Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>U=Л919$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Федосова К. С. 
Розробка технології консервування водяного горіха : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / К. С. Федосова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2005. - 19 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л919

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339357 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Тітомир Л. А. 
Технологія біологічно активних добавок на основі морських водоростей : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Л. А. Тітомир; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О, 1999. - 17 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л919 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА306502 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Мушак П. А. 
Биомасса синезеленых водорослей (iCyanophyta/i) - сырье для получения биологически активных веществ / П. А. Мушак // Альгология. - 1999. - 9, № 2. - С. 98-99. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П182.1,025 + Л919,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14395 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Рудик В. Ф. 
Способ получения фикоцианина из iSpirulina platensis/i (Nordst.) Geitl. / В. Ф. Рудик, В. Бульмага // Альгология. - 1999. - 9, № 4. - С. 78-82. - Библиогр.: с. 82 - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*871,025 + Е521.203 + Л919

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14395 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Петренко О. Д. 
Йод і селен у продуктах моря: оцінка результатів дослідження / О. Д. Петренко, Т. І. Мельниченко // Довкілля та здоров'я. - 2014. - № 1. - С. 22-26. - укp.

За результатами досліджень встановлено значні коливання вмісту йоду та селену в зразках риби і морепродуктів, відібраних в різних пунктах роздрібної торгівлі Києва та Київської області. Встановлені також значні розходження одержаних даних з розрахунковими показниками. Найбільш на вміст йоду і селену впливають дотримання умов зберігання замороженої продукції в торговій мережі, вид кулінарної обробки і внесення збагачувальних добавок (наприклад, йодованої солі). Найнадійнішим джерелом йоду і селену із продуктів моря є морські водорості, які навіть після кулінарної обробки відзначаються достатньо високим рівнем мікроелементів.

По результатам исследований установлены значительные колебания содержания йода и селена в образцах рыбы и морепродуктов, отобранных в разных пунктах розничной торговли Киева и Киевской области. Установлены также значительные расхождения полученных данных с расчетными показателями. Больше всего на содержание йода и селена влияют соблюдение условий хранения замороженной продукции в торговой сети, вид кулинарной обработки и внесение обогащающих добавок (например, йодированной соли). Самым надежным источником йода и селена из продуктов моря являются морские водоросли, которые даже после кулинарной обработки отличаются достаточно высоким уровнем микроэлементов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02 + Л919 + Л94-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Gubskyi S. 
Iodine content determination in dried talli of laminaria by galvanostatic coulometry = Визначення вмісту йоду в сушених слоєвищах ламінарії методом гальваностатичної кулонометрії / S. Gubskyi, S. Nikitin, V. Evlash, O. Nemirich // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 2. - С. 320-327. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л919 + Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Фощан А. Л. 
Технология желейных изделий на основе полисахаридов красных морских водорослей с использованием натрий-карбоксиметилцеллюлозы : Дис...канд. техн. наук: 05.18.16 / А. Л. Фощан; Харьковская академия технологии и организации питания. - Х., 1995. - 148 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л919 + Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС48684 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Фощан А. Л. 
Технология желейных изделий на основе полисахаридов красных морских водорослей с использованием натрий-карбоксиметилцеллюлозы : Дис...канд. техн. наук: 05.18.16 / А. Л. Фощан; Харьковская академия технологии и организации питания. - Х., 1995. - 148 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л919 + Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС48684 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Боднар О. І. 
Адаптація і регуляція зовнішніми чинниками метаболізму та продукування біологічно активних речовин у Chlorella vulgaris Beij. в аквакультурі : автореф. дис. ... д-ра біол. наук : 03.00.04 / О. І. Боднар; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. - Чернівці, 2019. - 43 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.282.2*827.2-641.9 + П182.1 + Р281.770 + Л987 + Л919

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА441747 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського