Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (25)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л920.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Коваль О. А. 
Технологія забою та первинної переробки тварин / О. А. Коваль; Агенція США з міжнар. розв. (USAID), Корп. з сприяння фермер. руху та агробізнесу (ACDI/VOCA). - К. : Основа, 2002. - 144 c. - (Технологія м'яса і м'ясопродуктів). - Бібліогр.: с. 141-142. - укp.

Наведено основні вимоги до транспортних засобів, умов транспортування та передзабійної витримки тварин на переробних підприємствах і забійних пунктах. Розглянуто зміни якісних показників м'ясної сировини залежно від способів та тривалості перевезення.

Приведены основные требования к транспортным средствам, условиям транспортировки и предзабойной выдержке животных на перерабатывающих предприятиях и забойных пунктах. Рассмотрены изменения качественных показателей мяса в зависимости от способов и длительности перевозки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА654984 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Пелих В. Г. 
Технологія продуктів забою тварин : навч. посіб. / В. Г. Пелих, О. М. Сморочинський, І. В. Назаренко. - Херсон : [Олді-плюс], 2008. - 263 c. - Бібліогр.: с. 262-263. - укp.

Наведено загальну характеристику сировини для м'ясопереробної промисловості. Описано системи реалізації забійних тварин, розглянуто методики визначення вгодованості худоби різних видів і птахів, обгрунтовано шляхи оптимізації їх передзабійного утримання за умов м'ясопереробних підприємств і господарств. Описано технології забою та первинної обробки сільськогосподарських тварин і птиці, а також консервування, охолодження, підморожування, розморожування та транспортування м'яса, переробки харчових субпродуктів, крові, кишкової, ендокринно-ферментної та жирової сировини. Запропоновано методики оцінювання якості шкур, розглянуто технології їх первинної обробки та зберігання.

Дана общая характеристика сырья для мясоперерабатывающей промышленности. Описаны системы реализации забойных животных, рассмотрены методики определения откормленности скота разных видов и птиц, обоснованы пути оптимизации их передзабойного удерживания в условиях мясоперерабатывающих предприятий и хозяйств. Описаны технологии забоя и первичной обработки сельскохозяйственных животных и птиц, а также консервирования, охлаждения, замораживания, подмораживания, размораживания и транспортировки мяса, переработки пищевых субпродуктов, крови, кишкового, эндокринно-ферментного и жирового сырья. Приведены методики оценивания качества шкур, рассмотрены технологии их первичной обработки и хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717383 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ощипок І. М. 
Науково-практичні основи модернізації технологічних потоків цехів первинної переробки забійних тварин на основі функціональних робочих модулів : автореф. дис... д-ра. техн. наук / І. М. Ощипок; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2008. - 35 c. - укp.

Висвітлено нову наукову концепцію побудови технологічного процесу первинної переробки забійних тварин на базі фукціональних робочих модулів. Складовими таких модулів є технологічне, сортувальне обладнання, транспортні системи, завантажувальні та розвантажувальні пристрої, маніпулятори. Досліджено напруження у парних шкурах великої рогатої худоби (ВРХ) за плоского напруженого навантаження. Експериментально визначено їх механічні характеристики. Розроблено та вдосконалено обладнання для знімання шкур худоби конерного типу. Запропоновано технологічні схеми, засоби транспортування вантажів і систему керування робочим органом транспортної мережі. Розроблено робочий орган транспортної мережі адресної лінії та визначено його проектні параметри. Виведено залежності для розрахунку оптимальної відстані між шляхами трасспортування вантажів за різних схем організації виробництва та сумарних затрат праці. Запропоновано застосовувати батагофункціональний розвантажувальний пристрій для цеху первинної переробки забійних тварин. Розроблено пристрої сортування напівтуш ВРГ за мікропроцесорною системою керування сортуванням. Доведено доцільність застосування маніпуляторів на етапі первинної переробки забійних тварин. Наведено розрахункові моделі маніпуляторів. Одержано залежності для вибору їх параметрів згідно з технологічними схемами, побудованими з урахуванням умов виробництва. Досліджено навантаження в їх елементах. Побудовано математичну модель функціонування цехів первинної переробки забійних тварин, яка є узагальненою для більшості варіантів технологічних процесів, а також створення на її базі прогресивних технологічних процесів і обладнання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358598 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Некоз О. І. 
Імпульсно-плазмове зміцнення ножів м'ясорізальних вовчків / О. І. Некоз, О. В. Колісніченко, Z. Z. Kondrat, О. В. Батраченко // Пробл. тертя та зношування. - 2010. - Вип. 54. - С. 172-180. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив імпульсно-плазмового зміцнення різальних кромок ножів м'ясорізальних вовчків на підвищення їх довговічності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.16-51 + К725.501.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63290 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : монографія / В. О. Загребельний, О. М. Якубчак, Т. В. Таран; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К. : Компринт, 2012. - 94 c. - Бібліогр.: с. 68-94 - укp.

Наведено теоретичне обгрунтування та практичне вирішення наукового завдання впливу окремих факторів первинної переробки на якість і безпечність яловичини протягом терміну зберігання охолодженої продукції. Обгрунтовано можливість використання гострого пару під час заключної обробки туш. Висвітлено питання щодо цитотоксичного впливу хлорованої водопровідної води, яку використовують для вологого миття туш. Проаналізовано нові підходи щодо відбору проб із туш великої рогатої худоби для мікробіологічних досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.19 + П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА760232 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Ушаков Ф. О. 
Санітарна якість м'яса залежно від технології первинної обробки туш / Ф. О. Ушаков // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2012. - Вип. 13, N 3/4. - С. 339-343. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Зазначено, що яловичі туші, досліджені зразу після одержання в забійному цеху, значно обсіменені мікрофлорою, особливо в ділянках шиї, лопаток та ребер на поверхні, у т. ч. і бактеріями групи кишкової палички. Проведення вологого туалету водопровідною водою зменшує обсіменінність півтуш на поверхні в ділянках шиї, лопаток, ребер та стегна на 29,8 - 61,0 %, але сприяє рівномірному обсіменінню на внутрішній і зовнішній поверхнях на 16,3 %. Заміна водопровідної води на срібну зменшує обсіменінність туш в 5,5 разу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Сухенко В. Ю. 
Моделювання процесів подрібнення м'яса і синтез технологічних машин : монографія / В. Ю. Сухенко. - К. : КОМПРИНТ, 2013. - 226 c. - Бібліогр.: с. 209-226 - укp.

Проведено аналіз парку м'ясоподрібнювальних машин переробних підприємств АПК. Проаналізовано структурні складові м'ясної сировини, створено їх реологічні моделі, досліджено деформування та руйнування м'ясопродуктів у разі подрібнення. Охарактеризовано енергетичні показники процесів подрібнення та наведено класифікацію подрібнювального обладнання за структурою матеріальних потоків. Запропоновано алгоритм пошуку ефективного способу диспергування, вибору конструктивно-технологічних схем і конструювання обладнання. Досліджено субмікроструктури різальних інструментів після контактування з сировиною та запропоновано методи та засоби для підвищення зносостійкості інструментів і надійності обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.16-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА771607 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / В. О. Загребельний; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2012. - 22 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л920.19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА387077 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Некоз О. І. 
Проектування м'ясорізальних вовчків : навч. посіб. для студентів вищ. навч. закл., які навчаються за напрямом підгот. "Машинобудування" / О. І. Некоз, О. В. Батраченко; Черкас. держ. технол. ун-т. - Черкаси, 2014. - 221 c. - Бібліогр.: с. 178-181 - укp.

Запропоновано цілісну методику проектувального розрахунку одного із основних видів технологічного обладнання м'ясопереробного виробництва - м'ясорізальних вовчків. Увагу приділено розрахунку конструктивних параметрів головних робочих органів вовчка - ножів та решіток, оскільки саме ці елементи конструкції головним чином визначають ефективність та енергоємність його роботи. Запропоновано інтегральний критерій оцінювання ефективності конструкції різального вузла, а також диференційований підхід до визначення продуктивності вовчка та подрібнювальної здатності його різального комплекту. Наведено огляд сучасних конструкцій вовчків та їх робочих органів. Подано конструкції відомих світових виробників вовчків, що дозволяють визначити найбільш ефективні шляхи підвищення технічного рівня цих машин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.16-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС58120 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : монографія / В. О. Загребельний, О. В. Загребельний; Держ. НДІ з лаборатор. діагностики та вет.-санітар. експертизи. - Київ : ДНДІЛДВСЕ, 2014. - 156 c. - (Вет. медицина). - Бібліогр.: с. 126-155 - укp.

Уперше в Україні проаналізовано вплив різних способів туалету туш на якість яловичини. Запропоновано застосування гострого пару під час первинної переробки туш. Уперше проведено комплексне порівняльне оцінювання мікроструктурних змін яловичини залежно від різних способів туалету туш. Уперше за допомогою альтернативних методів, а саме з використанням \i Tetrahimena pyriformis \i0 і культур клітин людини різного гістогенезу встановлено токсичність хлорованої водопровідної води. Обгрунтовано нові підходи до відбору проб із туш тварин для мікробіологічних досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.19

Шифр НБУВ: ВА787695 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ощипок І. М. 
Харчові технології: доставка промислових тварин на м'ясопереробні підприємства й передзабійні технології утримання : монографія / І. М. Ощипок; Центр. спілка спожив. т-в України, Львів. торг.-екон. ун-т. - Львів : Вид-во Львів. торг.-екон. ун-ту, 2017. - 219 c. - Бібліогр.: с. 211-219 - укp.

Вперше висвітлено концепцію благополуччя тварин, загальну характеристику забійних тварин переробної промисловості України і основні вимоги до них. Увагу приділено доставці промислових тварин і передзабійним технологіям утримання. Детально розглянуто дію стресу на худобу, проаналізовано його вплив під час доставки і передзабійного утримання та заходи боротьби з ним. Охарактеризовано якісні зміни сировини після транспортування. Рекомендовано види транспортних засобів для бережливої доставки худоби і птиці та забезпечення належних умов їх передзабійного утримання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1 + О188.489.1 + П836.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА821300 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Страшинський І. М. 
Вплив технології забою на формування функціональних показників м'яса / І. М. Страшинський, В. М. Пасічний, О. П. Фурсік // Харч. пром-сть. - 2020. - № 27. - С. 60-68. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Проведено моніторинг якісних показників м'яса свинини, яку отримують на ТОВ "Тернопільський м'ясокомбінат", та вивчено вплив процесів оглушення і знекровлення на її якість. Визначення показника рН дало змогу встановити, що використання вертикального знекровлення частково зменшує можливість прояву ознак РSЕ у м'ясі свинини. Порівнюючи зміни показників вологозв'язуючої та вологоутримуючої здатностей при різних способах оглушення і однакових способах знекровлення, слід відмітити ефективніший вплив механічного способу. Показник вологозв'язуючої здатності в середньому збільшується на 16,2 %, вологоутримуючої - на 20,2 % порівняно з електричним оглушенням через 24 год після забою. Встановлено, що для забезпечення отримання сировини з вищими функціональнотехнологічними показниками на підприємстві доцільно використовувати вертикальний спосіб знекровлення у поєднанні з механічним оглушенням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106 + Л920.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ощипок І. М. 
Харчові виробництва. Формування технології первинної переробки забійних тварин на основі функціональних робочих модулів : монографія / І. М. Ощипок; Центральна спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний університет. - Львів : Вид-во ЛТЕУ, 2020. - 275 c. - Бібліогр.: с. 264-275 - укp.

Розглянуто технології, процеси й обладнання, які використовуються на підприємствах із забою, первинної переробки худоби. Запропоновано обладнання для модернізції завантажувально-розвантажувальних і транспортних операцій, а також формування комплектів машин з урахуванням специфіки виконуваних робіт як основи функціональних робочих модулів. Класифіковані пристрої знімання шкур, розроблено і рекомендовано установку конерного типу для знімання шкур ВРХ і свиней. Обґрунтовано виробничі фактори проектування цехів первинної переробки забійних тварин на основі системи машин з використанням роботів і маніпуляторів. Запропоновано системи автоматизованого сортування туш ВРХ і свиней. Описано процес автолізу. Наведено класифікацію видів продукції цехів первинної переробки худоби. Присвячено формуванню технології первинної переробки забійних тварин на основі функціональних робочих модулів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА863863 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського