Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (27)Журнали та продовжувані видання (47)
Пошуковий запит: (<.>U=Л818.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 57
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Соколенко А. І. 
Моделювання процесів пакування : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / А. І. Соколенко, В. Л. Яровий, В. А. Піддубний, К. В. Васильківський, О. Ю. Шевченко; ред.: А. І. Соколенко; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова Кн., 2004. - 271 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто питання вибору форми та співвідношення розмірів упаковок, силові фактори, що діють на ланки механізмів, фізичні та математичні моделі механічних процесів, особливості моделювання та оптимізації процесів переміщення вантажів, моделювання сил тертя, кінематику та динаміку гравітаційних опускних пристроїв, теоретичні основи затороутворення.

Рассмотрены вопросы выбора формы и соотношения размеров упаковок, силовые факторы, действующие на звенья механизмов, физические и математические модели механических процессов, особенности моделирования и оптимизации процессов перемещения грузов, моделирования сил трения, кинематика и динамика гравитационных опускающих приборов, теоретические основы заторообразования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679 я73-1 + Л818.3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА668288 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Овчаренко А. И. 
Экспресс-измерение влажности масличных снеков перед упаковыванием / А. И. Овчаренко, Т. Г. Осина // Упаковка. - 2005. - № 3. - С. 24-26. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Отмечено, что влажность продукта, подлежащего упаковыванию, наряду с целостностью упаковки, является основным фактором, определяющим сохранность фасованного продукта в течение требуемого интервала времени и, следовательно, его качество. Бурное развитие индустрии снеков поставило в этой связи ряд проблем - от законодательных положений метрологического обеспечения до технических средств измерения влажности. Отмечено, что специализированные приборы для экспресс-измерения влажности масличных снеков отсутствуют. Рассмотрены особенности адаптации отечественного серийного влагомера ВЦЛ-11 к измерению влажности масличных снеков.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Галат Е.  
Упаковка в супермаркетах (нарезка, кулинарные и кондитерские изделия) / Е. Галат // Упаковка. - 2005. - № 4. - С. 11-13. - рус.

С развитием рыночных отношений в Украине появилась возможность широкого внедрения прогрессивных методов розничной реализации товаров через создание супер- и гипермаркетов. В этих торговых сетях не только реализуют предварительно упакованную продукцию, но и выполняют непосредственно целый ряд операций по ее упаковыванию. Каждая торговая сеть имеет свой набор упаковочных материалов и упаковок, подобранный для конкретной продукции. Кроме этого, сегодня практически у всех розничных сетей по реализации продукции есть собственное производство. За счет производства продуктов питания и их упаковывания на торговых площадях цена конечного товара снижается до 20 %. Приведены результаты изучения крупнейших супермаркетов с точки зрения технологий упаковывания продукции и упаковочных материалов, применяемых непосредственно в торговых залах и на собственных площадях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Шевченко О. Ю. 
Технології різкої зміни тисків при пакуванні харчових продуктів / О. Ю. Шевченко, А. І. Українець // Упаковка. - 2005. - № 4. - С. 31-33. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Технології різкої зміни тисків характерні під час доброджування продукції у герметично закупореній споживчій тарі. Це стосується виробництва кисломолочних продуктів, шампанських вин, пива тощо. Технології різкої зміни тисків є різновидом дискретно-імпульсних або екструзійних технологій. Наведено результати поглибленого вивчення системи рідина - газ за умов різного зниження тиску. На підставі дослідження встановлено, що у разі застосування технологій різкої зміни тисків для продукції, що знаходиться у місткостях (кеги, пляшки, банки), досягти різкої зміни тисків можна за рахунок обмеження об'єму газового середовища у місткості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гавва О. М. 
Розрахунок дозувальних пристроїв з пневматичним приводом для в'язких харчових продуктів / О. М. Гавва, В. М. Мусійчук // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 149-151. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати досліджень для визначення основних параметрів, що найефективніше впливають на процес дозування в разі застосування пневматичних приводів, і створення адекватної математичної моделі процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гуць В. С. 
Адгезія харчових продуктів в процесах пакування / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Упаковка. - 2006. - № 2. - С. 39-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Запропоновано нову методику дослідження адгезії структурованих харчових дисперсних систем. Конструктивно проста експериментальна установка, доступність комп'ютерного математичного забезпечення, можливість досліджень у разі підвищених швидкостей відокремлення продукту від пластини, дозволяють широке її впровадження під час розрахунків параметрів робочих органів технологічного та пакувального обладнання. Одержані експериментальні дані міцності адгезії желейної маси з добавками пектину добре корелюють із даними літературних джерел для подібних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Пітра М. М. 
Нові технології зберігання фасованої продукції / М. М. Пітра, О. І. Ковальов, В. П. Куштан // Упаковка. - 2006. - № 2. - С. 30-33. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Зазначено, що для збереження споживчої та біологічної цінності, а також смакових властивостей продукції на підприємствах харчової промисловості України використовують, в основному, традиційні способи переробки та зберігання продукції - консервування, стерилізація, швидке заморожування з наступним зберіганням у замороженому стані. Питання економії витрат у ході переробки та зберігання й якості кінцевого продукту є дуже важливим для сучасних підприємств, а тому одним із варіантів вирішення цієї проблеми є фасування продукції в асептичні мішки (АМ). В АМ фасується здебільшого рідка концентрована продукція після теплової обробки. Наведено принцип роботи нової технологічної лінії, що дозволяє пакувати продукцію кусочками в АМ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909 + Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Соколенко А. І. 
Особливості вакуумного упаковування продукції харчових виробництв / А. І. Соколенко, В. А. Піддубний, О. Ю. Шевченко // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 71-74. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Поглиблено уявлення про стан продукції в періоди перехідних процесів і після їх завершення, а також стан мікрофлори, що присутня у цій продукції у процесі вакуумного упаковування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Токарчук С. В. 
Синтез плоских мальтійських механізмів з водилом змінної довжини в приводах пакувальних машин / С. В. Токарчук, О. М. Гавва // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 83-86. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Аналіз плоских мальтійських механізмів (ММ), використовуваних у приводах пакувальних машин роторного типу, показав, що під час входження водила в паз мальтійського хреста (МХ) виникає удар, який створює на валу МХ миттьовий момент на початку обертального руху, що, в свою чергу, зумовлює великі динамічні навантаження. Усунути цей недолік можна за рахунок використання ММ із водилом змінної довжини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Шевченко О. Ю. 
Технології пакування харчової продукції (фізичне і термодинамічне підгрунтя) / О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний // Упаковка. - 2006. - № 1. - С. 57-59. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Семенов В. М. 
Інтенсифікація теплообміну в умовах стерилізаційної обробки фасованої продукції / В. М. Семенов, А. І. Соколенко, Ю. О. Мальська, К. В. Васильківський // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 84-87. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Зазначено, що випуск стерилізованої консистентної продукції пов'язаний з її високотемпературною обробкою за умов кондуктивного теплообміну. Розроблено аналітичний апарат із моделювання перехідних процесів нагрівання з оцінкою перспектив їх інтенсифікації у зв'язку з вибором геометричних параметрів упаковки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3 + Л816.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Кривошей В. М. 
Упаковка для бакалійних продуктів (стан та перспективи розвитку) / В. М. Кривошей // Упаковка. - 2009. - № 5. - С. 30-34. - укp.

Проаналізовано український ринок бакалійних продуктів: борошна, солі, цукру, круп'яних і макаронних виробів, томатної пасти, майонезу, соусів на їх основі, яєць. Визначено тенденції розвитку кожного з продуктів, проаналізовано упаковку для дослідженої продукції. На підставі даних щодо структури та параметрів упаковки для бакалійної продукції розраховано кількість споживчої та транспортної тари, пакувальних матеріалів для її виготовлення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Токарчук С. В. 
Наукове обгрунтування параметрів функціональних модулів обладнання для пакування в'язких харчових продуктів у споживчу тару : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.02 / С. В. Токарчук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

Проаналізовано конструкції функціональних модулів обладнання для пакування в'язких харчових продуктів у споживчу тару та методики розрахунку їх елементів. Установлено відсутність наукового обгрунтування визначення раціональних параметрів функціональних модулів обладнання завдяки складності технологічної топології процесу, його багатовимірності за кількістю складових елементів та за кількістю функцій, внаслідок високого ступеня взаємозв'язку та параметричного взаємовпливу. Розроблено математичну модель руху внутрішньомашинної транспортної системи, яка переміщує споживчі упаковки за коловою траєкторією, а також модель операції дозування в'язких харчових продуктів поршневим дозатором. Визначено характер впливу на процес дозування геометричних парамерів насадок дозувального пристрою. Досліджено характер залежності точності дозування в'язких харчових продуктів від геометричних параметрів елементів дозатора. Розроблено методи: вибору раціональних параметрів модуля внутрішньомашинного переміщення тари, визначення залежності зусилля виділення одиничної спорживчої тари від кількості одиниць упаковок у стопі. Експериментально підтверджено адекватність розроблених математичних моделей і проведених теоретичних досліджень реальним процесам.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365413 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Гуць В. С. 
Визначення структурно-механічних характеристик в'язкопружних дисперсних систем (пакування харчових продуктів) / В. С. Гуць, Ю. А. Полєвода, О. А. Коваль // Упаковка. - 2011. - № 1. - С. 46-47. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Виконано моделювання та одержано диференціальні рівняння, які описують процес деформування в'язко-пружних продуктів. Запропоновано методику визначення реологічних коефіцієнтів за різних режимів стискання. Одержані результати нададуть можливість підвищити точність дозування та проектувати високопродуктивне пакувальне обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Халайджі В. В. 
Врахування структурно-механічних характеристик пакувальних одиниць при дії на них робочих органів машин групового пакування / В. В. Халайджі, О. М. Гавва, С. В. Токарчук // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 217-225. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Виконано аналіз видів силової дії на пакувальну одиницю з боку робочих органів машин групового пакування. Розроблено математичні моделі переміщення пакувальних одиниць із урахуванням їх структурно-механічних характеристик. Наведено методику визначення реологічних параметрів пакувальних одиниць.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5 + Ж679

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Беспалько А. П. 
Гігієнічні аспекти проектування пакувального обладнання / А. П. Беспалько, О. М. Гавва, С. В. Токарчук // Упаковка. - 2010. - № 1. - С. 38-42. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Зазначено, що до пакувального обладнання, що відповідає гігієнічним вимогам, відносять обладнання з неасептичними технологіями пакування. Таке пакувальне обладнання в процесі своєї роботи не повинно допускати збільшення кількості небажаних мікроорганізмів у продукті. Наведено алгоритм гігієнічного проектування обладнання з урахуванням гігієнічних вимог; вимоги до обладнання для гігієнічного пакування; конструктивні вимоги до елементів пакувальної техніки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Токарчук С. В. 
Дослідження впливу первинних похибок та зазорів на точність дозування / С. В. Токарчук, О. М. Гавва // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 119-123. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Виконано дослідження впливу на величину систематичної похибки дозування зазорів у елементах запірних пристроїв, технологічних неточностей розмірів та форми взаємного розташування елементів кінематичних пар і ланок приводу дозатора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Якимчук М. В. 
Дослідження зусиль утримання упаковок вакуумними захоплюючими пристроями / М. В. Якимчук // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 240-245. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто математичну модель для визначення зусиль утримання упаковок вакуумними захоплюючими пристроями в роботизованих лініях для укрупнення вантажних одиниць. Визначено вплив матеріалів присосок, їх розмірів, величини вакууму та товщини стінок на зусилля утримання упаковок. Одержані результати можна використовувати для розрахунку та вибору вакуумних захоплюючих пристроїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5 + Ж679

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Беспалько А. П. 
Обладнання для дозування і пакування дрібноштучних харчових виробів (стан, перспективи, тенденції розвитку) / А. П. Беспалько, О. М. Гавва // Упаковка. - 2010. - № 4. - С. 32-35. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Різноманітність дрібноштучних виробів, їх видів, розмірів, маси, фізико-механічних властивостей сприяла створенню значної кількості способів пакування, дозування та компонованих рішень пакувального обладнання. Наведено узагальнені результати аналізу стану технологій та обладнання для пакування дрібноштучних виробів та сформульовано тенденції їх розвитку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Беспалько А. П. 
Оборудование для дозирования и упаковывания мелкоштучных пищевых изделий (состояние, перспективы, тенденции развития) / А. П. Беспалько, А. Н. Гавва // Упаковка. - 2010. - № 3. - С. 33-36. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Отмечено, что основной характеристикой мелкоштучных изделий с точки зрения объекта упаковывания является соразмерность массы отдельно взятой части продукции с массой дозы или допустимой массой абсолютной погрешности дозирования. Разнообразие видов продукции, их размеров, массы, физико-механических свойств способствовало созданию значительного количества способов упаковывания, дозирования и компонованных решений упаковочного оборудования. Приведены обобщенные результаты анализа состояния технологий и оборудования для упаковывания мелкоштучных изделий и сформулированы тенденции их развития.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського