Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.182.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Сучасні та перспективні технології зберігання і використання вологого зернофуражу / ред.: М. Ф. Кулик. - К., 2000. - 248 c. - укp.

Описано існуючі та нові перспективні технології заготівлі, зберігання та використання вологого зернофуражу на кормові потреби. Обгрунтовано переваги технології зберігання зерна в контрольованому середовищі, викладено основні технологічні вимоги до зберігання сухого зерна. Вперше розкрито технологію зберігання вологого зернофуражу в засіках, складах і на критих токах. Запропоновано новий підхід до заготівлі соєво-кукурудзяного силосу, що забезпечує високу жирномолочність корів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1,021

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА602058 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Обертюх Ю. В. 
Розробка способів знешкодження антипоживних речовин зерна сої при використанні на кормові цілі : Автореф. дис. канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Ю. В. Обертюх; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 24 c. - укp.

Уперше розроблено нові способи хімічного та біологічного знешкодження антипоживних речовин зерна сої на основі дії теплового фактора, хімічних реагентів, біологічних чинників, пошуку сортів зі зниженим їх вмістом і підвищеною чутливістю до інактивуючих факторів, визначено вплив термічно обробленого зерна сої на організм телят і поросят. Вивчено мінливість хімічного складу сортів сої та кореляційні відношення між вмістом протеїну, жиру й активністю інгібіторів трипсину й уреази. Встановлено тісний від'ємний кореляційний зв'язок між вмістом протеїну та жиру і нелінійний характер зв'язку між протеїном, жиром та інгібіторами трипсину, уреазою. Шляхом газохроматографічного аналізу жирнокислотного складу ліпідів зерна сої виявлено тісні від'ємні кореляційні зв'язки між лінолевою, ліноленовою й олеїновою кислотами. Вивчено й установлено порогову активність інгібіторів трипсину за згодовування соєвого "молока" телятам у молочний період вирощування. Відзначено, що вік тварин є основним фактором чутливості тварин до антипоживних речовин сої. Проведено дослідження щодо доцільності згодовування свиням на відгодівлі термохімічно обробленої гідроксидом кальцію соєвої дерті. Встановлено, що термохімічно оброблена соя у складі корму раціону не впливає негативно на фізіологічний стан тварин. Показано інактивацію антипоживних речовин у незрілому зерні сої у разі консервування цілих рослин сої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327817 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Червінський Л. С. 
Дослідження тенденцій застосування нових технологій переробки зерна / Л. С. Червінський, Л. О. Сторожук, С. В. Петриченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 60-65. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано сучасні та перспективні технології переробки зерна на корм тваринам, розглядаючи концептуальні засади та закономірності їх розвитку у напряму просування до оптимальних варіантів ресурсозбереження та з максимальним використанням потенціалу кормових якостей зерна і продуктивності тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Коваленко В. Ф. 
Динаміка вмісту амінокислот у кормах, ферментованих мікроорганізмами / В. Ф. Коваленко, С. Г. Зінов'єв // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 6. - С. 31-34. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Вивчено амінокислотний склад кормів (ячменю, кукурудзи, гороху та сої), оброблених мікробіологічним препаратом Байкал-ЕМ-1-У у різній кількості залежно від температури та тривалості ферментації.

Изучен аминокислотный состав кормов (ячменя, кукурузы, гороха и сои), обработанных препаратом Байкал-ЕМ-1-У в разном количестве в зависимости от температуры и продолжительности ферментации.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Орлов Л. В. 
Збагачення білком зерна злакових / Л. В. Орлов, Л. І. Подобєд, О. П. Решетніченко, Н. М. Меркуль, О. А. Максимченко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 7. - С. 25-26. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Установлено, що біоамідна обробка зерна злакових культур істотно збагачує його протеїном, легкозасвоюваними та біологічно активними речовинами. Це дозволяє використовувати таке зерно як кормову, лікувально-профілактичну домішку, що покращує продуктивні якості та резистентність курок-несучок.

Установлено, что биоамидная обработка зерна злаковых культур существенно обогащает его протеином, легкоусвояемыми питательными и биологически активными веществами. Это позволяет использовать такое зерно в качестве кормовой, лечебно-профилактической добавки, которая улучшает продуктивные качества и резистентность кур-несучек.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1 + П682-451.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Техніко-технологічне забезпечення безвідходної переробки зернової сировини у харчові продукти і корми : колект. монографія / Е. Б. огли Алієв, С. Ю. Миколенко, Н. А. Сова, О. Ю. Алієва, Р. Д. Малєгін, К. О. Лупко, М. О. Лінко, Я. В. Гезь, Л. С. Безугла; ред.: Е. Б. огли Алієв; Дніпровський державний аграрно-економічний університет. - Дніпро : Ліра, 2022. - 191 c. - Бібліогр.: с. 178-191 - укp.

Висвітлено результати маркетингового аналізу регіонального і світового ринку виробництва біологічно цінних харчових продуктів і кормів із зернової сировини. Представлено загальноприйняті та нові технології переробки зернової сировини у харчові продукти та корми. Наведено технічне забезпечення переробки зернової сировини у харчові продукти та корми (чарунковий циліндричний трієр для підготовки зернових компонентів, установка для виготовлення кормових пелет, кавітаційний диспергатор-гомогенізатор для приготування рідких харчових продуктів і кормів, експандер для приготування харчових продуктів і кормів, шнековий диспергатор для подрібнення зернової сировини). Наведено розроблений спосіб і пристрій автоматичного визначеная структурно-механічних властивостей харчових продуктів і кормів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.182.1 + Л82-3 + П072.91

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА865178 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського