Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л956$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 59
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
| | | | |
1. |
Дубініна А. А. Пакування морозива в полімерну упаковку / А. А. Дубініна, Г. А. Синицина, О. Г. Мошник, Л. В. Кононенко // Упаковка. - 2008. - № 6. - С. 19-21. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.08
Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Семенюк Д. П. Дослідження процесу та вдосконалення обладнання для приготування м'якого морозива, збагаченого молочним білком : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Д. П. Семенюк; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2001. - 18 c. - укp.Розглянуто процес фризерування та вдосконалення обладнання для виробництва м'якого морозива, збагаченого молочним білком. Встановлено, що навантаження на основні вузли зазначеного обладнання залежить від реологічних властивостей вихідних сумішей. З урахуванням цього обгрунтовано напрямки вдосканалення вузлів: аератора, шнек-мішалки, вихідного пристою. На підставі результатів досліджень розроблено фризер для приготування м'якого морозива, збагаченого молочним білком, з поліпшеними показниками продуктивності, енергоекономічності та екологічної чистоти. Запропоновано алгоритм розрахунку основних параметрів режиму роботи холодильного агрегату фризера для встановлення раціональних значень цих параметрів. Доведено високу якість кінцевого продукту, виробленого на вдосконаленому обладнанні за визначеного режиму фризерування. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.7-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА315327 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Куценко В. А. Розробка та дослідження вдосконаленого апарата для заморожування багатокомпонентних харчових сумішей : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В. А. Куценко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 18 c. - укp.Дисертацію присвячено питанням розробки вдосконаленого фризера з поліпшеними показниками продуктивності, надійності та екологічної безпеки. Мета роботи досягається завдяки конструктивним заходам, спрямованим на інтенсифікацію теплопередачі в апараті та захист робочих органів від перевантажень, а також переведенню холодильного агрегата на роботу з екологічно безпечним холодоагентом R134a. Теоретично обгрунтовано ефективність зазначених заходів і визначено раціональні значення технічних параметрів удосконаленого апарата. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.7-5-02
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА306542 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Поліщук В. М. Розробка технології нових видів морозива з солодовими екстрактами : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.04 / В. М. Поліщук; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 18 c. - укp.Науково обгрунтовано та розроблено технології виробництва нових видів морозива з солодовими екстрактами - ячмінно-солодовим і полісолодовим. Вперше розглянуто солодові екстракти як можливу сировину для виробництва морозива на молочній основі. Вивчено вплив солодових екстрактів на органолептичні, фізичні, хімічні, мікробіологічні та технологічні показники і властивості сумішей для морозива і готового морозива. Результати проведених досліджень підтвердили доцільність і перспективність використання солодових екстрактів у виробництві морозива, оскільки вони сприяють покращанню деяких технологічних властивостей сумішей, формуванню ніжної, однорідної консистенції та збереженню її під час тривалого зберігання морозива. Морозиво з солодовими екстрактами має високий рівень якості. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА310757 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Дідух Г. В. Розробка технології питних молочних напоїв геродієтичного призначення з подовженим терміном зберігання : автореф. дис... канд. техн. наук / Г. В. Дідух; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.Розроблено нову технологію виготовлення питних молочних напоїв геродієтичного призначення з подовженим терміном зберігання. Визначено технологічні режими, оптимізовано склад молочно-жирової основи з використанням вторинної молочної сировини. Визначено оптимальну концентрацію лактулози у геронапоях. Виявлено антагоністичні та синергетичні ефекти зміни біологічної активності та вмісту малонового діальдегіду у молочно-жирових сумішах. Експериментально доведено позитивний вплив застосування комплексу біологічно активних речовин (поліненасичених жирних кислот, лактулози, мікроелементів та вітамінів антиоксидантного ряду - вітамінів Е та С, органічного селену, що сприяє підвищенню пробіотичних та антиоксидантних властивостей у молочно-жирових сумішах та зниженню вмісту малонового діальдегіду. Розроблено рецептури та нормативну документацію на виробництво питних молочних напоїв геродієтичного призначення. Здійснено промислову апробацію розробленої технології та розраховано економічний ефект виробництва питних молочних геронапоїв. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.27
Шифр НБУВ: РА353273 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Молоканова Л. В. Споживчі властивості нових видів морозива : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Л. В. Молоканова; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 18 c. - укp. - рус.Дисертація присвячена розробці нових видів морозива з використанням нетрадиційної рослинної сировини в якості наповнювачів. Вперше для виготовлення морозива на молочній основі використано цукрорафінадну патоку, сироп з плодів чорної шовковиці, варення з пелюстків ефіроолійної троянди, водну витяжку з м'яти перцевої. На підставі експериментальних даних про хімічний склад та харчову бездоганність зазначених наповнювачів обгрунтовано можливість і доцільність їх використання для розробки нових видів морозива. Доведено, що нові види морозива мають оригінальні органолептичні властивості, підвищену в порівнянні з традиційним морозивом біологічну цінність. Вивчено вплив наповнювачів на "технологічні" властивості нового морозива. Досліджено закономірності процесів, що мають місце при тривалому зберіганні нового морозива, визначено гарантійний термін його зберігання. Наведено дані економічної ефективності від впровадження нового морозива у виробництво. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА304457 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Шевченко О. Є. Формування якості морозива функціонального призначення шляхом збагачення йодом та білком : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / О. Є. Шевченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 18 c. - укp. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л956
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА361497 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
8. |
Бартковський І. І. Технологія морозива : навч. посіб. / І. І. Бартковський, Г. Є. Поліщук, Т. Є. Шарахматова, Л. Л. Туровська, І. С. Гудз; Нац. ун-т харч. технологій, Одес. нац. акад. харч. технологій. - К., 2010. - 246 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.Наведено вітчизняну класифікацію морозива, вимоги до якості сировини та готової продукції відповідно до сучасної нормативної бази. Обгрунтовано технологічні режими основних технологічних операцій. Висвітлено особливості виготовлення окремих видів морозива із застосуванням сучасного обладнання, основні методи визначення якості морозива та розрахунки рецептур. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956я73
Шифр НБУВ: ВА734446 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
9. |
Чуйко А. М. Товарознавчі аспекти підвищення якості морозива з використанням нетрадиційних добавок рослинного та тваринного походження : монографія / А. М. Чуйко, О. Є. Шевченко, Г. І. Дюкарева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 142 c. - укp.Розглянуто наукові та практичні передумови формування якості морозива з використанням нетрадиційних домішок рослинного та тваринного походження. Показано роль багатокомпонентних сумішей у раціональному харчуванні, наведено товарознавчу характеристику морозива. Описано хімічний склад, функціональні та структурно-механічні властивості молочно-білкового концентрату (копреципітату) з еламіном як перспективного напівфабрикату для виробництва морозива. Обгрунтовано шляхи підвищення якості молочного, вершкового морозива та пломбіру з використанням копреципітату та еламіну, розроблено раціональні технології його виробництва. Наведено результати комплексного й інтегрального оцінювання якості нових видів морозива, зокрема, під час зберігання. Рассмотрены научные и практические предпосылки формирования качества мороженного с использованием нетрадиционных добавок растительного и животного происхождения. Показана роль многокомпонентных смесей в рациональном питании, дана товароведческая характеристика мороженного. Описаны химический состав, функциональные и структурно-механические свойства молочно-белкового концентрата (копреципитата) с эламином как перспективного полуфабриката для производства мороженного. Обоснованы пути повышения качества молочного, сливочного мороженного и пломбира с использованием копреципитата и эламина, разработаны рациональные технологии его производства. Изложены результаты комплексного и интегрального оценивания качества новых видов мороженного, в частности, в период хранения. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА722697 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
10. |
Рибак О. М. Удосконалення технології морозива з комбінованим складом сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / О. М. Рибак; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2011. - 20 c. - укp.Науково обгрунтовано заміну 40 - 50 % стабілізаційної системи на вівсяне борошно для одержання морозива з нормативними показниками. Виявлено, що за температури пастеризації сумішей для виробництва морозива у гідратованому вівсяному борошні відбувається пластифікація полісахаридів молекулами води, що підтверджується значним зниженням вмісту кластерів і переважанням доменів води. Встановлено, що полісахариди вівсяного борошна запобігають міграційній перекристалізації водної фази та посилюють структурно-механічний фактор стійкості повітряної фази морозива. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА380705 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
11. |
Гвоздєв О. В. Вдосконалення процесу виробництва м'якого морозива / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Т. О. Шпиганович // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 50-58. - Библиогр.: 6 назв. - укp.Удосконалено процес виробництва м'якого морозива у напрямку підвищення його якості та зниження втрат. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.7
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
12. |
Шинкарик М. М. Витрати енергії при механічній обробці продуктів в емульсорах роторно-вихрового типу / М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук, Г. О. Єресько, С. І. Кимачинський // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 52-56. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Представлено теоретичні і експериментальні дослідження процесів обробки композиційних продуктів на базі сиру домашнього. Встановлено критеріальну залежність для визначення потужності на привід роторно-вихрового емульсора для десертних мас на основі сиру домашнього. Встановлено оптимальні режими роботи емульсора. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
13. |
Поліщук Г. Є. Вплив режимів термомеханічного оброблення на стан води в рослинній сировині та молочно-рослинних сумішах / Г. Є. Поліщук, А. В. Згурський, В. А. Михайлик, О. С. Парняков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 71-75. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.Наведено дослідження зміни фізико-хімічних показників гарбуза свіжого, порошку з гарбуза та молочно-гарбузових сумішей під впливом термомеханічного оброблення. Доведено можливість використання гарбуза як вологозв'язувального компонента у порівнянні з традиційно використовуваними стабілізаційними системами. Визначено рекомендовані режими приготування молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
14. |
Гулак О. В. Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива / О. В. Гулак, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 75-80. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
15. |
Поліщук Г. Є. Обгрунтування технологічних режимів одержання рослинних екстрактів для їх застосування у виробництві морозива / Г. Є. Поліщук, О. В. Гулак, Н. І. Вовкодав, Н. М. Бреус, Ф. В. Перцевий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 20-23. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Обгрунтовано вибір нових видів рослинної сировини для виробництва морозива на основі екстрактів. Досліджено ефективність екстрагування за різних технологічних параметрів (температура, тривалість, співвідношення компонентів системи) та розроблено математичну модель з метою прогнозування перебігу масообмінного процесу для кожного виду рослинного матеріалу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 + Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
16. |
Осьмак Т. Г. Оптимізація рецептурного складу морозива "Сирок" / Т. Г. Осьмак, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 96-101. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Системний аналіз технологічного процесу виробництва морозива "Сирок" проведено шляхом розробки параметричної схеми підсистеми фризерування суміші, організації ортогонального композиційного планування другого порядку та статистичного опрацювання результатів. Визначено оптимальну дозу внесення сиру кисломолочного у рецептурах морозива "Сирок", вона становить 47 %. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
17. |
Згурський А. В. Перерозподіл пектинових речовин в овочевій сировині при виробництві морозива / А. В. Згурський, Г. Є. Поліщук, І. О. Крапивницька // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 50-55. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Наведено результати досліджень щодо загального вмісту пектинових речовин у сировині з гарбуза та впливу механічного й теплового оброблення на деструкцію протопектину. Встановлено ступінь та характер подібної деструкції для різних видів сировини з гарбуза. Доведено можливість одержання морозива молочно-овочевого та овочевого з нормативними показниками без додаткового внесення стабілізаторів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
18. |
Гавриш А. В. Комплексне збагачення глазурованого морозива органічними сполуками йоду та заліза / А. В. Гавриш, О. Є. Шевченко, О. В. Нєміріч // Наука та інновації. - 2012. - № 4. - С. 33-39. - Бібліогр.: 7 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
19. |
Згурський А. В. Диспергування жирової фази при виробництві молочно-овочевого морозива / А. В. Згурський, Г. Є. Поліщук, Н. І. Вовкодав, Н. М. Бреус // Наука та інновації. - 2012. - № 4. - С. 40-44. - Бібліогр.: 4 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.2
Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
20. |
Поліщук Г. Є. Дослідження окремих реологічних характеристик гідратованих зародків пшениці як стабілізаторів структури морозива / Г. Є. Поліщук, В. В. Мартич, О. В. Грабовська, Є. І. Ковалевська // Наука та інновації. - 2012. - № 4. - С. 45-50. - Бібліогр.: 8 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ
| | |
|
|