Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (12)Книжкові видання та компакт-диски (100)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л812$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 159
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Накорчевский А. И. 
Особенности обработки пастообразных сред в роторно-импульсных аппаратах / А. И. Накорчевский, Б. И. Басок // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 18-21. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

На підставі виявлених кінематичних особливостей руху пастоподібних середовищ у роторно-імпульсних апаратах (РІА) розроблено методику визначення параметрів РІА, які забезпечують отримання дисперсних харчових продуктів. Розглянуто технологічні переваги РІА у порівнянні з щілинними гомогенізаторами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Берник П. С. 
Механічні процеси і обладнання переробного та харчового виробництва : Навч. посіб. для студ. вищ. техн. та агр. навч. закл. Ч. 1 / П. С. Берник, З. А. Стоцько, І. П. Паламарчук, В. В. Яськов, І. А. Зозуляк; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2004. - 335 c. - Библиогр.: 54 назв. - укp.

Проаналізовано розрахункові параметри обладнання переробного та харчового виробництва. Висвітлено особливості умов роботи деталей машин для переробки сільськогосподарської продукції, технологічного обладнання для підготовки продукції до переробного процесу. Описано машини для подрібнення сільськогосподарської продукції, обладнання для її обробки тиском, поділ неоднорідних систем.

Проанализированы расчётные параметры оборудования перерабатывающего и пищевого производства. Освещены особенности условий работы деталей машин для переработки сельскохозяйственной продукции, технологического оборудования для подготовки продукции к перерабатывающему процессу. Представлены описания машин для измельчения сельскохозяйственной продукции, оборудований для её обработки давлением, разделения неоднородных систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812я73

Шифр НБУВ: В348675 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Опарин С. А. 
Исследование процесса измельчения растительных отходов в мельнице ударно-отражательного действия / С. А. Опарин, П. И. Сорока, Н. И. Шишков, В. И. Зражевский // Вопр. химии и хим. технологии. - 2002. - № 4. - С. 115-118. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Наведено експериментальні дані з помелу рослинних матеріалів у млині ударно-відбивальної дії на різних видах відбійних елементів. Розроблено відбивальну поверхню у формі трапеції.

Приведены экспериментальные данные по размолу растительных материалов в мельнице ударно-отражательного действия на различных видах отбойных элементов. Результатом проведенных исследований стала разработка отбойной поверхности в форме трапеции.

In the paper the experimental data concerning grinding of vegetable materials in a mill of impact-reflecting action on the different types of shearing elements are presented. Development of impact surface of the trapezoidal form is the results of carried out investigations.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29143 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ковальов О. В. 
Обладнання для просіювання сипких матеріалів у харчовій промисловості : Конспект лекцій / О. В. Ковальов, В. М. Ковбаса, В. О. Аністатенко, О. Т. Лісовенко, В. М. Федорів; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 45 c. - Бібліогр.: с. 44. - укp.

Розглянуто будову сит, наведено коефіцієнт їх корисної дії. Запропоновано класифікацію машин для просіювання сипких матеріалів, охарактеризовано просіювальні машини з обертовими барабанними та нерухомими ситами. Наведено шляхи удосконалення обладнання для просіювання сипких матеріалів.

Рассмотрено строение сита, приведен коэффициент их полезного действия. Предложена классификация машин для просеивания сыпучих материалов, охарактеризованы просеивающие машины с вращающими барабанными и недвижимыми ситами. Предложены пути усовершенствования оборудования для просеивания сыпучих материалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.22-5 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р106312 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Басок Б. И. 
Дисперсный анализ соевой пасты, полученной при роторно-пульсационной гомогенизации / Б. И. Басок, И. А. Пироженко, А. В. Булавка // Пром. теплотехника. - 2003. - 25, № 4. - С. 80-85. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Наведено дисперсний аналіз соєвої пасти, одержаної шляхом роторно-пульсаційної обробки. Описано моделі диспергування високов'язких середовищ. Вивчено структурні особливості сої до і після термовологістної обробки. Виявлено, що термогідродинамічний вплив призводить до диспергування біологічних систем на наномасштабному рівні й одержання високодисперсного гомогенного продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Снежкин Ю. Ф. 
Особенности диспергирования композиционных материалов / Ю. Ф. Снежкин, Л. А. Боряк, Р. А. Шапарь, Н. А. Дабижа // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 6. - С. 68-72. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Наведено результати подрібнення композиційних матеріалів на прикладі соєво-морквяної суміші в кульовій дробарці МШЛ-1, лабораторному електроподрібнювачі, мікромлині 8ММ, дезінтеграторі ДЕЗИ-1М, лабораторному струминному млині з генерацією акустичного поля та вальцьовому млині ЗМ2. Одержані результати доводять, що найкращим для подрібнення композиційних матеріалів є використання молоткових млинів ударного способу дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Копиленко А. В. 
Аналіз особливостей роботи центрифуг для харчової і хімічної промисловості / А. В. Копиленко, О. В. Гондлях, О. М. Тимонін, М. І. Осипенко, А. О. Чемерис // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 166-168. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено особливості роботи центрифуг для харчової і хімічної промисловості. Проведено числовий розрахунок центрифуги загального використання і надано рекомендації щодо змінення геометричних параметрів конструкції.


Ключ. слова: рідина, емульсія, сепаратор, математична модель, апробація, максимальне напруження, дослідження, хімічна промисловість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.63-51 + Л812.24-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Погорілий Т. М. 
Визначення температур сумішей двох речовин за різних умов змішування їх / Т. М. Погорілий // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 121-124. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Ключ. слова: теплообмін, температура, час
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Кулінченко В. Р. 
Гідравлічна струминна техніка у технологічних поцесах / В. Р. Кулінченко, М. Г. Шкарабура, Н. В. Савченко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 112-114. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто питання удосконалення струминної технології різання різних матеріалів, зокрема в харчовій промисловості. Наведено результати експериментальних досліджень гідродинаміки імпульсних струменів із полімерними домішками.


Ключ. слова: струмінь, імпульс, різання, насадка, ефективність
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Гуць В. С. 
Методика дослідження консистенції харчових дисперсних систем методом пенетрації / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 16-23. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено нову методику дослідження консистенції харчових дисперсних систем, в основі якої лежить гравітаційна пенетрація. Розглянуто варіант, коли індентор має форму голки. Одержано нові математичні моделі руху індентора, аналіз та оптимізацію яких проведено з використанням методів символьної комп'ютерної математики "Meple". Адекватність теоретичних досліджень підтверджено експериментально.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мусійчук В. М. 
Наукове обгрунтування вибору раціональних параметрів дозаторів поршневого типу з пневматичним приводом / В. М. Мусійчук, О. М. Гавва, І. В. Голоперов // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 143-146. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто ряд особливостей конструювання дозувальних пристроїв з пневматичним приводом для в'язких харчових продуктів, а також наведено систему диференціальних рівнянь, що описують процес дозування в'язких продуктів дозаторами поршневого типу з використанням пневмоприводу. За допомогою методу скінченних елементів змодельовано процес переміщення продукту всередині мірної камери дозатора під час дозування й описано явище виникнення застійних зон продукту. Розв'язанням системи диференціальних рівнянь досліджено вплив специфіки застосування пневмоприводу на вищевказаних дозаторах, а також наведено порівняльні графіки, що описують кількісні та якісні показники роботи системи дозатор для в'язких продуктів - пневмопривід.


Ключ. слова: в'язкий продукт, дозатор, дозування, пневмопривід, неньютонівські рідини
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Семинский А. О. 
Определение кинетических характеристик пульсационного размола сои в воде / А. О. Семинский, В. Н. Марчевский // Пром. теплотехника. - 2006. - 28, № 1. - С. 61-63. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Представлены и проанализированы кинетические закономерности размола семян сои в воде, полученные при исследовании работы трехступенчатого роторного-пульсационного аппарата.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.13 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гуць В. С. 
Просіювання сипких сумішей - моделювання процесу / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 98-102. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Побудовано математичні моделі, потрібні для розрахунку параметрів механічного процесу розділення просіюванням сипких сумішей і проаналізовано з використанням сучасних комп'ютерних методів символьної математики. Результати досліджень можуть мати практичне застосування у процесі оптимізації розділення різних за складом сумішей, виборі та проектуванні промислових сит.


Ключ. слова: просіювання, моделювання, траєкторія руху
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.22с11

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Манк В. В. 
Розроблення емульсійних продуктів підвищеної біологічної цінності / В. В. Манк, Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 42-45. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Установлено груповий та жирнокислотний склади харчових фосфоліпідів. Досліджено комплексні емульгувальні та стабілізувальні властивості фосфоліпідів і високомолекулярних поверхнево-активних речовин поліцукридної природи. Розроблено рецептури продуктів на основі прямої емульсії та вивчено їх властивості у процесі зберігання.


Ключ. слова: фосфоліпіди, жирні кислоти, емульсія, майонез, поверхнево-активні речовини (ПАР)
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Паламарчук І. П. 
Обгрунтування основних робочих параметрів механічного віброприводу машини з гнучким контейнером для механічної обробки харчової сировини / І. П. Паламарчук, В. Л. Зав'ялов, Т. Г. Мисюра // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 47-50. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Для реалізації транспортно-технологічних дій за умов вібраційного поля традиційно використовуються дебалансні та, рідше, кінематичні приводи. Дослідженнями доведено перспективність застосування комбінованого віброприводу, для якого є характерними врівноваженість стаціонарних мас, кінематичний спосіб віброзбудження та пружна система опорних вузлів. Такі особливості дозволяють зменшити динамічні навантаження на опорні вузли в 3 - 4 рази та енерговитрати на привід - в 1,5 - 1,8 рази у порівнянні з дебалансним віброзбуджувачем. Найбільш доцільно даний механізм можна застосувати в машинах з центральним розташуванням джерела вібрації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Паламарчук І. П. 
Розробка конструктивних заходів для нівелювання сегрегації в процесах вібраційного перемішування харчової сировини / І. П. Паламарчук, Л. В. Зоткіна, П. В. Наришков, Т. Г. Мисюра // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 32-35. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Серед механічних методів впливу на об'єкт виробництва механічна дія є найбільш ефективним загальним способом керування динамічним станом продукції, що зумовлює ефективність такого заходу під час усунення сегрегації у процесах змішування. Конструктивним втіленням таких заходів стали розроблені вібраційні змішувачі з перетворювачами руху, з двома джерелами енергії, з пасивними та активними турбулізаторами суміші.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Гуць В. С. 
Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня, О. А. Коваль // Упаковка. - 2009. - № 5. - С. 38-41. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Процес різання показано як рух леза у шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя й адгезії. Одержані рівняння та розроблену методику апробовано у ході визначення зусилля різання хліба. Експериментально підтверджено адекватність запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних та експериментальних досліджень надасть можливість оптимізувати процес різання та використати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ободович А. Н. 
Оборудование для гомогенизации высоковязких сред / А. Н. Ободович // Энерготехнологии и ресурсосбережение. - 2008. - № 6. - С. 74-76. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Проведен анализ и изучены технические характеристики различных модификаций роторно-пульсационных аппаратов (РПА) с целью их применения в пищевой и перерабатывающей промышленностях. В результате промышленных испытаний и дисперсного анализа конечного продукта установлено, что для достижения необходимого технологического эффекта следует обрабатывать биологические гетерогенные системы на следующем оборудовании: бобовые (термически обработанная соя) - РПА типа БГТ, БГ-3; масляничные (семечки подсолнечника термически обработанные и без термообработки) - роторно-шнековый измельчитель + ТФ-2, РПА типа БГ-3; плодовые (абрикосы, смородина, яблоки, вишня, малина) - РПА типа ТФ-2, БГ, УПВСС; цитрусовые (цельный апельсин и цельный мандарин) - БГ; овощные (томатная паста) - гомогенизаторы типа УПВСС, РПА типа ТФ-2 + роторно-шнековый измельчитель.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л111.3-5 + Л812.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Руденко Л. Д. 
Підвищення ефективності роботи пристроїв для подрібнення сипучих матеріалів / Л. Д. Руденко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 34-35. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено принципову схему й описано роботу пристрою для подрібнення сипучих матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Басок Б. И. 
Структурно-механические свойства соевой пасты, полученной при обработке в роторно-пульсационном аппарате / Б. И. Басок, И. А. Пироженко, Б. В. Давыденко, А. Н. Ободович // Пром. теплотехника. - 2009. - 31, № 2. - С. 31-36. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Представлены результаты исследований реологических свойств соевой пасты в диапазоне различных скоростей сдвига, температур и концентрации сухих веществ. Установлено, что белковая паста - сложная вязкопластичная тиксотропная система, обладающая структурным гистерезисом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського