Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л821.013$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Верхоланцева В. О. 
Визначення ефективності застосування методу охолодження зерна / В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 1. - С. 326-330. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Визначено потребу та ефективність охолодження зернової маси.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Луцик І. Б. 
Енергоощадні режими роботи електротехнологічного комплексу активного вентилювання зерноскладу : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.09.03 / І. Б. Луцик; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 22 c. - укp.

Розглянуто питання підвищення енергоефективності електротехнологічного комплексу активного вентилювання зерноскладів шляхом визначення диференційованих швидкісних режимів роботи з використанням нейронечітких технологій. Проаналізовано процес активного вентилювання зернового насипу для обгрунтування енергоощадних режимів роботи електротехнологічного комплексу та визначення напрямів дослідження. Встановлено вплив абіотичних чинників технології зберігання на термовологісні показники зернового насипу. Запропоновано математичну модель ідентифікації процесу самозігрівання, адаптивний спосіб керування швидкісними режимами вентиляційної установки зерноскладу з використанням нейронечітких технологій. Розкрито вплив режимів вентиляції на розвиток процесу самозігрівання та вміст шкідників у зерновому насипі. Описано алгоритм функціонування швидкісних режимів, що враховує стохастичні зміни метеорологічних чинників та біофізичні параметри зернового насипу. Охарактеризовано імітаційну модель системи керування режимами роботи електротехнологічного комплексу активного вентилювання, функціонування якої забезпечується програмними модулями з використанням Data Mining - технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.013 + П082.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА400756 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ялпачик В. Ф. 
Планування експериментальних досліджень процесу охолодження зерна / В. Ф. Ялпачик, М. І. Стручаєв, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 3-8. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Запропоновано функціонально-параметричну схему процеса охолодження зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П148.6 + Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Петушенко С. Н. 
Разработка систем охлаждения для первичной низкотемпературной обработки и хранения зерна мелкосеменных культур / С. Н. Петушенко, А. С. Титлов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 3/8. - С. 50-56. - Библиогр.: 22 назв. - рус.

Проанализированы различные аспекты холодильного хранения зерна на элеваторах Украины, стран СНГ и в мире. Показано преимущество холодильного способа, как в части качества, так и в части энергосбережения. Проведен сравнительный анализ различных типов холодильных машин, работающих на озонобезопасных хладагентах. Показано, что при наличии бросового тепла экономически выгоднее применение теплоиспользующих холодильных машин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ялпачик В. Ф. 
Дослідження ентальпії у процесі зберігання зернової маси із застосуванням охолодження / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 62-67. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто ентальпію у процесі зберігання зернової маси, та наведено зміни ентальпії відносно вологовмісткості за допомогою id-діаграми Рамзіна - Мольєра. Наведено розподіли теоретичного та експериментального значення ентальпії по двом експериментальним зерносховищам, у яких підтримували певну температуру з застосуванням охолодження.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212-486 + Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кюрчев С. В. 
Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна / С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2015. - Вип. 163. - С. 228-239. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212-486 + Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Кюрчев С. В. 
Процес охолодження у зерносховищі при зберіганні зернової продукції з подальшою реалізацією у виробництві / С. В. Кюрчев // Інженерія природокористування. - 2019. - № 1. - С. 38-46. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Реалізуючи розроблений метод низькотемпературної консервації для охолодження зерна використовують як природну атмосферу, але й штучно охолоджене за допомогою холодильних установок, досягаючи при цьому практично повного консервування маси на весь період зберігання; коли відбувається постійна взаємодія холодоагента з зерном. Застосування штучного холоду дозволяє швидко знизити початкову температуру партії зерна, запобігти втратам, які виникають внаслідок активного розвитку мікроорганізмів і комах. Для опису динаміки процесу зберігання та охолодження матеріалу прийнята модель проточного реактора ідеального перемішування, при якому градієнтами параметрів процесу по висоті і поперечному перерізу нехтуємо, а процес охолодження зерно приймаємо безградієнтним. За таких умов випаровування вологи з поверхні зерна, перенесення пари з його поверхні в навколишнє середовище відбувається, в основному, за рахунок різниці парціального тиску пари на поверхні зерна та навколишнього середовища. Розроблена математична модель адекватно описує динаміку зміни параметрів зернового матеріалу та холодоагента на виході з зерносховища, з урахуванням перерозподілу вологи у масі сировини під дією поступового прогріву внутрішніх шарів продукції до певної допустимої температури нагріву зерна. Для оцінки хлібопекарських властивостей зернової сировини, що зберігалася за представленою технологією, проводилася пробна лабораторна випічка згідно з методикою Держкомісії з сортовипробування. За результатами випробувань якості сирої клейковини вона стала більш пружною, хоча зміни ці по обох досліджуваних зразках зерна пшениці були невеликі. Зберігання у регульованому температурному режимі сприяло укріпленню клейковини. За таких умов отримана продукція має більший об'єм шкірки, більш гладеньку та тоншу поверхню; форма хліба є правильною, колір м'якушки виявився біліший, а пори - менші і вирівняні за розміром.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212-486 + Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101173 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кюрчев С. В. 
Процес охолодження у зерносховищі при зберіганні зернової продукції з подальшою реалізацією у виробництві / С. В. Кюрчев // Інженерія природокористування. - 2019. - № 1. - С. 38-46. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Реалізуючи розроблений метод низькотемпературної консервації для охолодження зерна використовують як природну атмосферу, але й штучно охолоджене за допомогою холодильних установок, досягаючи при цьому практично повного консервування маси на весь період зберігання; коли відбувається постійна взаємодія холодоагента з зерном. Застосування штучного холоду дозволяє швидко знизити початкову температуру партії зерна, запобігти втратам, які виникають внаслідок активного розвитку мікроорганізмів і комах. Для опису динаміки процесу зберігання та охолодження матеріалу прийнята модель проточного реактора ідеального перемішування, при якому градієнтами параметрів процесу по висоті і поперечному перерізу нехтуємо, а процес охолодження зерно приймаємо безградієнтним. За таких умов випаровування вологи з поверхні зерна, перенесення пари з його поверхні в навколишнє середовище відбувається, в основному, за рахунок різниці парціального тиску пари на поверхні зерна та навколишнього середовища. Розроблена математична модель адекватно описує динаміку зміни параметрів зернового матеріалу та холодоагента на виході з зерносховища, з урахуванням перерозподілу вологи у масі сировини під дією поступового прогріву внутрішніх шарів продукції до певної допустимої температури нагріву зерна. Для оцінки хлібопекарських властивостей зернової сировини, що зберігалася за представленою технологією, проводилася пробна лабораторна випічка згідно з методикою Держкомісії з сортовипробування. За результатами випробувань якості сирої клейковини вона стала більш пружною, хоча зміни ці по обох досліджуваних зразках зерна пшениці були невеликі. Зберігання у регульованому температурному режимі сприяло укріпленню клейковини. За таких умов отримана продукція має більший об'єм шкірки, більш гладеньку та тоншу поверхню; форма хліба є правильною, колір м'якушки виявився біліший, а пори - менші і вирівняні за розміром.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212-486 + Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101173 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського