами у технології виробництва кисломолочних напоїв. Показано роль біологічного захисту рослин в одержанні екологічно чистих харчових продуктів. Розкрито значення ветеринарно-санітарного контролю для забезпечення якості та безпеки яловичини. Наведено оцінку вмісту важких металів у м'ясі та субпродуктах сільськогосподарських тварин і птиці, вирощених за промисловою технологією. Розглянуто деякі аспекти екологічної чистоти виробництва м'ясних продуктів та мінімізації в них шкідливих для здоров'я людини речовин. Проаналізовано структуру харчування студентської молоді й обгрунтовано перспективи використання неспецифічних засобів природного походження для зм'якшення впливу на організм людини різних негативних факторів. Наведено новітні методи досліджень харчової продукції та способи забезпечення продовольчої безпеки. Висвітлено концептуальні підходи щодо розробки національно-освітньої програми з аграрних питань.

Рассмотрены современные экологические проблемы пищевого производства. Проведено исследование психотрофной микрофлоры молока и ее влияния на качество молочных продуктов. Рассмотрены особенности производства твердых сычужных сыров с использованием комплекса микроэлементов. Установлено значение наполнителей с пектиновыми веществами в технологии производства кисломолочных напитков. Показана роль биологической защиты растений в получени экологически чистых пищевых продуктов. Установлено значение ветеринарно-санитарного контроля для обеспечения качества и безопасности говядины. Приведена оценка количества тяжелых металлов в мясе и субпродуктах сельскохозяйственных животных и птицы, вырощенных по промышленной технологии. Рассмотрены некоторые аспекты экологической чистоты производства мясных продуктов и минимизации в них вредных для здоровья человека веществ. Проанализирована структура питания студенческой молодежи и обоснованы перспективы использования неспецифических средств естественного происхождения для смягчения влияния на организм человека различных негативных факторов. Представлены новейшие методики исследования пищевой продукции и способы обеспечения продовольственной безопасности. Освещены концептуальные подходы к формированию национально-образовательной программы по аграрным вопросам.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(0) + Р123 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663509 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр.: у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 651 c. - укp.

Розглянуто питання, що стосуються прогресивних технологій та підвищення якісних показників продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Наведено фізико-хімічні та математичні методи дослідження даних продуктів, зокрема, створення реструктурованих овоче-фруктових наповнювачів, гідравлічного розрахунку системи теплозабезпечення малих підприємств харчування. Проаналізовано вплив конструктивних елементів фризера на приготування м'якого морозива різних видів. Запропоновано сучасні концепції розробки меню для підприємств харчування з використанням комп'ютерних технологій.

Рассмотрены вопросы прогрессивных технологий и повышения качественных показателей продуктов питания, усовершенствования процессов и аппаратов пищевых производств. Приведены физико-химические и математические методы исследования данных продуктов, в частности, создания реструктурированных овоще-фруктовых наполнителей, гидравлического расчета системы теплообеспечения малых предприятий питания. Проанализировано влияние конструктивных элементов фризера на приготовление мягкого мороженного различных видов. Предложены современные концепции разработки меню для предприятий питания с применением компьютерных технологий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43 + Л99 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2002. - 522 c. - укp.

Висвітлено прогресивні технології виготовлення продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчового виробництва. Розглянуто фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів, результати товарознавчих досліджень та питання підвищення їх якості. Значну увагу приділено питанням впровадження новітніх інформаційних технологій у навчальний процес та на підприємствах галузі.

Освещены прогрессивные технологии изготовления продуктов питания, усовершенствования процессов и аппаратов пищевого производства. Рассмотрены физико-химические и математические методы исследования пищевых продуктов, результаты товароведческих исследований и вопросы повышения их качества. Значительное внимание уделено вопросам внедрения новейших информационных технологий в учебный процесс и на предприятиях отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я43 + Л99 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346902 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст. : 73-я наук. конф. молодих учен., асп. і студ., 23 - 24 квіт. 2007 р., м. Київ. Ч. 1 / ред.: В. О. Колосюк; Нац. ун-т харч. технологій, "Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті", наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів (73+ 2007+ Київ). - К., 2007. - 147 c. - укp.

Розглянуто проблеми вдосконалення існуючих і створення нових технологій харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, новітнього технологічного обладнання, використання сировини нетрадиційних видів. Досліджено вплив електроактивованих водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагента та процес дифузії сахарози. Визначено вплив термічної та електроомічної обробки на руйнування рослинної тканини. Розглянуто гідродинаміку сучасних безперервнодіючих реакторів цукрового виробництва. Проаналізовано актуальні проблеми PH-метричної оптимізації технологічних процесів очищення дифузійного соку. Висвітлено досвід впровадження кристалізаційних установок вертикальних кристалізаторів. Визначено фізико-хімічні властивості модифікованого різними способами картопляного крохмалю. Розроблено технологію одержання глюкозо-фруктозного сиропу з цукрового сорго. Показано можливості використання біотехнологічних методів для одержання пектинопродуктів. Наведено результати наукових досліджень з українознавста, філософії, іноземних мов, безпеки життєдіяльності, економічної теорії та політології, фізико-математичного та хімічного вивчення технологічних процесів харчового виробництва. Обгрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності виробництва переробних галузей промисловості.

Рассмотрены проблемы усовершенствования существующих и создания новых технологий пищевых продуктов на основе современных физико-химических методов, новейшего технологического оборудования, использования сырья нетрадиционных видов. Исследовано влияине элетроактивированных водных растворов на физико-химические свойства экстрагента и процесс диффузии сахарозы. Показано влияние термической и электроомичной обработки на разрушение растительной ткани. Рассмотрена гидродинамика современных беспрерывнодействующих реакторов сахарного производства. Проанализированы актуальные проблемы PH-метрической оптимизации технологических процессов очищения диффузийного сока. Освещен опыт внедрения кристализационных установок вертикальных кристаллизаторов. Исследованы физико-химические свойства модифицированного различными способами картофельного крохмала. Разработана технология получения глюкозо-фруктозного сиропа из сахарного сорго. Показаны возможности использования биотехнологических методов для получения пектинопродуктов. Приведены результаты научных исследований по украиноведению, философии, иностранному языку, безопасности жизнедеятельности, экономической теории и политологии, физико-математическому и химическому изучению технологических процессов пищевого производства. Обоснованы предложения по повышению эффективности производства перерабатывающих отраслей промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч21 я431 + Л80 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10688 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст. : 73-я наук. конф. молодих учен., асп. і студ., 23 - 24 квіт. 2007 р., м. Київ. Ч. 2 / ред.: В. О. Колосюк; Нац. ун-т харч. технологій, "Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті", наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів (73+ 2007+ Київ). - К., 2007. - 151 c. - укp.

Розроблено нові технології виробництва продуктів бродіння, екстрактів і напоїв. Розглянуто перспективи застосування сонячної енергії у виноробній та пивоварній промисловості. Висвітлено перспективи впровадження ресурсоощадних технологій для м'ясної, молочної та олієжирової промисловості. Обгрунтовано пропозиції щодо інтенсифікації технологій переробки та створення нових продуктів у хлібопекарській, кондитерській, макаронній та харчоконцентратній галузях промисловості. Виявлено нетрадиційні джерела рослинного білку, досліджено гідротермічні властивості різних зернових культур. Висвітлено питання створення енергетичного обладнання та розробки систем тепло- та енергопостачання промислових підприємств. Розглянуто сучасні досягнення прикладної та теоретичної механіки, наведено пропозиції щодо оптимізації пакувальної техніки.

Разработаны новые технологии производства продуктов брожения, экстрактов и напитков. Рассмотрены перспективы применения солнечной энергии в винодельческой и пивоварной промышленности. Освещены перспективы внедрения ресурсосберегающих технологий для мясной, молочной и масложировой промышленности. Обоснованы предложения по интенсификации технологий переработки и создания новых продуктов в хлебопекарной, кондитерской, макаронной, пищеконцентратной отраслях промышленности. Выявлены нетрадиционные источники растительного белка, исследованы гидротермические свойства различных зерновых культур. Освещены вопросы создания энергетического оборудования и разработки систем тепло- и энергоснабжения промышленных предприятий. Рассмотрены современные достижения прикладной и теоретической механики, приведены предложения по оптимизации упаковочной техники.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10688 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : Прогр. і матеріали 71-ої наук. конф. молодих вчен., асп. і студ., 18 - 19 квіт. 2005 р. Ч. 2 / ред.: В. О. Колосюк; Нац. ун-т харч. технологій, "Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті", наукова конференція молодих вчених, аспірантів і студентів (71+ 2005+ Київ). - К., 2005. - 132 c. - укp.

Викладено питання розроблення прогресивної технології та високоефективного устаткування для цукрової та харчової промисловості, біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв, інтенсифікації технологій переробки зерна та створення нових продуктів у хлібопекарській, кондитерській, макаронній, харчоконцентратній і зернопереробній галузях промисловості, біотехнології мікробного синтезу, біохімії та екології харчових виробництв, прикладної та теоретичної механіки, автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій. Охарактеризовано обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв.

Изложены вопросы разработки прогрессивной технологии и высокоэффективного оборудования для сахарной и пищевой промышленности, биотехнологии продуктов брожения, экстрактов и напитков, интенсификации технологий переработки зерна и создания новых продуктов в хлебопекарной, кондитерской, макаронной, зерноперерабатывающей отраслях промышленности, биотехнологии микробного синтеза, биохимии и экологии пищевых производств, прикладной и теоретической механики, автоматизации и компьютерно-интегрированных технологий. Охарактеризовано оборудование пищевых, микробиологических и фармацевтических производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431

Шифр НБУВ: С10560 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Застосування продуктів, напоїв та БАД у профілактично-оздоровчому харчуванні населення України в сучасних еколого-економічних умовах : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 2 - 6 черв. 2009 р., м. Партеніт, Крим / ред.: Л. П. Дерев'янко; Т-во "Знання" України, Центр "Технології охорони довкілля та медицини, Держ. установа "Наук. центр радіац. медицини АМН України", "Застосування продуктів, напоїв та БАД у профілактично-оздоровчому харчуванні населення України в сучасних еколого-економічних умовах", міжнародна науково-практична конференція (2009+ м. Партеніт). - К., 2009. - 159 c. - укp.

Розглянуто технологічні особливості продуктів харчування нового покоління, обгрунтовано основні положення та принципи їх збагачення мікронутрієнтами. Висвітлено питання дослідження та впровадження харчових продуктів спеціального призначення, що мають радіозахисні, адаптогенні й імуномодулювальні властивості, запропоновано засоби профілактики дефіциту йоду та інших мікро- та макроелементів. Наведено рекомендації щодо використання природних мінеральних вод з лікувально-профілактичною метою. Проаналізовано проблеми визначення якості та безпеки генетично-модифікованих продуктів харчування. Висвітлено досвід використання функціональних продуктів, напоїв і БАД у профілактиці аліментарних та екозалежних захворювань. Розкрито роль санаторно-курортних закладів в оздоровленні нації. Досліджено проблему поводження з відходами харчової промисловості, висвітлено тексиколого-гігієнічні аспекти використання тари й упаковки для харчових продуктів. Наведено законодавчі акти щодо забезпечення безпечності та якості харчових продуктів.

Рассмотрены технологические особенности продуктов питания нового поколения, разработаны основные положения и принципы их обагащения микронутриентами. Освещены вопросы исследования и внедрения пищевых продуктов специального назначения, которые отличаются радиозащитными, адаптогенными и иммуномодулирующими свойствами, предложены средства профилактики дефицита йода и других микро- и макроэлементов. Приведены рекомендации по использованию природных минеральных вод с лечебно-профилактической целью. Проанализированы проблемы определения качества и безопасности генетически-модифицированых продуктов питания. Освещен опыт использования функциональных продуктов, напитков и БАД в профилактике алиментарных и экозависимых заболеваний. Раскрыта роль санаторно-курортных заведений в оздоровлении нации. Исследована проблема обращения с отходами пищевой промышленности, освещены токсиколого-гигиенические аспекты использования тары и упаковки для пищевых продуктов. Приведены законодательные акты по обеспечению безопасности и качества пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я431(0) + Л80 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА714468 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Сучасні тенденції та проблеми інновації виробництва товарів і надання послуг : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 7 трав. 2008 р., Львів / Львів. ін-т економіки і туризму. - Л. : РВВ НЛТУ України, 2008. - 260 c. - укp.

Проаналізовано інноваційні процеси в організації й управлінні підприємством. Розглянуто перспективи використання бенчмаркінгу у стратегічному управлінні, нові форми заохочення покупців, особливості та проблеми обліку податку на додаткову вартість товарообмінних (бартерних) операцій. Охарактеризовано сучасний стан конкурентоспроможності підприємств й обгрунтовано шляхи підвищення їх ефективності. Визначено стратегічні напрямки розвитку ринку товарів і послуг України. Виявлено іноваційні тенденції надання послуг, формування асортименту, управління якістю й експертизи товарів. Наведено рекомендації щодо використання вторинних молочних продуктів у виробництві пісочних напівфабрикатів. Запропоновано напрями покращання властивостей матеріалів для одягу та взуття. Встановлено особливості стандартизації та сертифікації ювелірних виробів вітчизняного та зарубіжного виробництва. Розкрито інноваційні тенденції регулювання екологічних проблем товарознавства, описано синергетичні ефекти у деяких технологічних процесах. Проаналізовано проблеми утилізації пакувальних матеріалів.

Проанализированы инновационные процессы в организации и управлении предприятием. Рассмотрены перспективы использования бенчмаркинга в стратегическом управлении, новые формы поощрения покупателей, особенности и проблемы учета налога на добавленную стоимость по товарообменным (бартерным) операциям. Охарактеризовано современное состояние конкурентоспособности предприятий и обоснованы пути повышения их эффективности. Определены стратегические направления развития рынка товаров и услуг Украины. Выявлены инновационные тенденции оказания услуг, формирования ассортимента, управления качеством и экспертизы товаров. Даны рекомендации по использованию вторичных молочных продуктов в производстве песочных полуфабрикатов. Обоснованы направления улучшения потребительских свойств материалов для одежды и обуви. Установлены особенности стандартизации и сертификации ювелирных изделий отечественного и зарубежного производства. Раскрыты инновационные тенденции регулирования экологических проблем товароведения, описаны синергетические эффекты в отдельных технологических процессах, проанализированы проблемы утилизации упаковочных материалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-55 я431 + Л80 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА711544 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. всеукр. наук. конф. студ., 15 квіт. 2009 р., Харків: у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 365 c. - укp.

Проаналізовано сучасні тенденції розвитку технології продуктів харчування. Висвітлено перспективи використання швидкозаморожених овочів у виробництві кулінарної продукції. Наведено методику діагностики технології виробництва дієтичних домішок з використанням ліпідів риб. Обгрунтовано можливості використання карагінанів у технології молочних десертів з гелеподібною структурою. Проведено дослідження процесу драглеутворення білково-полісахаридних систем. Розглянуто інновації у технології виробництв хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, а також консервованих оздоровчих продуктів. Наведено пропозції щодо удосконалення технології батонів з присипкою. Розглянуто актуальні проблеми та преспективні напрямки в технології виробництва м'ясопродуктів. Запропоновано нові технології продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Висвітлено товарознавчі аспекти дослідження ринку товарів, їх якості й експертизи. Наведено рекомендації щодо удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Розглянуто нові технології холодильної та теплової обробки харчових продуктів. Визначено ефективність сучасних хімічних і фізичних методів дослідження харчових систем, розглянуто математичні проблеми галузі, розкрито можливості впровадження нових інформаційних технологій на харчових підприємствах.

Проанализированы современные тенденции развития технологии пищевых продуктов. Освещены перспективы использования быстрозамороженных овощей в производстве кулинарной продукции. Дана методика диагностики технологии производства диетических добавок с использованием липидов рыб. Обоснованы возможности использования карагинанов в технологии молочных десертов с гелеподобной структурой. Проведено исследование процесса желеобразования белково-полисахаридных систем. Рассмотрены инновации в технологии производства хлеба, кондитерских, макаронных изделий и пищевых концентратов, а также консервированных оздоровительных продуктов. Даны рекомендации по усовершенствованию технологии батонов с присыпкой. Рассмотрены актуальные проблемы и перспективные направления в технологии производства мясопродуктов. Приведены новые технологии пищевых продуктов повышеной пищевой и биологической ценности. Освещены товароведческие аспекты исследования рынка товаров, их качества и экспертизы. Разработаны рекомендации по усовершенствованию процессов и аппаратов пищевых производств. Рассмотрены новые технологии холодной и тепловой обработки пищевых продуктов. Определена эффективность современных химических и физических методов исследования пищевых систем, рассмотрены математические проблемы отрасли, раскрыты возможности использования новых информационных технологий на пищевых предприятиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(4УКР) + Л99 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В351774/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчен. і студ., 20 квіт. 2010 р., Харків: у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 409 c. - укp.

Досліджено сучасні тенденції розвитку технології продуктів харчування. Розкрито нове в технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів. Висвітлено актуальні проблеми та перспективні напрями в технології м'яса та м'ясопродуктів. Визначено технологію продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Розглянуто сервісні технології в готельному бізнесі й актуальні аспекти якості товарів, митні експертизи. Вдосконалено процеси й апарати харчових виробництв.

Исследованы современные тенденции развития технологии продуктов питания. Раскрыто новое в технологии хлеба, кондитерских, макаронных изделий и пищеконцентратов. Освещены актуальные проблемы и перспективные направления в технологии мяса и мясопродуктов. Описана технология продуктов питания повышенной пищевой и биологической ценности. Рассмотрено сервисные технологии в гостиничном бизнесе и актуальные аспекты качества товаров, таможенные экспертизы. Усовершенствованы процессы и аппараты пищевых производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357 я431 + Л80 я431 + Л99 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: В352371/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Біологічні, технологічні і екологічні аспекти виробництва та переробки продукції тваринництва : матеріали міжнар. студент. наук. конф., 14 - 16 берез. 2012 р., Кам'янець-Подільський / ред.: М. Г. Повозніков, А. Т. Цвігун, Т. М. Приліпко; Поділ. держ. аграр.-техн. ун-т. - Кам'янець-Поділ. : Зволейко Д.Г., 2012. - 342 c. - укp.

Увагу приділено питанням годівлі тварин і технології одержання кормів. Визначено ефективність використання пробіотика біо-мос в страусівництві. Вивчено екстер'єрні показники у телят у разі годівлі їх замінником молока. Показано вплив згодовування високобілкових кормів на хімічний склад і калорійність м'яса свиней. Увагу приділено організації годівлі великої рогатої худоби (ВРХ)у невеликих фермерських господарствах, розведенню та селекції сільськогосподарських тварин. Проаналізовано морфофункціональні показники корів-первісток різних порід. Проведено генетичне оцінювання стада ВРХ української червоно-рябої молочної породи. З'ясовано особливості селекції коней французької рисистої породи, росту сріблястого карася Каховського водосховища, розведення та вирощування страусів. Проведено порівняння фенотипічних ознак котів породи сфінкс. Охарактеризовано популяційні показники стада свиней заводського типу великої білої породи. Досліджено генетичні аномалії овець. Розглянуто технології виробництва, переробки та стандартизації продукції тваринництва. Розкрито проблеми переробки відходів утримання птиці. Описано пошуки оптимального варіанта розміщення надремонтного молодняку. Визначено морфологічні особливості карася Каховського водосховища. Обгрунтовано використання електроекономних джерел освітлення в процесі утримання перепелів. Розкрито екологічні аспекти виробництва сільськогосподарської продукції. Увагу приділено питанням ветеринарно-санітарного забезпечення галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5/6 я431(0) + П8 я431(0) + Л80 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА751030 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. і студ., 25 квіт. 2012 р. : у 4 ч. Ч. 1. Секції 1-6 / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харк. облдержадмін., Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 152 c. - укp.

Розглянуто інноваційні технології продукції закладів ресторанного господарства та харчової ндустрії. Висвітлено сучасні тенденції в технології декорування страв, перспективи розробки технології декоративних покриттів на основі пектину. Наголошено на актуальності виробництва функціональних харчових продуктів у ресторанному господарстві. Проаналізовано нові тенденції в технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, перспективні напрямки в технології м'яса та м'ясопродуктів. Значну увагу приділено технології продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Акцентовано на інноваційних технологіях харчових виробництв, нанотехнологіях і біотехнологіях оздоровчих продуктів. Наведено наукове обгрунтування технології одержання йодобілкового напівфабрикату, проаналізовано вплив аероіонної обробки на показники якості рибних жирів, а також вплив ферментів і кислот на структурно-механічні властивості пресервів із прісноводної риби. Запропоновано нові технлогії солодких страв підвищеної біологічної цінності на основі фруктово-ягідних кріодиспергованих напівфабрикатів. Розкрито товарознавчі аспекти дослідження ринку товарів, їх якості та експертизи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11204/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. і студ., 25 квіт. 2012 р. : у 4 ч. Ч. 2. Секції 7-16 / ред.: , ЯнчеваЛ. М., МихайловВ. М., ГоловкоМ. П.; Харк. облдержадмін., Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 134 c. - укp.

Розглянуто актуальні аспекти якості товарів, питання проведення митних експертиз, правового регулювання прав споживачів на якісні товари. Наголошено на необхідності посилення вимог до безпеки імпортованого металевого посуду, розкрито особливості проведення митних процедур та експертизи натуральної кави, вершкового масла, оливок і маслин, тютюнових, ювелірних та інших виробів, окреслено основні напрямки спрощення процедур митного оформлення. Підкреслено актуальність упровадження системи управління якістю на вітчизняних підприємствах. Наведено теоретичне обгрунтування впровадження системи аналізу ризиків та контролю критичних точок HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) для забезпечення якості та безпечності української продукції. Значну увагу приділено питанням удосконаленя процесів та обладнання харчових виробництв, холодильної та теплової обробки харчових продуктів. Окреслено напрямки використання нанотехнологій у харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(4УКР) + З970.4 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11204/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Актуальні проблеми харчової промисловості та ресторанного господарства. Сучасні питання підготовки кадрів : матеріали І Всеукр. наук.-практ. конф., 12 - 13 квіт. 2012 р., Луганськ / ред.: Д. П. Крамаренко; МОНМС України, ДЗ "Луган. нац. ун-т ім. Т. Шевченка", Ін-т торгівлі, обслуговуюч. технологій і туризму, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Укр. інж.-пед. акад. - Луганськ, 2012. - 221 c. - укp.

Висвітлено актуальні питання розвитку харчової та переробної промисловості, а також ресторанного господарства в Україні. Проаналізовано напрями використання структуроутворювачів у виробництві плавлених сирів. Розкрито сучасні тенденції виробництва майонезів і емульсійних соусів. Досліджено вплив структурно-механічних характеристик плодів на процес видалення насіння на прикладі перцю солодкого. Охарактеризовано сучасні технології молочних геропродуктів. Визначено вплив фазеоламіну на засвоюваність квасолі. Розглянуто молекулярну кулінарію як новітню технологію виробництва страв. Розкрито сучасні напрями фортифікації емульсійних продуктів природними домішками й антиоксидантами. Проаналізовано вплив біологічно-активних добавок на якісні характеристики рублених рибних напівфабрикатів. Розглянуто питання збагачення хлібобулочних виробів мікронутрієнтами. Охарактеризовано основні напрямки фасування та пакування харчових продуктів. Увагу приділено проблемам формування професійної культури фахівця у сфері гостинності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС53511 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Наукові здобутки молоді у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : зб. пр. за підсумками II Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчен., асп. і студ., 2012 р., Київ. Ч. 1 / ред.: С. Д. Мельничук; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України, Укр. навч.-наук. ін-т якості біоресурсів та безпеки життя НУБіП України. - К., 2012. - 590 c. - укp. - рус.

Наведено результати досліджень з актуальних питань розробки раціональних технологій виробництва та переробки сільськогосподарської сировини у харчові та кормові продуки. Висвітлено проблеми удосконалення процесів, машин і апаратів харчових і переробних підприємств. Увагу приділено питанням мікробіології сировини і харчових продуктів тваринного походження, біології та патології продуктивних тварин, стандартизації та сертифікації продукції АПК. Розглянуто показники якості ріпакової олії та питання розроблення нормативного документу на виготовлення біодизеля. Розкрито особливості застосування вимог міжнародних стандартів до управління ризиками під час вирощування прісноводних риб. Досліджено фізико-хімічні характеристики порошків для вогнегасників. Розкрито питання удосконалення технології варених ковбас з використанням біотехнологічних прийомів. Висвітлено можливості управління якістю сільськогосподарської продукції шляхом застосування водних розчинів наноматеріалів. Розглянуто норовіруси як небезпечні контамінанти харчових продуктів. Увагу приділено фізико-хімічним властивостям водопровідної води, гігієнічним вимогам до утримання птиці, сучасним методам утилізації біологічних відходів тваринництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5/6 я431(0) + Л80 я431(0) + Р123 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: В354251/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Біологічні, технологічні і екологічні аспекти виробництва та переробки продукції тваринництва = Biological, technological and ekological aspects of production and processing of livestock products : матеріали III Міжнар. студ. наук. конф., 22 - 24 трав. 2013 р., Кам'янець-Поділ. / ред.: М. Г. Повозніков, А. Т. Цвігун; Поділ. держ. аграр.-техн. ун-т. - Кам'янець-Подільський : Зволейко Д.Г., 2013. - 247 c. - укp. - рус.

Розглянуто питання, що стосуються годівлі тварин і технології кормів, розведення та селекції сільськогосподарських тварин, технології виробництва, переробки та стандартизації продукції тваринництва, ветеринарного забезпечення цієї галузі. Досліджено вплив повноцінності годівлі курей-несучок на їх яєчну продуктивність, типу годівлі на продуктивність свиней та якість свинини. З'ясовано роль ненасичених жирних кислот у життєдіяльності організму свиней. Обгрунтовано доцільність використання препаратів вітатон і бацел в раціонах вівцематок. Визначено ефективність згодовування бовілакту відлученим поросятам. Увагу приділено оптимізації жирового живлення перепелів м'ясного напряму продуктивності. Надано інформацію про використання найбільш продуктивних кросів курей на птахофабриках України, порівняльну характеристику розмірів сперміїв плідників різних видів сільськогосподарських тварин. Проаналізовано ефективність використання свиней різних генотипів. Визначено біологічні особливості стерляді, її вимоги до основних параметрів середовища. Досліджено селекційно-генетичні чинники підвищення продуктивності корів. Простежено динаміку вилову промислових хижих риб у Кременчуцькому водосховищі. Описано корисні властивості козячого молока. Розкрито перспективи птахівництва, з'ясовано вплив обробки високим тиском на мікроструктуру м'яса птиці. Розглянуто екологічні аспекти виробництва сільськогосподарської продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5 я431(0) + П8 я431(0) + Л80 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА767291 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського