Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (26)
Пошуковий запит: (<.>U=Л983$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Галат Е.  
Упаковка для золотых лепестков / Е. Галат // Упаковка. - 2005. - № 5. - С. 22-25. - рус.

Отмечено, что упаковать чай и подобрать ему необходимую упаковку не менее важная задача в сравнении с его производством. Каждый вид и сорт чая требует тщательного подхода к сохранению его вкусовых качеств и внешнего вида. Приведены примеры производства разных сортов чая и возможные варианты его упаковывания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л983.08-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Зав'ялов В. Л. 
Безвідходне енергозбережне виробництво чайного концентрату / В. Л. Зав'ялов, В. С. Бодров, Н. В. Попова // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 148-150. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Аргументовано необхідність безвідходного та енергозбережувального виробництва високоякісних концентратів фіточаїв і чаїв, збагачених вітамінними та біоактивними домішками. Наведено технологічну та апаратурно-технологічну схеми виробництва концентрованих чайних екстрактів - рідини та порошку. Схеми побудовано на базі оригінального (авторського) екстрактора вібраційного принципу екстрагування та транспортування твердої фази.


Ключ. слова: екстракт, чай, розчинник, біологічно активні речовини
Індекс рубрикатора НБУВ: Л983.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Запорожець О. А. 
Застосування твердофазного редокс-реагенту для тест-оцінки загальної антиоксидантної активності рослинних об'єктів / О. А. Запорожець, О. А. Крушинська, Н. О. Ліпковська, В. М. Барвінченко // Фармаком. - 2006. - № 1-2. - С. 51-58. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Запропоновано методологічні підходи до створення і застосування тест-систем для визначення загальної антиоксидантної активності рослинних об'єктів. Розроблений на основі адсорбованого на кремнеземі макроциклічного комплексу Cu(II) твердофазний редокс-реагент було застосовано як індикаторний порошок для експрес-аналізу чаїв та червоних вин. Високі коефіцієнти кореляції між антиоксидантною активністю, визначеною за запропонованою тест-методикою та загальним вмістом поліфенолів у досліджуваних об'єктах, підтверджують її придатність для оцінки даного інтегрального показника якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 + Л874.12-1с + Л983-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Галат Е.  
Упаковка для золотых зерен / Е. Галат // Упаковка. - 2006. - № 3. - С. 18-21. - рус.

Отмечено, что упаковать чай и подобрать ему необходимую упаковку - не менее важная задача в сравнении с его производством. Каждый вид и сорт чая требует тщательного подхода к сохранению его вкусовых качеств и внешнего вида. Приведены примеры производства разных сортов чая и возможные варианты его упаковывания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л983.08-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кундіус Д. 
Сенсорний аналіз фіточаїв із шипшиною / Д. Кундіус // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 116-123. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено порівняльний сенcорний аналіз фіточаїв із шипшиною вітчизняних і закордонних виробників, представлених на ринку України. Оцінено органолептичні властивості фіточаю під час зберігання протягом 6 та 12 місяців за 5-баловою шкалою та методом профілювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л983.7

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Бабій О. 
Безпечність і якість фіточаїв українського виробництва / О. Бабій, Т. Божко // Товари і ринки. - 2020. - № 2. - С. 128-138. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Досліджено споживні властивості монофіточаїв українського виробництва й встановлено відповідність показників безпечності та якості вимогам вітчизняного законодавства, що особливо важливо в умовах коронавірусної пандемії. Запропоновано напрями подальших досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л983.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
7.

Maslov O. Yu. 
Study of flavonoids and phenolic acids in green tea leaves = Дослідження флавоноїдів і фенолокислот у зеленого чаю листі / O. Yu. Maslov, S. V. Kolisnyk, M. A. Komisarenko, E. Yu. Akhmedov, S. M. Poluian, Z. V. Shovkova // Актуал. питання фармацевт. і мед. науки та практики. - 2021. - 14, № 3. - С. 287-291. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Цель работы - определение качественного состава и количественного содержания флавоноидов и фенолокислот в зелкного чая листьях. Объект исследования - зеленого чая листья, собранные в провинции Аньхой, КНР. Анализ 60 % спиртовой вытяжки зеленого чая листьев провели методом высокоэффективной жидкостной хроматографии с помощью хроматографической системы Prominence LC-20 Shimadzu (Япония) со спектрофотометрическим детектором SPD-20AV, колонка Agilent Technologies Microsorb-MV-150 (C18 модифицированный силикагель, длина - 250 мм, диаметр - 4,6 мм, размер зерен сорбента - 5 мкм). Вещества в вытяжке идентифицировали путем сравнения времени удерживания и спектральных характеристик исследуемых веществ со стандартами. В зеленого чая листьях идентифицировали 13 соединений, определили их количественное содержание методом высокоэффективной жидкостной хроматографии. Среди агликонов флавоноидов количественно преобладал кверцетин (0,35 %), а из гликозидов флавоноидов - лютеолин-6-С-глюкозид (1,30 %). Среди фенольных кислот доминирующее соединение - галловая кислота (5,21 %). Выводы: определили качественный состав и количественное содержание флавоноидов и фенольных кислот в зеленого чая листьях методом высокоэффективной жидкостной хроматографии. Содержание флавоноидов в зелёного чая листьях превышало содержание фенольных кислот.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 + Л983.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69485 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського