Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (13)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л959.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Юкало В. Г. 
Застосування іонообмінної хроматографії для виділення $E bold beta-казеїну з коров'ячого молока / В. Г. Юкало, Н. В. Кушнірук // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 88-90. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Юкало В. Г. 
Електрофоретичний аналіз білків казеїнового комплексу / В. Г. Юкало // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 65-67. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено загальний казеїн за допомогою різних методів електрофорезу в поліакриламідному гелі: диск-електрофорезом, електрофорезом із додецилсульфатом натрію в однорідному та градієнтному гелі, електрофорезом в однорідному гелі за присутності сечовини. Запропоновано ефективну методику електрофорезу для ідентифікації казеїнових фракцій відповідно до сучасної класифікації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Юкало В. Г. 
Характеристика міцел казеїну, виділених у системі вода - білки молока - кислий полісахарид / В. Г. Юкало, Л. А. Сторож, Н. М. Барська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 63-65. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Казеїнові міцели, виділені в системі вода - білки молока - пектин, досліджено за допомогою електронної мікроскопії та гель-фільтрації на сефарозі 2 В. Показано подібність виділених міцел молока до нативних казеїнових міцел із знежиреного молока за розміром, формою та масою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ковбаса В. М. 
Методи ідентифікації білків казеїнового комплексу / В. М. Ковбаса, А. В. Юкало // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 12-16. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проведено ідентифікацію білків казеїнового комплексу з використанням методів гельфільтрації, іонообмінної хроматографії та електрофорезу в ПААГ. На підставі порівняння одержаних результатів показано переваги та недоліки цих методів під час визначення загального казеїну і окремих казеїнових фракцій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Юкало В. Г. 
Визначення інгібіторів ангіотензин-перетворювального ферменту у продуктах протеолізу $E bold alpha sub roman s1-казеїну / В. Г. Юкало // Укр. біохім. журн.. - 2002. - 74, № 4Б (Дод. 2). - С. 204. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Юкало В. Г. 
Отримання біоактивних казеїнових фосфопептидів з використанням різних розчинників / В. Г. Юкало, А. А. Сторож // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 1). - С. 109-114. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Визначено вплив виду розчинника на повноту осадження фосфопептидів із ферментативних гідролізатів протеїнів казеїнового комплексу молока корів. Як субстрат для отримання фосфопептидів використовували загальний казеїн, виділений із свіжого знежиреного молока подвійним переосадженням в ізоелектричній точці. Фосфопептиди з гідролізату виділяли селективним осадженням солями кальцію за наявності різних розчинників. Вихід біоактивних фосфопептидів досліджено при використанні етанолу, пропанолу, ізопропанолу, бутанолу. Гель-фільтрацією на сефадексі G-25 встановлено особливості молекулярно-масового розподілу осаджених різними спиртами казофосфопептидів. Виявлено, що при осадженні етанолом досягається найвищий вихід фосфопептидів (11,78 %), які за молекулярною масою подібні до відомих природних біоактивних фосфопептидів. Використання пропанолу та ізопропанолу призводить до втрати частини фосфопептидів великого і середнього розмірів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1 + Г297.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Червецова В. Г. 
Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування / В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, О. М. Микитюк, В. П. Новіков // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2018. - 1, № 2. - С. 69-73. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об'єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.17

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сторож Л. А. 
Біотехнологія функціональних фосфопептидів з білків казеїнового комплексу коров'ячого молока : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / Л. А. Сторож; Нац. акад. аграр. наук України, Ін-т продовол. ресурсів. - Київ, 2018. - 20, [1] c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА432901 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського