1. |
Медведчук Г. К. Народна їжа подолян / Г. К. Медведчук. - Хмельниц. : Мельник А.А., 2011. - 131 c. - (З нар. спадщини). - Бібліогр.: с. 80-84. - укp.Висвітлено традиції виробництва і заготівлі продуктів харчування на Поділлі, історію щоденних страв та їх приготування, значення постів у народному побуті подолян. Розкрито значення їжі у святах та обрядах календарного циклу, а також в сімейно-побутових обрядах. Увагу приділено їжі подільських селян під час Голодомору в 1932 - 1933 рр. на Поділлі. Подано словник найбільш вживаних слів в українській народній кухні, порівняльну таблицю мір ваги та виміру на сухий харч і нетоплене масло. Індекс рубрикатора НБУВ: Т52(45=УКР7,35)-425 + Л996.8(4УКР)
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА745800 Пошук видання у каталогах НБУВ
|