Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (6)Книжкові видання та компакт-диски (137)Журнали та продовжувані видання (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.02$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 134
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Сімахіна Г. О. 
Екологічні та медико-біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводовмісних продуктів / Г. О. Сімахіна, Л. Ф. Лаврушенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 123-126. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Оцінено харчову і біологічну цінність, а також екологічну безпеку отриманих низькотемпературним способом за допомогою рідкого азоту сублімованих продуктів із традиційної і нетрадиційної сировини різних видів. Результати свідчать, що всі продукти містять широкий спектр важливих біокомпонентів, відповідають санітарним нормам якості харчових продуктів, тому можуть бути використані як для масового споживання, так і для профілактичних цілей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кузьминская Е.  
Метод расчета усваиваемости белков пищевых продуктов / Е. Кузьминская, А. Шамонина, Р. Лихотоп, Я. Козицкая // Укр. журн. мед. техніки і технології. - 1998. - № 3. - С. 33-35. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Розроблено новий метод розрахунків засвоюваності білків продуктів харчування, що дозволяє більш досконало характеризувати їх цінність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.021

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14686 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бабич А. О. 
Соя для здоров'я і життя на планеті Земля = Soya for Health and Life on Earth / А. О. Бабич. - К. : Аграр. наука, 1998. - 271 c. - Бібліогр.: с. 241-266. - укp.

На основі майже 40-річних досліджень автора показано історію стратегічної культури сої, її важливе місце в світовому землеробстві, вимоги до умов вирощування, сучасні технології виробництва і переробки, нові напрями використання в харчуванні людини, унікальні цілющі властивості, новітні підходи використання для профілактики і лікування важких і хронічних хвороб. Подано рекомендації з використання сої в годівлі тварин і птиці. Описано формування світового ринку сої і продуктів її переробки, прогнозується його майбутнє.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6,021 + П451.89 соя + Л911.43 + Р123.021 + Р351.11

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: ВА587307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пересічний М. І. 
Підсолоджувальні речовини у харчуванні людини : Моногр. / М. І. Пересічний, М. Ф. Кравченко, П. О. Карпенко, В. В. Карпачов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 445 c. - Бібліогр.: 71 назв. - укp.

Висвітлено методологічні аспекти та проаналізовано технологію продуктів з використанням підсолоджувальних речовин для оздоровчого та лікувально-профілактичного харчування хворих на ожиріння та цукровий діабет. Наведено характеристику замінників сахарози і ненутрієнтних компонентів їжі. Розглянуто принципи раціонально-профілактичного харчування хворих на аліментарно-конституціональне ожиріння та цукровий діабет.

Освещены методологические аспекты и проанализирована технология продуктов с использованием подслащающих веществ для оздоровительного и лечебно-профилактического питания больных на ожирение и сахарный диабет. Приведена характеристика заменителей сахарозы и ненутриентных компонентов еды. Рассмотрены принципы рационально-профилактического питания больных на алиментарно-конституциональное ожирение и сахарный диабет.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02 + Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660204 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Чернієнко О. А. 
Порівняльна характеристика апіфітопродуктів з полівітамінними комплексами / О. А. Чернієнко, І. М. Григус // Педагогіка, психологія та мед.-біол. пробл. фіз. виховання і спорту. - 2005. - № 5. - С. 28-33. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено порівняльний аналіз складу апіфітопрепаратів українського та російського виробництва і полівітамінних комплексів вітчизняного виробника.

Проведен сравнительный анализ апифитопрепаратов украинского и российского производства и поливитаминных комплексов отечественного производителя.

The comparative analysis apiphytoproducts the Ukrainian and Russian manufacture and polyvitaminic complexes of the domestic manufacturer is lead.


Ключ. слова: апіфітопродукти, полівітамінний комплекс, фізична робота
Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.027

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69411 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Укрепление здоровья человека с помощью продукции корпорации Витамакс - XXI век : Укр. науч.-практ. мед. конф., 24 апр. 2004 г. / сост.: А. А. Михайлов. - К., 2004. - 200 c. - рус.

Рассмотрены особенности нутрициологической коррекции пищевого статуса детей раннего возраста с нарушенной имунной реактивностью, а также применения системных продуктов здоровья (СПЗ) корпорации Витамакc - ХХІ век у ребенка с болезнью Дауна. Проанализировано состояние эндотелиальной функции у больных гипертонической болезнью, обоснованы возможности ее коррекции с помощью СПЗ. Освещен опыт применения биологически активных добавок данной корпорации к пище в практике семейного врача.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02я431(4УКР)

Шифр НБУВ: ВА656668 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Бердышев Г. Д. 
Литовиты, генофонд и наше здоровье / Г. Д. Бердышев, В. Н. Плитин; Акад. наук высш. шк. Украины. - К. : Фитосоциоцентр, 2002. - 68 c. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Изложены данные о минеральных веществах и витаминах в организме человека и продуктах питания. Раскрыта роль литовитов в поддержании здоровья человека, в лечении различных заболеваний, в борьбе с ожирением и комплексном лечении гинекологических заболеваний.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02 я9 + Р120.4 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА637488 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Матеріали науково-практичної конференції "Харчові добавки, інгредієнти, БАДи: їх властивості та використання у виробництві продуктів і напоїв", 30.06 - 4.07.2003 р., м. Феодосія (Крим) / ред.: Л. П. Дерев'янко; Т-во "Знання" України, Центр "Технології охорони навколиш. середовища та медицини", Наук.-техн. т-во харч. пром-сті України, Київ. нац. ун-т харч. технологій, Наук. центр радіац. медицини АМН України, "Харчові добавки, інгредієнти, БАДи: їх властивості та використання у виробництві продуктів і напоїв", науково-практична конференція (2003; Феодосія). - К., 2003. - 287 c. - (Політики, науковці і виробники за оздоровлення нації). - укp.

Охарактеризовано законодавчу базу України щодо випуску дієтичних, оздоровчих і профілактичних харчових продуктів. Висвітлено наукові розробки вчених з питань впровадження нових технологій у виробництво конкурентоспроможної харчової продукції з використанням харчових домішок, інгредієнтів і біологічно активних домішок (БАД), вимоги Державної санітарно-гігієнічної експертизи до продукції з лікувально-профілактичними властивостями. Обговорено досвід використання БАД та продукції з неї у профілактиці аліментарних і екозалежних захворювань, питання безпеки в процесі утилізації харчових продуктів та БАД із закінченим терміном реалізації.

Охарактеризована законодательная база Украины относительно выпуска диетических, оздоровительных и профилактических пищевых продуктов. Приведены научные разработки учёных по вопросам внедрения новых технологий в производство конкурентноспособной пищевой продукции с использованием пищевых добавок, ингредиентов и биологически активных добавок (БАД), требования Государственной санитарно-гигиенической экспертизы к продукции с лечебно-профилактическими свойствами. Обсуждён опыт использования БАД и продукции с БАД в профилактике алиментарных и экозависимых заболеваний, вопросы безопасности в процессе утилизации пищевых продуктов и БАД с законченным термином реализации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3 я431 + Р123.02 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО25235 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Новости о наших продуктах // Междунар. мед. журн. - 2003. - № 2. - С. 140-141. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15971 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Карпенко П. О. 
Роль продуктів харчування, збагачених пробіотиками, в профілактиці захворювань / П. О. Карпенко, В. В. Вознюк, Н. О. Мельничук, Н. К. Коваленко, О. А. Полтавська // Журн. практ. лікаря. - 2004. - № 1. - С. 56-60. - Бібліогр.: с.60. - укp.

Розглянуто доцільність збагачення харчового раціону мікроорганізмами мікрофлори кишечнику шляхом створення пробіотиків. Особлива увага приділена аналізу ефективності продукту "Actimel".

Рассмотрена целесообразность обогащения пищевого рациона микроорганизмами микрофлоры кишечника путем создания пробиотиков. Особое внимание уделено анализу эффективности продукта "Actimel".


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14973 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Сарубин Э.  
Популярные пищевые добавки = The Health Professional's Guide to Popular Dietary Supplements : Справ. по распростран. пищевым добавкам / Э. Сарубин. - К. : Олимп. лит., 2005. - 479 c. - рус.

Изложены сведения о наиболее популярных пищевых добавках, проведен анализ их положительного и отрицательного влияния на организм человека. Представлены таблицы эффективности и безопасносити пищевых добавок. Рассмотрены потребности здорового организма в натрии, хлоре, калии и других минералах и витаминах, приведены минимальные рекомендуемые дозы их потребления в зависимости от заболевания и состояния здоровья спортсмена. Освещены вопросы регулирования производства пищевых добавок и этические проблемы, связанные с их использованием.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02 я2 + Р281.794 я2 + Ч510.811 я2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА671026 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ткачишин В. С. 
Биологически активные вещества, применяемые в медицине / В. С. Ткачишин, Н. Ю. Ткачишина. - К. : Информ.-аналит. агентство, 2008. - 244 c. - рус.

Систематизированы и обобщены сведения о наиболее распространенных биологически активных веществах, которые производятся и реализуются на рынке Украины и применяются в медицине. Дана информация о витаминах, минералах, основных биологически активных веществах растений, компонентах растительного и животного происхождения. Раскрыты преимущества и особенности применения натуропатических препаратов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.3 + Р281 + Р282.111 + Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА710869 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сукманський О. І. 
Біологічна дія ізофлавонів (огляд літератури і власних досліджень) / О. І. Сукманський // Журн. Акад. мед. наук України. - 2002. - 8, № 1. - С. 3-13. - Бібліогр.: 50 назв. - укp.

Представлено дані про біологічно активні речовини групи фітоестрогенів - ізофлавони. Найбільш багатими на ізофлавони є соєві боби й інші бобові рослини. Описано позитивний вплив ізофлавонів на стан серцево-судинної, травної, статевої системи, репродукцію, а також їх остеотропну та протипухлинну дію.


Ключ. слова: ізофлавони, серцево-судинна, травна, статева система, протипухлинна та остеотропна дія
Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.3 + Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14793 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Сухарев С. М. 
Визначення кадмію, плюмбуму, купруму та мангану в харчових продуктах методом електротермічної атомно-адсорбційної спектрометрії / С. М. Сухарев, О. Ю. Сухарева, С. Ю. Чундак // Укр. хим. журн. - 2003. - 69, № 7-8. - С. 51-54. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Розроблено методику визначення Cd, Pb, Cu та Mn в харчових продуктах за допомогою методу електротермічної атомно-абсорбційної спектрометрії. Як хімічні модифікатори вивчено натрієві солі ацилгідразонів піровиноградної кислоти та ацилгідразони саліцилового альдегіду. Найкращим модифікатором виявилась натрієва сіль бензоїлгідразону піровиноградної кислоти, але підвищення чутливості атомно-абсорбційного визначення спостережено тільки для купруму.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Черненко В.  
Влияние пищевых волокон на функции пищеварительной системы / В. Черненко // Ліки України. - 2004. - № 4. - С. 16-18. - Библиогр.: 7 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16999 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Левицкий А. П. 
Проблемы питания и стоматологическая заболеваемость. Ч. VI. Магний / А. П. Левицкий // Вісн. стоматології. - 2002. - № 2. - С. 41. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.025.8 + Р11(4Укр)026.266

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14683 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Левицкий А. П. 
Проблемы питания и стоматологическая заболеваемость. Ч. VII. Белок / А. П. Левицкий // Вісн. стоматології. - 2002. - № 3. - С. 44. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.021

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14683 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Мирошниченко Н. В. 
Результаты применения биологически активной добавки к пище "Лимфосан иммуностимулирующий" у студентов медицинского университета / Н. В. Мирошниченко // Вестн. физиотерапии и курортологии. - 2004. - 10, № 3. - С. 61-64. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Отмечено, что пища - один из важных факторов поддержания жизни, физического, интеллектуального развития организма человека. Дефектная, низкокачественная пища отрицательно отражается на здоровье человека, в многочисленных болезнях внутренних органов. Проблемы питания приобретают социальный характер. В современной медицинской науке интенсивно осуществляется поиск новых оптимальных путей решения проблемы оптимизации питания с помощью натуральных биологически активных добавок к пище (BAFA) растительного происхождения, что позволит сделать питание индивидуальным, высококачественным на основе необходимых для организма питательных веществ, поддержит гомеостаз, решит проблемы профилактики функциональных расстройств и хронических заболеваний. Применение добавки к пище "Лимфосан" у пациентов с хроническими расстройствами желудка благоприятно влияет на развитие возвращающейся боли, диспепсии и невротических синдромов. Это подтверждено настоящим исследованием. Определена положительная динамика параметров EPDF, FGS и других клинических лабораторных показателей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14976 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Башкірова Л.  
Біологічна роль деяких есенційних макро- та мікроелементів: (Огляд) / Л. Башкірова, А. Руденко // Ліки України. - 2004. - № 10. - С. 59-65. - Бібліогр.: 54 назв. - укp.

Охарактеризовано мікроелементози людини та біологічну роль деяких есенційних макро- та мікроелементів.


Ключ. слова: мікроелементози, мікро- і макроелементи, залізо, цинк, мідь, марганець, хром, кальцій, нікель, молібден, йод, калій, селен
Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.121 + Р123.025.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16999 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Козярин И. П. 
Возрастные особенности применения биологически активных добавок / И. П. Козярин, А. П. Ивахно, Т. И. Мельниченко // Соврем. педиатрия. - 2007. - № 2. - С. 75-77. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Определена роль биологически активных добавок к рационам питания детей с учетом их возрастных особенностей и физиологического состояния организма.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.37 + Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24603 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського