1. |
Ніщеменко М. П. Фізіолого-біохімічне обгрунтування використання амінокислот та препарату "Мікорм" для підвищення продуктивності тварин : Автореф. дис... д-ра вет. наук / М. П. Ніщеменко; Нац. аграр. ун-т. - К., 2006. - 40 c. - укp.Наведено результати досліджень впливу продуктів біотехнологічного синтезу - гранул амінокислот лізину, аргініну, метіоніну та тирозину, імплантованих молодняку великої рогатої худоби (ВРХ) у період відгодівлі, на фізіологічний стан, гормональний статус (рівень гормону росту й інсуліну в плазмі крові), обмін білків (рівень загального білка, альбумінів, амінного та залишкового азоту, вільних амінокислот у крові, активність тканинних ферментів) і вуглеводів (вміст летких жирних кислот у рубці та крові тварин, глюкози у крові), ліпідний, мінеральний обмін, морфофункціональні показники крові (кількість еритроцитів, лейкоцитів, вміст гемоглобіну), а також на м'ясну продуктивність, хімічний склад і калорійність м'язової тканини тварин після забою. Представлено ветеринарно-санітарну оцінку продуктів забою. Представлено ветеринарно-санітарну оцінку продуктів забою ВРХ, якій імплантували гранули амінокислот, установлено економічну ефективність застосування амінокислот за умов відгодівлі молодняку. Описано особливості впливу згодовування куркам-несучкам продукту біотехнологічного синтезу мікорму на фізіологічний стан, обмін білків (вміст загального білка, альбумінів, сечовини, амінного та залишкового азоту, вільних амінокислот у крові, активність тканинних ферментів), вуглеводно-ліпідний обмін, кількість еритроцитів і лейкоцитів, вміст гемоглобіну у крові. Досліджено активність протеолітичних, ліполітичних й амілолітичних ферментів органів травлення, а також перетравність і засвоєння поживних речовин раціону в курок за згодовування мікорму як кормової домішки, морфологічні та якісні показники яєць, одержані під час експерименту. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: П545.121 + П527.31 + П560
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА346311 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
2. |
Якубчак О. М. Критерії оцінки якості м'яса : монографія / О. М. Якубчак, В. В. Кравчук, Т. В. Таран; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К. : КОМПРИНТ, 2013. - 120, [1] c. - Бібліогр.: с. 97-121 - укp.Розглянуто перспективи розвитку м'ясної промисловості. Охарактеризовано показники якості та безпеки м'яса та м'ясопродуктів. Наведено основні методи визначення свіжості м'яса. Показано, що чинні хімічні методи визначення його свіжості часто є неефективними. З'ясовано вплив умов вирощування свиней і великої рогатої худоби на якість свинини та яловичини. Розроблено критерії оцінювання якості м'яса. Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-1с + П560
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА773613 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
4. |
Ніщеменко М. П. Фізіологічні аспекти використання амінокислот для підвищення продуктивності тварин : монографія / М. П. Ніщеменко, В. О. Трокоз, В. І. Карповський; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ : Експо-друк, 2015. - 251 c. - Бібліогр.: с. 214-251 - укp.Визначено оптимальні дози та строк дії амінокислот введених підшкірно молодняку великої рогатої худоби. Встановлено оптимальні дози згодовування мікорму як кормової добавки до раціону курей-несучок. Досліджено фізіологічний стан у телят після імплантації амінокислот та у курей за умов згодовування мікорму. Вивчено гормональний фон та показники обміну білків, жирів і вуглеводів у молодняку великої рогатої худоби. Проведено дослідження перетравності поживних речовин та активність травних ферментів у курей. Проаналізовано динаміку обміну білків, жирів та вуглеводнів у курей за згодовування мікорму як білкової кормової добавки. Проведено ветеринарно-санітарну експертизу продуктів забою і з'ясовано вплив амінокислот на забійний вихід, хімічний склад та біологічну цінність м'яса дослідних тварин. Визначено економічну ефективність використання амінокислот для підвищення м'ясної продуктивності молодняку великої рогатої худоби та мікорму як кормової добавки до раціону курей-несучок. Індекс рубрикатора НБУВ: П545.121 + П527.31 + П560
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА797711 Пошук видання у каталогах НБУВ
|